Отговори на тема  [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 63  Следваща
Коронавирус 2022 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2022
Бе не сме от Спарта ма и ти не четеш за кво става дума.
Земи и попрочети за силата на духа и за силата на желанието.

Вто Авг 16, 2022 11:16 pm
Профил

Аз лично съм от Шумен, нямам общо със спарта. Като бях малък доста боледувах, основно респираторни, хапче не можеше да ме накараш да глътна, витамин Ц и рибено масло ги дъвчех, имам спомени някой път съм успявал да глътна по някой амидофен нищо по-голямо, ако е течно може, но до там, като станеше много зле инжекцийки. От както станах на около 10 не помня да съм боледувал или да съм използвал болничен освен веднъж, аз и фалшиви болнични не съм използвал :) И така за последните 35-на години веднъж и половина ми се е случвало да си остана в къщи заради болест. Тоя 1 път беше точно преди 35 години нейде, и сега вече не мога да се сетя наистина ли ми беше толкова зле или не.
Та според мен всичко е вътрешна нагласа, бил съм диагностициран с пневмония и не само че си ходих по обекти, ами и спрях да пия лекарствата на втория ден, тия около мен почнаха сладко жито да варят ... но уви оцелях.
Виждал съм хора които се разболяват, само при мисълта, че са болни, и наистина си се разболяват, та мен ако питаш едно 90% е в главата, според мен тялото доста добре може да се справя самичко със всякакви вируси и бактерии, пък като ме хванат тия с които не може ще се мре и толкова.
Аз за такъв тип болести на доктор не ходя, пролетта началството ми беше записало каквито се сети човек тестове и прегледи, уви според докторите всичко ми е наред. Иначе болежки много, особено ставите, на пред мишници нерви ли каквото е там взеха да ми се възпаляват често, но не му обръщам внимание. Вече обаче мога да гълтам хапчета, ако не са много големи, та обезболяващи използвам, до преди 10-на години и такива не пиех просто си траех но може би поумнях и реших че няма нужда да се мъча.

Сря Авг 17, 2022 1:59 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Първи признаци на какво? Щото основните се припокриват за маса болести, че дори и след прекопване на царевицата... :lol:

На каквото и да - не мога да ходя на работа в офис с 1000 човека, или дори да се кача в автобуса - кихащ, кашлящ на умирачка, и с температура, или с бъбречна криза - безотговорно спрямо мен и околните. Затова си намирам работа, която мога да свърша и от вкъщи или опитвам всичко за да добия удобен за логаритмуване вид. Ако не стане до 3-5 ден, има и доктори - ама все ме връщат. Е в тежките Ковид времена дори изкарах един добър сън в спешното, но толкова беше.

Сря Авг 17, 2022 8:59 am
Профил

Не можеш а трябва!

Сря Авг 17, 2022 8:16 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Не можеш а трябва!

Не съм в тоя клас, работата край няма. Ако не се появя аз, тя ще ме намери. Незаменими хора няма.

Пет Авг 19, 2022 9:47 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
...Незаменими хора няма.

Колко ли меринджеи са хванали банана с тоя тъп лаф... :D
Подскажи за алтернатива на Н. Тесла, Леонардо? Мухахахахаха... :D

Пет Авг 19, 2022 10:19 am
Профил
Аватар

Ако не бяха те, щяха да са други. И изобщо какво общо имат те... А под тях, около тях и след тях има още 100х по толкова, на които дори няма да им разберем имената.
Незнам какво общо има мениджърите тука. Ако на мен ми падне саксия на главата, ще е някаква трагедия - но живота няма да спре.
Ако обаче разболея всичките хора, които работят около мене и ги няма седмица или две само защото трябвало да ходя на работа...ами мой избор е дали да ходя, или не. Нали затова ги плащам тия данъци, че и затова си плащам изцяло първия ден.

Пет Авг 19, 2022 10:34 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
...Ако обаче разболея всичките хора, които работят около мене и ги няма седмица или две само защото трябвало да ходя на работа...

Ако разболееш ВСИЧКИ около теб вероятно ще създадеш световен прецедент...
А на това комшиите му казват "глупостакис на търкалякис"... :mrgreen:

Пет Авг 19, 2022 10:59 am
Профил
Аватар

Нямам нищо против "глупости на кюфтета", ама като ми дойде някой смъркащ и кашлящ
ще го наритам да си ходи вкъщи. Различни системи, различни виждания.
А не да не съм виждал като почне училище или след някоя зимана ваканция,
как половината офис смърка и кашля, а след него и тия които не са.

Както и да - тия ситуации се случват 1-2 в годината, и са напълно нормални.
А геройствата - "аз никога не съм се разболявал", "и на умирачка ще се добера до работното място", ги оставям на
тези които искат.

Пет Авг 19, 2022 12:13 pm
Профил

е те тук е въпросът, аз не съм бил в състояние на умирачка, ако мислиш че си болен, естествено е че се и чувстваш болен, дори когато не си, аз просто не мисля по този въпрос, чувствам си се перфектно и ако си стоя в къщи ще ми е много по-зле. Както писах, според мен всичко е въпрос на нагласа.
А по отношение заразяването на колегите, нещо много ни се изнежи расата, особенно в европа.

Пет Авг 19, 2022 2:43 pm
Профил
Аватар

Абе никакво изнежване, никакви 5 лева. Просто ти е зле, пиеш чай и вода, май-много витамин Ц и се оправяш.
Тия тука са фанатици на всякакви спортове и не гълтат лекарства докато не почват да се гътват.

Да искам антибиотици в болницата, няма да ми дадат - в спешното кашлях на умирачка и се уплашиха, ама не ми дадоха нищо и теста ми беше отрицателен, и ме изгониха.

В интерес на истината, откак се преместих не съм гълтал нищо повече от витамини - не щото не искам, ами щото не дават, дори да се молиш. Ако беше БГ още щях да гъна всичко които се продава над и под щанда, защото винаги съм бил болнав като малък.

Но като не ти е добре - ден 1ви си го плащаш сам, после колегите и шефът ти благодарят че не си дошъл на работа, и след това и да откинеш няколко дни / никой не ти търси сметка, още повече че за инженерството не винаги трябва да си на място.

И изобщо - ти си върши работата добре, и си движи проектите - а пък дори и да не ти виждат очите, няма никакво значение кога, къде и как си я свършил.

Пет Авг 19, 2022 4:12 pm
Профил

Grubi написа:
Нямам нищо против "глупости на кюфтета", ама като ми дойде някой смъркащ и кашлящ ще го наритам да си ходи вкъщи.

+1
Играл съм го няколко пъти това. Особено децата като ми бяха по-малки. Дойде някой сульо смъркаш и кашлящ, лепне ми го (дори да не се разкапя), а аз го лепна на децата. После се чудим кой от нас да си взима болнични или отпуска да ги гледа докато са болни.
Едно че ми създава проблеми вкъщи, друго, че ми бърка и в джоба, защото болничните които ползвам да си гледам децата не се запллащат като дневната "надница"

Буквално пред всички колеги съм пращал разните там сульовци да си боледуват вкъщи, а не на работното место.
Е, има и дебили, които се натискат и не си ходят, но поне не се чувстват комфортно от това (надявам се...).

Пет Авг 19, 2022 4:20 pm
Профил
Аватар

Така, така...
Народа съвсем психяса около тоя ковид. Започне да подсмърча, и първата работа е да се направи някакъв тест за ковид. Съответно част от тестовете излизат положителни. Карантини, едно, друго.
Заради тая нова мода вече чух и поредната глупост - ковида се бил боледувал по-леко от грип... :D
Ама нека им е лошо на лабораториите които правят тестове. Лято е, отпуски, почивки, средства трябват. :D

Хубавото е, че покрай ковида и войната другите болести изчезнаха, че дори и баналните настинки. Разгеле, крайно време беше...

Пет Авг 19, 2022 5:16 pm
Профил
Аватар

Не си прав Ице, не си :)

Питай австрийците - един колега разправяше, че хлапето му минало през 30/40 теста и това беше преди година и повече. Сигурно вече е насъбрало 100. Аз май имам общо под 10, с тия за полетите, преди ваксината.

Проблемите с простата не изчезнаха, от личен опит го казвам. С ваксина, без ваксина - все тая.

Пет Авг 19, 2022 5:39 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=JtOIIto560o

Ясно ми е че мнозина не тачат Пасков.
Обаче има един отрзък които е с евродепотати засягащ доволно важна тема.
Според немската кака - хаоса по летищата е щото пилотите дето не са искали да ги жигосат са уволнени,а тия дето са отнесли иглите почват да дават фира и става недостиг.
Но инак както всички знаем -офциалния локум е че нямало хора щото заради кромида ги уволнили а сега не можело толкоз бързо да назначат.....

Сря Авг 24, 2022 7:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 63  Следваща