|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:02 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Това е в десятката и съм абсолютно съгласен с написаното. И понеже от доста време (30 и кусур години ) вече НЕ сме свързани и зависими от русия както преди това, сега сме крадени и използвани от новите ни "покровители" с помощтта на родни еничари поставени на чело на държавата от тях. Майната им и на едните и на другите. Имаме си свои интереси и трябва да започнем да си ги преследваме. Примери в това отношение не е като да няма в Европа.
|
| Сря Сеп 07, 2022 10:44 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Няма лесен изход - когато си слаб ще те клатят. Да ревем и да мърморим "ама и тия ни минаха" едва ли ще промени нещо.
|
| Сря Сеп 07, 2022 10:53 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Това е ясно. Проблема ни е , че все още много хора още не осъзнават, че "и тия ни минаха". Промяна някаква може да се очаква едва когато това се осъзнае от по-голямата част от народа ни. Идеята ми беше, че няма защо да се радваме и кефим, когато ни го начукват сега и западняците, та даже да искаме и още, щото по тАлвизията така ни "промиват". Та в тази връзка не разбирам "защтитниците" и проводниците на западните интереси сред нас.
|
| Сря Сеп 07, 2022 11:06 am |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Когато си с под 1% от световното производство освен да те чукат какво друго очакваш?
|
| Сря Сеп 07, 2022 12:02 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
А-ми очаквам да осъзнавам, че ме чукат, да не ми харесва и да правя нещо, та да ме чукат по-малко например, а не да разправям какъв кеф е секса с тях, та да искам и още. Може да сме малки, но поне можем да имаме някаква гордост и достойнство все пак. Не мислиш ли?
|
| Сря Сеп 07, 2022 12:31 pm |
|
 |
|
nik
|
чакай малко, нали за БГ говорехме на кого да се дупи? и аз отговорих "БГ да си гледа интереса", ти къде пак при путьо отиде.... май не следиш темата само си търсиш поводи да плюеш по путьо.... като правиш сравнения на русия с други икономики - взе ли предвид и санкциите налагани от глутницата колонии на Америка? според теб как би се отразило на бюджета ти ако ходя при шефа ти ден през ден да му давам акъли как да ти реже от заплатата и да те товари с повече работа? много е лесно да се плюе без да се вземат предвид фактите, ей така все едно си в селската кръчма...
|
| Сря Сеп 07, 2022 12:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
|
| Сря Сеп 07, 2022 12:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Сря Сеп 07, 2022 1:11 pm |
|
 |
|
ценков
|
Имах в предвид пРосия, не България!
|
| Сря Сеп 07, 2022 5:50 pm |
|
 |
|
nik
|
след толкова неграмотно писане на всякакви глупости като почнеш и умишлено да пишеш грешно как да знаем какво си имал предвид? освен това след 1000 пъти пояснено време е да запомниш че малко хора тук ги е грижа за Русия, още по-малко пък за твоята просия....
|
| Сря Сеп 07, 2022 6:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Липсата на тирани води до тирания. Природата не търпи дисбаланс, само ние си въобразяваме, че можем да създаваме и живеем в изкуствено общество противоречащи на всички натурални принципи. Това в пряка връзка с Русия и не само, Китай, Северна Кореа, Русия са необходимото зло, аз не бих го нарекъл зло но такова е разбирането на запада. Трябва да има баланс на западната цивилизация, защото без баланс всички виждаме на къде отиват нещата. Последните 30 години САЩ останаха единствената свръх сила, това навреди както на тях така и на всички останали. Обществото се изроди, политиката се изроди, липсата на реални проблеми извежда на дневен ред измислени такива, решенията на които създава реални проблеми, много често такива чийто мащаб дори не можем да си представим. Само помислете, след последния подобен случай в продължение на 1000 години западна европа е била клоаката на света, след което е била плацдарм на безброй войни. Точно както в природата има тревопасни и месоядни, така и в нашето общество има различни култури и нации, с различни разбирания и ценности, когато една такава култура стане доминираща от това страдат всички, включително и конкретната нация.
|
| Сря Сеп 07, 2022 6:33 pm |
|
 |
|
ценков
|
ник, на гола кукичка се хващат....
|
| Сря Сеп 07, 2022 7:31 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Мнооо яко ще бъде. Тва като изказването на Геле, не сакам Я да съм добре, сакам на Вуте да му е зле.
|
| Чет Сеп 08, 2022 12:06 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ако имаш числа, давай ги - преди, след, отгоре, отдолу - каквито искаш. Само да се отнасят за тоя век и по-точно за царуването на комплексаря. Ако някъде са "летяли" руснаците и 2014 са се приземили, ще е интересно. Има два сценария, ама по-вероятния е да ви тегля по една и на теб, и на шефа "ти" и да си дигна шапката. Да отида при ония дето ви "клатят" - щото дават добри пари, и щото не съм в мадъ раша да нямам избор. И да си зема камри-то, дето заради на путьо войната ми се размина на косъм  . А иначе това е още един пример как на крива ракета космоса и пречи - какви са ти разсъжденията по повод спирането на газта от главния ушанка? Как да прогресира европа, като и пречи путьо? Или там логиката вече не важи, щото той царя-новоосвободител на подтиснатите винаги е прав? Май пак взехме да чакаме да дойде някой да ни оправи за 800 дни...Няма лошо да си помечтаем, ама онова за властта и развращаването точно по тази тема се изказва - оня ще оправи себе си първо, после другарчетата по бюро от кгб-то в берлин, после техните синчета и ... за теб няма да остане време. То за простите руснаци няма да остане. Докато рашките имаха полза от запада - нямаха проблеми с капитализма - тия проекти с газопроводите, разните хранилища и терминали (Сахалин) да не би да са направени с руска техника? Виж клипове - една кола няма руска, един заваръчен апарат няма руски. Да не говорим за компресори и подобни - що ги пращат на ремонт в Европата - сигурно са правени от Чебурашка... Ние що ревем сега? Щото путьо ни спря газа и нефта, или дигна цената. Ми не е ли същото - той ни налага санкции. Кой е прав и кой е крив? Санкциите на запада са тежки са самите тях, няма спор, но официалната теория е че така обикновените ушанки ще ги стегне шапката и ще се замислят дали им изнася това управление. Ама това е малко наивно - не познават силата на пропагандата на путлер и тъпотията на крепостниците му. Или по-точно, колко са заблудени от 70 години промиване на мозъците. Просто вече не мислят с главите си, и чакат да им го спуснат отгоре - преди им викаха "световен мир", сега им викат "бий украинца" - важното е че идват някакви команди и двете нервни клетки има какво да правят. Имаше един руски журналист, дето в началото още (март-април) го беше описал - "западняците отиват на бензиностанцията и плащат високата цена, гордеейки се че правят нещо срещу войната в украйна". Пияният руснак отива на война срещу роднините си (образно) и вика "американците ни клатят". Май тия, дето се оплакват, сме ние и рашките? Даже украйнците не реват като нас - просто искат оръжие за да чукат по тиквите на "гостите".
|
| Чет Сеп 08, 2022 9:43 am |
|
 |
|
nik
|
мдааа, вече започва да се избистря от къде е тая злоба към путьо и псевдо загриженост за Украйна... просто наслагване на предозиране с пропаганда с провалени лични материални интереси.... даже някои хора биха го нарекли лицемерие.... но аз мисля че е нещо друго много по сериозно... само дето вече не мисля да ти се връзвам на въпроси "на мери ми туй или онуй" след като вече показа че без да мислиш директно отричаш фактите всичко го има в гугъл, или търсиш и се учиш, или не се учиш и продължаваш с концентрирани глупости от сорта "Путин ни спрял нам си кво си", сам си решаваш... по въпроса ти за логиката - логиката е проста - когато запада налага санкции - това са демократични санкции, когато им отговорят реципрочно - рев до небесата колко бил лош нам си кой си, няма как, който прави дивотии рано или късно си намира майстора... който санкционира трябва да е готов за отговор, а не после да се чуди що така станало и да търси кой да обвинява, Путин, Китай или марсианците... а най смешното е че всичката пропаганда която си наизустил за русия всъщност на 99% се отнася основно за запада, както миро го каза много вярно - запада обича да приписва своите неуспехи върху врага си
|
| Чет Сеп 08, 2022 10:20 am |
|
|