|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:59 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Edesign
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Washington Post: Русия удряла по дървени макети на HIMARS Това четохте ли го ..... Очевадно ни вземат за глупаци и все повече започвам да мразя запада защото само тъпак може да повярва и на една запетая написана от англосаксонци..... Следващата новина е че войната се води с камъни и дръва щот русията е свършила ракетите пък тя дори 7805 не може да произведе а пък от комет санкции и не им ги дават дори бройката по 100 лева (на черно разбира се) , щото стоим зад европейската ценност и наказваме Путин..... 
|
| Пет Сеп 02, 2022 11:35 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Бебе, което не плаче - не суче. Въртят гъза, квичат, ама си преследват интереса. А наште еничари/послушковци си траят послушно и ние за разлика от тях ще получим нищо (щото не си и искаме де ...) Самозабравили се (или яко хванати за топките) политици, НЕ представляващи никой (най малко собствените си избиратели), еманципирали се от бизнеса и обслужващи чужди интереси. Не ми е ясно как минава тоя номер в по-развитите от нас "демокрации" като Германия, Франция и др. ... ??? Обяснението с презадоволените внуци на Мухата не е пълно. Има и още нещо, но не го виждам.
|
| Пет Сеп 02, 2022 12:03 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
И какво друго могат да направят, за да поддържат зомбажа на нАродните маси? Това що те учудва? Ти да не мислиш, че и руснаците не правят същото? А-ми нашите?
|
| Пет Сеп 02, 2022 12:08 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Отваря се ниша- можем да почнем да изнасяме черешови топчета за Украйна.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пет Сеп 02, 2022 12:14 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Не може, нали дърварския бизнес е в криза защото няма дърва... Обаче това обяснява високата цена на пелетите - от тях украинците правят химарси 
|
| Пет Сеп 02, 2022 12:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако може, някой да обясни за простосмъртни https://m.dir.bg/business/energien-paza ... ta-na-tokaИ как може в Испания и Португалия, п за другите неможе, ако не са всички? В Северна Швеция цените са 10х по-ниски, защото няма свързаност, а имат атомни. Но защо във Франция, със всичките им атомни цената е в космоса? И кой се гуши от това?
|
| Пет Сеп 02, 2022 2:02 pm |
|
 |
|
nik
|
много отдавна писах че парите за крадене намалят, и предстоят смутни времена... руснаците и всички комунистически/диктаторски режими ги задминаха отдавна, дори ким чен ун сега си води записки как се прави пропаганда груби - всичко е възможно когато слушиш на чужди интереси, всячески се опитват да угодят на господарите си от америка, за това и всичките ненормалщини, ей сега и това https://business.dir.bg/energien-pazar/ ... otgovorihaне ми е нужно икономическо образование за да знам че когато създаваш дефицит на дадена стока - цената се вдига, т.е. не е трудно да се досетя че съвсем скоро предстои ново поскъпване да не мислиш че те не се досещат? да ама докато зомбитата ги търпят и приемат това за нормално, вярват на подобни нескопосани оправдания нещата ще продължат да се влошават... това че са измислили удобна лъжа и кой друг да обвинят за това което правят в европа, не означава че последствията ще се разминат, всяко подобно действие си има последствия, и съм почти на 100% сигурен че те знаят какви ще са последствията, но въпреки това продължават да служат на господарите си отвъд океана вече говорим за сериозно откъсване от реалността, в разрез с всяка теория на демокрацията https://dnes.dir.bg/svyat/obviniha-vans ... na-ukrayna
|
| Пет Сеп 02, 2022 3:30 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не ти фащам логиката? Кой от споменатите не е фактор за бъдещето ми? Ще се опитам да ти вляза в дирите - казваш, че от шолц много зависело, остава да говориш за путя? И как така прецени, че не ми пречи? Знаеш ми работата и с какви фирми/хора имам взимане даване? Това настрана, ама да си влизал у магазин след февруари? Да си забелязвал, че примерно мебелни плоскости и хиляди други продукти, дето са основно от Украйна, са или по две, или ги няма? И ако тая година имаше все още запас от това че украинците бяха засели есенниците навреме, че и се мъчеха по време на война да работят по нивите, то догодина може да усетим изпразнените складове и слабата реколта. Ти пак ще ревеш по запада че те е оставил гладен, ясно. Това да не е стокхолмски синдром? Има и друга възможна сюжетна линия в поста ти, та да тръгна по нея - сигурно ми се чудиш що коментирам по шолц, след като не ми влияе? Не, не коментирам него - коментирам твоето разсъждение че да привикат някого едва ли не е лошо, щото, виждаш ли, в раша няма такива издънки. Остави го настрана шолц - нали сам каза че го викали някъде да обяснява - значи има кой да му търси сметка. Де да беше така навсякъде...Сигурно е излишно да те питам кой търси сметка на путьо и антуража му, и колко от тия дето "си позволят" да го критикуват не са в затвора? А те са късметлиите - ще кажа "сигурно" (щото нямам доказателства), ама ще да има и случаи с не толкова щастлив край. Не забравяй Монтескьо:
|
| Пет Сеп 02, 2022 4:59 pm |
|
 |
|
nik
|
а на челна стойка можеш ли да застанеш за да докажеш тезата си колко е виновен путин за твоите неволи? ако котката ти се изпикае в обувките нека да позная - путин е виновен а защо внасяме мебели от украйна? къде са нашите мебелни заводи? аааа чакай, може би защото повечето умишлено бяха съсипани, а малкото които останаха сега съвсем ще фалират защото слугите на америка предизвикаха енергина криза... много е лесно някой друг да се обвинява, но това пак не променя фактите, освен ако не си предозирал с пропаганда... след като абсолютната власт корумпира абсолютно, защо ти е толкова трудно да асимилираш че досегашните абсолютни господари от другата страна на океана са корумпирали абсолютно и в момента служим на чужди интереси против своите?
|
| Пет Сеп 02, 2022 5:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
В Европа безумията ще продължават докато на масата не и писне, лошото в че и като и писне не е ясно какво ще се случи. Ако утре 5 млн излязат на демонстрация в Берлин на другия ден ще се окаже че е дезинформация и няма такова нещо. И в Европа се случва същото което тук, медиите подкрепят определена политика, и всичко което е в разрез просто не се е случило. Политиците пък се имат за феодали, и правят каквото си поискат. Нещата ще стават по-сериозни, особенно ако демократите тук спечелят междинните. Хубавото, доколкото може да се нарече хубаво, е че тази половина тук която я обвиняват в екстремизъм е способна на екстремизъм, и е добре въоръжена и за разлика от повечето Европейци няма да кротува още дълго, та не е изключена гражданска война. Шепа политици водят света към сериозни проблеми, и това което става в Украйна е нищо спрямо това което може да се случи. Не ми се иска но ми се струва съвсем скоро ще се стигне и до ядрено оръжие.
|
| Пет Сеп 02, 2022 5:23 pm |
|
 |
|
syscop
|
https://pik.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA ... 26157.html - информация различна от "достоверната" сервирана от CNN, BBC, Ройтерс и т.н. п.п. тези последните са големи измекяри - когато Русия обстрелва някой град винаги имат "достоверна" информация, когато го прави Украйна никога нямат...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Сеп 02, 2022 8:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 това някои от нас го споменават от години, защото то не касае само и конкретно войната в Украйна, а всичко което се случва последните 20 години, вкл.и вътрешнополитическите проблеми в САЩ. По същият начин както се филтрират новини за Украйна, и се излага само едната гледна точка, и то силно манипулирана, същото става и в самите САЩ, а колкото и да не ни се иска, това което се случва в Украйна а и в света е тясно свързано с процесите в САЩ.
|
| Пет Сеп 02, 2022 9:05 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Пак се въртиш като партиен секретар - казах че има влияние върху живота ми. С какво ми е виновен? Ми заради войната, която започна, не можем да получаваме детайли от там. Това стига ли да го смятам за виновен? И не, не са "укри"-те виновни, а орките. Не ми е дерт за умиране - има и други фирми и мога да сменя работата и това няма да ми е кусур вече. Но влиза в категорията "влияе на живота ми в момента". Миии - не. Пак не си прав. Мебелни фирми има - има и производител на плоскости (корношпан), ама той май не бил с руски корени? Май някаква западна фирма ще да е? Май нещо инвестираха в Търново и направиха голям завод? Дървен матРиал няма - и аз не съм виждал американец или германец да сече и извозва - все наши хора са - демек, тарикати, щото има балами. Най-важната причина, е че сме мързеливи. За разлика от съседна гърция и украйната, 90-те имахме (и може би още имаме) сума ти пустеещи земи. Щото всеки иска на бюро със секретарка и да мърмори, че някой му е затворил предприятията. Кой ти пречи да отвориш ново предприятие? Ще ти кажа - не ти се рискува с кредити и бизнес рискове. Има и друго - имаш ли идея колко западноевропейски фирми отвориха заводи и офиси по нашите земи? Ако смяташ, че можеш да дадеш по-добри условия от тях, отвори конкурентен бизнес и привлечи работници и специалисти при теб. Ако рашките предлагат по-добро - кажи, и аз ще дойда да работя за тях. Когато ми посочиш един американски или западноевропейски лидер, който управлява толкова години, колкото путьо, ще говорим пак. За справката - онзи е от 1999-та начело на раша. Четири мандата, и си смени конституцията да може още. Нещо да отговориш? А, ти говориш че те се сменят там, ама са се наговорили да мачкат света? Еми като са толкова добре организирани, ще мачкат. Като могат да убедят и останалия свят да ги слуша, значи си разбират от работата. Путьо своите не може да убеди и трябва да ги трови и затваря, че само беларус може да уговори - и то щото оня го е страх да не последва чаушеску и кадафи.
|
| Съб Сеп 03, 2022 12:47 pm |
|
 |
|
nik
|
нищо не въртя, търся причинно следствената връзка, а не като зомбиран да хвана събитията от средата, да игнорирам всички неудобни факти и да соча с пръст путин щото някой от талавизора така ми е наредил...
добре, ами ако сина на байдън беше останал да се вихри в украйна и беше докарал до фалит фабриката от която получавате детайли, щеше ли да го сочиш с пръст? него или байдън, щеше ли да обвиниш американците? щото ако не беше войната нещата точно натам вървяха - опоскване на поредната жертва
незнам защо е тая слепота, чак ми е трудно да повярвам че всичко е само от зомбирането, и какво значение има колко време управлява някой? това е също често срещана пропаганда когато не могат да подменят някой който не им кляка, значи тия дето им играят по свирката - няма проблем да управляват цял живот... ама путин не може? аз пък мисля че щом някой си върши работата и защитава интересите на държавата - може да остане и повече мандати, особено при 80% одобрение от народа, нещо с което трудно ще се похвалят даже байдън и тръмп взети заедно.... никой не сменя нещо което работи, сменя се когато прави проблем, ти сменяш ли си двигателя на колата на всеки 4 години, без да е нужно?
и с какво са по-добри примерно 10 продажника които ще се сменят за същото време? аааа, чакай, това са демократични продажници, значи ако следвам логиката ти - имаш против ако те перна с една бухалка по главата, обаче ако я надпиша с големи букви "демокрация" ще си доволен да те трескам всеки път щом се разминем? при такава логика не се сърди защо оставаш вечно неразбран и не те вземат на сериозно
а въпросната "демокрация" нима не избива неудобните? югославия? сирия? ирак? и още десетки войни? генерал сюлеймани да не би да се е спънал и паднал и от това да е умрял? ами пропагандата за джуджето дето плашело с копчето знаеш ли че е пусната от единствената в света държава която е използвала ядрено оръжие? и то срещу цивилни граждани? това знаеш ли го? ако не - питай японците какво мислят по въпроса за демократичната атомна бомба
и понеже войната в югославия не ти спря доставките, за това си ОК с тази война? щом не ти спират доставките войната е приемлива? да ти имам критериите...
|
| Съб Сеп 03, 2022 5:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Добре, западните лидери не стоят дълго, а какво да кажем за източните, примерно Сингапур . 59-90 та един, 90-04 втори, и от 2004-та насам е синът на първият. Нещо не чувам западните демокрации да ритат срещу Сингапур. А да спомен ли арабският свят, да то там няма избори, те са кралства .... Не е важно колко дълго един политик управлява, това не означава нищо, всъщност това според мен е много по-дъбър вариант, защо да му ограничаваш мандатите, ако се справя добре какво пречи да управлява и доживот ? Да кажа, за не знам кой път, Путин е легитимно избран, ако хората гласуват за него какво значение има, че са променили конституцията, естествено че ще я променят. Ако някой се съмнява в легитимността на изборите може да отиде до Русия и да си говори с хората, ама не както го правят западните медии, да интервюират 20 младока излезли на протест, по същият начин ако отидеш в Столипиново и направиш статистика ще излезе, че 99% от всички Българи са цигани. Да подкрепата в годините е попаднала, но все още е над 60%, основната причина да спада са младите, както навсякъде младите не са щастливи от нищо, в но в същото време точно младите са най-облагодетелствани, само че те не помнят 90-те приемат всичко за даденост, те на много от младите и родителите им не помнят 90-те ... Това конкретно по отношение на Путин и доколко е легитимен премиер. А в други аспекти ... запданият политически свят не е много по-различен, ако мислиш, че силните на деня не използват властта си срещу политически опоненти просто не си го чул или разбрал. Тук там се чува, уотъргейт, сега мар а лаго, но защо никой не мрънка за действията на ФБР последните 8 години ? Ако преди нещата не са придобивали гласност, то сега има очевадна, доказана, политическа репресия, и то не само срещу един опонент, а срещу много.
|
| Съб Сеп 03, 2022 6:52 pm |
|
|