Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
miro_atc написа:
Мда, сигурен съм че в твоята глава Русия трябваше да се изтегли в Сибир и да си трае. Но Путин е абсолютен наглец. Заплашваш го и той отвръща на заплахата. Каква огромна наглост...

А аз съм сигурен, че това за Сибир си е само в твоята и сродни на твоята глави.

В моята глава е това, Путлер да изтегли миризливците си от границите на Украйна и да върне Крим. За да минимизира страданието на хората.

Сря Юли 20, 2022 5:42 pm
Профил

А в моята пък е да обеси онова чучело зеленски на площада ... и кво правим сега ?

Сря Юли 20, 2022 6:57 pm
Профил

lcr написа:
В моята глава е това, Путлер да изтегли миризливците си от границите на Украйна и да върне Крим. За да минимизира страданието на хората.

За това говоря... Лицемерие и наглост. Говориш за състрадание и хора, само че за теб руснаците не са хора, а миризливци. Към миризливци нямаш състрадание. То и към истинските украинци "състраданието" ти е прикрито лицемерие. Те са жертва на една война в която няма какво да спечелят дори хипотетично. Какво точно биха спечелили, ако си върнат Крим? Една територия в която няма украинци, а само мизерници и татари. Далеч по-правдоподобно беше да си върнат ДНР и ЛНР, където поне има и украинци и украинско настроени миризливци. Но нацистите пропиляха шанса си да го сторят по мирен път. Държаха да стане по трудния начин. Само че не знам как си представяш да стане тая работа. Дори Путлер да се изтегли имаш над 70 хиляди войници от Донбас. Какво правим с тях? Какво правим с техните близки и роднини? Зеленски им прощава или не? А дали ще могат да говорят на родния си език, дали ще им бъде разрешено да изучават Достоевски, да слушат руска музика? Дали омразата към "миризливците" ще спре.
Не разбира се. Ако ще Путлер да отстъпи чак до Урал нищо няма да се промени. Русия няма избор. Или трябва да изчезне като държава или да победи всички, които я заплашват. Предвид че тия дето я заплашват са пълни дебили, изборът е ясен.

По един въпрос, обаче сме на едно мнение. И това е, че безочието и наглостта се заплащат! Не знам само защо трябва аз да плащам заради такива като теб. Но аз нямам проблем, виж обикновените украинци ще страдат доста повече.

Сря Юли 20, 2022 7:56 pm
Профил

Защото за такива като него не са важни причините, последствията, целите, важно е да се следва политиката, коя точно те не знаят. Симпатизират на някого и всичко свършва с това, вярват че вярват, в какво и те не знаят, някакви ценности и идеали, но им е трудно да ги опишат, защото ако го направят ще се окаже, че те подкрепят политики потъпкващи тези ценности и идеали. Няма нужда да задълбават, това не се изисква от тях, те трябва послушно да скачат когато се каже, да подкрепят безрезервно едните и да мразят безрезервно другите ... тоя занаят е по-стара и от проституцията, да постигаш цели настройвайки брат срещу брата ...работи безпогрешно защото разчита на не много мислеща, послушна и страхлива маса. Дядо ти го изяде мечката, и прадядо ти също, не смей да излизаш от селото, ние сме се погрижили да пазим входа за да не влезе мечката, от теб се иска да си копаеш нивата и да научиш децата си да се пазят от мечката, за друго не мисли, ние сме се погрижили .....

Сря Юли 20, 2022 8:35 pm
Профил

говори каквото му нашепва Сорос... даже често и сам не разбира какво говори....
а защо не говори за изтегляне на американците примерно от Сирия където още крадат петрол? където използване на военни сили за крадене на природни ресурси все още се води за военно престъпление, уж... толкова напъни да плюе путлер за неща които дефакто други са ги предизвикали... путлер само отговаря на действия започнати от други... чак ми е трудно са възприема такава слепота... освен ако не е платена слепота... толкова напъни за какво иначе? поне нещо вярно да пишеше....

Сря Юли 20, 2022 8:35 pm
Профил

Айде да не отиваме в другата крайност, едните воювали защото искали да са империя и да превземат Европа ..а и да крадът хладилници и перални, другите пък за да крадат петрол ....много повърхностни заключения

Сря Юли 20, 2022 8:57 pm
Профил

miro_atc написа:

За това говоря... .

Отново си в голяма грешка. Очевидно рашистката пропаганда на никого не прощава. Вече дори и елементарни логични заключения ти убягват.
Никъде и никога не съм наричал руснаците миризливци. Миризливци са тези, които нахлуват в чужда държава и сеят смърт и разруха. Без значение националното им определение.

Но ти продължавай да ме анализираш и квалифицираш. Това, искрено ме забавлява. :D

Сря Юли 20, 2022 8:59 pm
Профил

Е те по тая логика американците са най-големите миризливи ....не чувам нищо по техен адрес да казваш.

Сря Юли 20, 2022 9:02 pm
Профил

защо да е повърхностно заключение? факт ли е? факт е. в сирия има ли все още американци? има. точат ли петрол? точат. тръмп каза ли че военните са там за да пазят петролните компании, и ще останат докато има петрол? каза го, е, дали е повърхностно е въпрос на гледна точка, но фактите са си такива, каквото могат влачат от всякъде, дори когато на нас ни се струва неоправдано

Сря Юли 20, 2022 9:05 pm
Профил

Красота, пушенето е вредно за здравето: :D

https://www.youtube.com/watch?v=ie7x950vKdE

https://www.youtube.com/watch?v=dE_3I9ogjzk

Сря Юли 20, 2022 9:45 pm
Профил

lcr цялата тема до момента се е оформила като спор между теб и доста други :D

Конфликта в украйна е очевидно че не е само конфликт между две държави. Доста по-дълбоко е.
Имай си твоето мнение но не знам защо се чувстваш длъжен да опонираш всеки коментар и непрестанно да пишеш.
Да продължа с ужасните ми впечатления от влизането ни в ЕС както бях започнал - нещо което много не ми харесва е това че ни натрисат толерантността - трябва да приемаме различните (под тази форма не само сексуално различните, дори и недъгави като тези със синдром на даун - да го поставим в нормална среда все едно са здрави ), да се чувстваме отговорни за бедствия - глобално затопляне, ние сме виновни че разпространяваме ковид и т.н. Да няма други съюзи в извисена форма (какъвто е бракът за християнския свят), а всичко да е размито, като пак се подчертава да си толерантен и да приемаш всичко но под всичко се разбира само това което е ценност за ЕС......

За съжаление това е голям капан за българския народ. Основните наши герои - Левски и Ботев помисли кой ги предава и убива, и ред видни наши дейци и политици след тях. Мисля че сме оперирани от чувство патриотизъм (освен трапезен след някоя чашка), достойнство (едва ли има страна с по-голяма емиграция), родолюбие, а за ценностната система да не говорим (тук никой не се замисля къде да си хвърли фаса ама я го виж в чужбина).......

Та искам да кажа че дори и да се напъваме няма да проумеем що е то гордост, да се бориш за родината, да цениш всичко което те заобикаля и да се грижиш за неговото пребъдване...... та според мен сме много далеч от руснаците като размисъл и гледната ни точка е доста "принизена"

Сря Юли 20, 2022 11:08 pm
Профил WWW

Edesign написа:
....Та искам да кажа че дори и да се напъваме няма да проумеем що е то гордост, да се бориш за родината, да цениш всичко което те заобикаля и да се грижиш за неговото пребъдване......

Изпитвал съм и изпитвам огромно уважение спрямо начина по който СССР е защитавал страната си през ВСВ.
По същия начин, сега, изпитвам същото спрямо украинците.
По същия начин ще изпитвам същото спрямо който и да било народ.

Но това тук е нещо различно. Едно е да защитаваш родината си, съвсем друго е да си нашественик под предлога, че правиш това за да се защитиш.

Жалко, че един луд комплексар, преследвайки грандоманските си амбиции, почерни този спомен, който светът си беше изградил.
Това петно, навярно, никога няма да бъде отмито.

Колко пъти, след ВСВ, НАТО или който и да било друг, посегна над територията ти?
Нали твърдиш, че си втората по сила армия? Нали си първата ядрена сила?
Как така някаква си Украйна, се бе оказала жизнена заплаха за теб?

Е, това беше до датата 24. 02. 2022.

Сега, вече, e много вероятно, нещата така да са се обърнали, че съвсем основателно да се страхуваш.
Защото с глупостта си, си си "спечелил" един наистина мощен враг.
Може и да успееш да му се противопоставиш, ако успееш да се избавиш от глупостта си. Но едно е сигурно - вкарал си народа си в пропастта.

Edesign написа:
lcr цялата тема до момента се е оформила като спор между теб и доста други :D

Бих казал - "някои други" :D А пък повечето от тях, просто игнорирам, защото не разбирам от несвързани брътвежи.

Но си прав. Останалите, които споделят гледните ми точки, проявяват повече разум и поради това, вече, не пишат по темата.

Сря Юли 20, 2022 11:56 pm
Профил

Не знам дали забелязваш, но ти си единствения който повдига темата Украйна, напоследък се въздържам да трия защото тона е нормален но ти си единствения който публикува новини за Украйна, видеа и т.н. , съответно това предизвиква други коментари. Защитаващите или подкрепящите или дори платените от Путин са доста пасивни, в повечето случаи отговарят на твои писания. Та започвам да се чудя кой всъщност е платен .... не можеш ли просто да зарежеш тази тема, без това не виждам да се коментира нещо ново, въртят се едни и същи плочи за не знам кой път.

Чет Юли 21, 2022 1:52 am
Профил
Аватар

Тъй.... бях си решил тоя форум да го зачеркна още след като се обърна на антиваксърска трибуна. После като почна войната вече наистина ми дойде много натоварващо да го чета. Явно с мнозинството тук имаме фундаментални различия във възприятията си за света като цяло, ценностната ни система определено е различна. Може и моята да е сбъркана, ама явно е несъвместима.

Днес реших ей така от носталгия да метна едно око, все пак това са 18 години от как тръгна форума... Ами гадна работа. Толкоз от мен.

Шефа на ОФ клуба когато му остане време, може да ми заличи акаунта.

Чет Юли 21, 2022 9:37 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Шефа на ОФ клуба когато му остане време, може да ми заличи акаунта.

Е недей така...
Мога да кажа, че сме спорили по най-различни теми, но за мен винаги е било истинско удоволствие и никога, ама никога не съм чувствал засегнат по какъвто и да е начин от теб.
А за Украйна, че нещата са натоварващи... мога само да кажа, че отделям доста от времето си и следя доста нецензурирани източници. Нагледах се на трупове и убийства. От това по-натоварващо няма. Ако се дразниш от тоя форум, то тогава другото изобщо не си го причинявай!

Чет Юли 21, 2022 10:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975 ... 1194  Следваща