|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:42 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Всички форуми са в същото положение - доскоро най-коментиран беше ковид, а сега е войната. Странното е друго - почти всички недоволстват, че няма технически дискусии, но и не пишат в такива... 
|
| Чет Юли 21, 2022 10:11 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ами какво да му обсъждаш на времето? Слънце, биричка, компания. Нали за нещо трябва да се говори. Пък и разделът "общи приказки" предразполага да няма много технически дискусии. В последно време наистина само тоя раздел е жив - нещо няма смислени дискусии за хардуер и софтуер? Дали членския състав понамаля и побеля, или нещо принципно хората взеха да се затварят в себе си? Младите, ако има такива във форума, явно не питат - ама то си е страшно като гледам кат "посрещаме", явно не сме много гостоприемни?
|
| Чет Юли 21, 2022 10:25 am |
|
 |
|
itso.t
|
Ами понякога може би е по-добре да се помълчи отколкото да се говорят безсмислици. И пример - след стотиците страници за войната които се изписаха тук, как това промени нещо? Тия писания бяха ли полезни някому? Ако не, поне облекчиха ли нечии страдания? Съвсем общо - каква беше ползата от тях? Освен че половината форум се изпокара с другата половина, а 1/3 от активните потребители спряха да пишат? А, да, и Миро е гледал клипове с черва...
|
| Чет Юли 21, 2022 10:51 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Напълно споделям желанието ти да се абстрахираш от нещо толкова неприятно... Но светът е такъв, какъвто е. Вариантът да стоим на бюрцето си и да си човъркаме нещо може да ти дава някакво вътрешно спокойствие, но също нищо не променя. Така или иначе всичко ни засяга по един или друг начин. Като почнеш от липсата на неща за човъркане и стигнеш до цените на всичко. Поединично няма как да го променим, без значение дали ще си заравяме главите в пясъка или ще пишем от сутрин до вечер. Ползи няма и от двете. Все пак като хора с логическо мислене за мен е по-нормално поне да се опитаме да разберем случващото си, нищо че не може да го променим и че няма ползи от това. Но и твоят вариант е ОК. Въпрос на вкус както казало кучето 
|
| Чет Юли 21, 2022 11:13 am |
|
 |
|
itso.t
|
Точно така - всеки заинтересован може да следи случващото се. Но аз попитах за ползата от обсъждането на темата във форума? Стотиците страници джавкане, препирни и попържни промениха ли мнението ти? Каква е била ползата от тях? Освен че си уплътнявал времето между две компилации или нещо подобно... Както каза Гичо - писане за да се пише за нещо.
|
| Чет Юли 21, 2022 11:42 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Ако се съди по /все по-редките/ технически теми, в този форум има доста умни хора. На мен ми е интересно, как същите умни хора са на коренно противоположни тези за войната в Украйна. Не следя източници за войната, защото вече не вярвам на нищо. За човек като мен, който не е убеден коя страна е права, не е възможно да изгради мнение, ако чете доводите и на двете страни - понякога са доста интересни и убедителни. Значи истината е някъде по средата или съвсем другаде.
|
| Чет Юли 21, 2022 12:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз не мога да дефинирам ползи или вреди. Виждам го като част от нас самите. Дали тук е мястото да си показваме подобни части е решение, което зависи от Рек, а не от мен. Така или иначе за в момента тук има определена свобода да се изказват различни мнения по всякакви теми. На мен ми харесва и се възползвам. Като цяло смесването на технически и политически теми смятам, че не би трябвало да е чак такъв проблем. В смисъл, стига политиката да си е в общите приказки. Ако някой толкова държи да пише или чете само техническите теми, ами нека да го прави в съответните раздели. Никой не е казал, че четенето на общите приказки е задължително. От друга страна смятам, че политическите теми са също важни. Или поне би трябвало да са защото уж живеем в демокрация и това предполага, че мнението на всички хора има значение. Може да не си съгласен с мен, може да не нямаме еднакви ценности, но начинът да се изясни това е чрез общуване. Много пъти съм обяснявал виждането си, че за да работи демокрацията е нужно да има "гражданско общество", а под гражданско общество аз разбирам общности от хора, които малко или много се познават и си имат доверие и могат да се обединят по една или друга тема. Дали има полза от това... не знам, ти ми кажи. Другият вариант го виждаме от доста време насам. Някой някъде решава нещо на някакво диванче и после това се пуска по медиите и се налага и за теб остава само да седиш и да си мълчиш и да се правиш, че не те засяга...
|
| Чет Юли 21, 2022 12:11 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Удари точно в десятката  И аз това се чудя как тук има една малка група която е разделена на две в двете крайности и е съвсем непоколебима че може би има и друга истина.... А от това което аз виждам и откакто движа бизнес виждам че най-изклатен е този най-ниско в йерархията (обикновения човек). Никой не може да ме убеди на фона на кризата че тя е за мое добро и наказвам путин със санкции и че ще спра войната, както и никой не може да ме убеди че короната тръгна от някой дето в дън гори тилилейски изял прилеп и цакна целия свят. А това за ваксините и личните ми наблюдения на 100ци хора около мен няма да коментирам тук, единственото което желая е да не бъдат потъпквани човешки права, каквито са локдауните и принудата да извършиш нещо против волята си на свободен човек. А за изклатения обикновен човек наистина му остава:
|
| Чет Юли 21, 2022 12:15 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Хубаво е че съществува възможност да се изказват различни мнения. Обратното би било лошо.
"Не съм съгласен с мнението ти, но ще се боря за правото ти да го изказваш"
Волтер.
Би било добре, форумните модератори да помислят над това.
|
| Чет Юли 21, 2022 12:20 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Демокрацията това, демокрацията онова, демокрацията фръц и тръц....
Затова в някои форуми въпросът е решен кардинално - не са разрешени дискусии на религиозна тематика. Политически има, но собствениците сайта си признават, че обмислят и тя да мине към забранените. С което са премахнати 90% от безсмислените теми генериращи единствено дрязги и работа на административния екип.
|
| Чет Юли 21, 2022 12:21 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Няма проблем. Напишете го черно на бяло в правилата и ще го спазвам. Няма да си изтрепя децата заради това.
|
| Чет Юли 21, 2022 12:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Така и не разбрах какъв ти е проблемът... Какво е допустимо да се пише тук знаеш кой го решава. Ако нещо има проблем с това, то си има раздел администрация, може и на лични да пишеш или да се чуете по телефон. Варианти бол, но точно тук и точно между нас файда няма да го дъвчем. Единственото което аз мога да кажа е, че много отдавна съм забелязал, че не ти е приятно когато пиша по определени теми. Не съм чак такъв идиот, схващам го. Но очевидно това не ме прави и по-малък идиот отколкото всъщност съм 
|
| Чет Юли 21, 2022 1:07 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Относно намалелите технически дискусии, когато едно смотано мцу е станало поне $25 парчето, ако го намери човек изобщо, какво друго остава да се коментира освен времето и политически полемики? Живот и здраве, след няколко месеца/години нещата може да се нормализират, тогава съм сигурен че хората ще се върнат към старите мейкърски навици и техническите теми ще се оживят отново 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Юли 21, 2022 1:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Изключително мъдро постъпвате колега. Де да бяха повечето като вас... За съжаление, политиката отключва някви примитивни процеси в мозъка и хората стават животни, настрървени едни срещу други, но аз нищо не мога да направя по въпроса.
|
| Чет Юли 21, 2022 2:02 pm |
|
 |
|
syscop
|
Проблемът е, че има различни гледни точки, а "демократите" някак си не искат да го разберат и смятат, че има само една и това е тяхната. Тези хора в едни други времена от човешкото развитие са били наричани ф., к. и т.н. В днешно време се определят като демократи.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Юли 21, 2022 2:14 pm |
|
|