|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:56 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Хм.... Кое от двете не е вярно? Според мен и отделно, и заедно са верни. Прав е човекът. Лошото е, че заради тези "съединители" страдаме всички. п.п. съединител - долен ляв педал
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Юли 13, 2022 9:14 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз искам да подчертая дебело в случай че не е станало ясно - аз не съм против България в ЕС. Дори както Миро, мисля че това е правилния път. Това което аз съм силно против обаче е двойния морален стандарт на "либералната демокрация" - едни могат да правят войни и да налагат техни социални разбирания, и са "добрите", а други не могат и са "лошите". Приемам с две ръце ЕС като икономически съюз, но доста по-малко като политически, а съвсем никак (ама съвсем!!) - като културен. Дори ми се струва съвсем нормално всяка държава да се възпротиви ако някой се опитва да й наложи "ценности" внесени отвън, а съвременните ЕС "ценности" дори и не са европейски, а внесени и натресени отвън
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юли 13, 2022 10:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Повечето "евроатлантици" са на практика любители на досегашния световен модел, демек на хегемонията на САЩ. Аз не съм фен на този модел и смятам, че Европа трябва да е модел за подражание, а не на гъзолизничене. Но това е отношението ми към истинските евроатлантици. Към нашите отношението ми е като към педали. И нямам предвид само сексуалната им ориентация, а склонността им да си сменят резбата, винаги когато замирише на власт. Сигурен съм, че ако Русия ни окупира същите ще станат най-върли путенофили. По-дъртите всъщност са бивши комунисти... Надявам се това да е достатъчно ясно и разбираемо какво ми е отношението към въпросните лица. Сигурно от това ти можеш да си направиш най-различни заключения. Включително и да направиш изводи за отношението ми към Европа, към Африка и т.н. Това е твое право.
|
| Сря Юли 13, 2022 10:18 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Юли 13, 2022 10:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ето, от тук идва разминаването. Ти говориш за политика, а политиците мислят за финанси - фирмата на леля им, на баба им и т.н.
|
| Сря Юли 13, 2022 10:51 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Пак като на запой в кръчма сте го обърнали спора За да кажа какво би било ако не сме част от ЕУто то трябва да съм пророк. Днес четох че някакъв англичанин ли американец ли се хвърлил и самоубил от някакъв блок обаче паднал и убил минувач. И сега какво ако минувача не е минал оттам ..... ми възможно е да го блъсне кола 5 минути по-късно на друго място????!!! Що за тъп въпрос? Обаче мога да кажа с какво ни вреди : Растежа на ЕС идва точно през последните 20 години защото лапнаха соц лагера - автомобилните производители увеличават драстично продажбите си - ЕС управниците впримчват целия бизнес в изисквания, сертификати лицензи. Стваш абонат на доста високоплатена услуга - одити. - ставаш част от паричната система, т.е. губиш суверенитет по какъвто и да е въпрос (това съвсем ясно показва че вече не си независим, свободен и т.н. а обратното е някакъв вид робство) Тези изисквания, сертификати лицензи затвориха всички малки и средни бизнеси. Увеличиха монопола на големите и в момента е абсолютен техен произвол. Дали ми се е увеличило качеството на живота, услугите които получавам и т.н. --> Живял съм в комунизма, преди ЕС и сега в ЕС.... кратката равносметка е че не виждам напред и нагоре, напротив и това ред статистически резултати го показват.... Простичък пример - затвориха всички квартални магазинчета за храна - сега ходим само в хипермаркетите. Докато в тези магазинчета имаше огромно разнообразие от продукти на различни производители (сега очевидно фалирали) то в хипермаркета има няколко марки пак на монополи и да ти харесва или не си купуваш. А за всеки е очевидно че качеството на храната пада, а не расте. Така е и със всичко което ни заобикаля...... но за съжаление 99,99% от хората не си дават сметка, нито пък си задават тези въпроси... ЕС отново са гласували и дали на Украйна 1 000 000 000 евро днес ?????!!!!! Накой мен пита ли ме дали съм съгласен???????? Я се огледайте, за последния месец всички обикновени граждани в ЕС обедняха с 30% и никой не роптае и пляска с ръце на хрълени пари на вятъра????? Що за тъпотия?????? Както в предишен мой пост бях написал че август отново ще върнат някакви мерки за ковида, ето случва се вече.... Както е тръгнало, купувайте консерви че ни чака студена зима (без ток и газ) в къщи, под карантина (от ковида) и който оцелее. И в крайна сметка за тоя колапс дали путин има и минимален принос????? Само като се замисля тази пропаднала русия дето една кола, камо ли пък едно винтче не може да произведе, това икономическо джудже, тези пропаднали пияници които пазаруват от ибея дронове ли причиниха тази свтовна катастрофа 
|
| Сря Юли 13, 2022 11:16 pm |
|
 |
|
nik
|
ей това не го разбирам, какъв съюз какви 5 лева като повече обслужват чужди интереси от колкото своите собствени... явно след десетилетия филтриране са останали само корумпирани чиновници и реалноста зад кулисите е съвсем различна от това което се говори по талавизора за съюз и ала бала, ей сега германия - да се къпели по-малко, да стояли на студено, само и само да обслужват интересите на щатите
Последна промяна nik на Сря Юли 13, 2022 11:47 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Юли 13, 2022 11:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Еб@ти концентрираните глупости!!! 
|
| Сря Юли 13, 2022 11:47 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Това лошо ли е - да се създават работни места, да се произвеждат продукти? Демек - искаш да се върне ракията на цар Киро, производителите да произвеждат от пръдня боя а крайният потребител да духа супата с качеството и да си мечтае за алиекспрес. Очевидно си сляп. Глупости на търкалета. Може и да е затворил някой клек шоп, но като цяло кварталните бакалии си ги има, просто има и хипермаркети, които са голямо удобство за тези, коиго пазаруват веднъж седмично. Ти не гласува ли за европарламент през 2019 - та? Или държиш, да те потърсят у вас и да те попитат, дали си съгласен. Не. Аз нахлух в Украйна и причиних всичко това.
|
| Сря Юли 13, 2022 11:49 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
За последния ред - чувал ли си израза "Лъжица катран в кацата с мед"... Бил ли си в западна държава преди 20 години, или даже 30? Сещаш ли се Ханс, дето сега "забогатял" от нас, в началото на 90-те колко често си сменяше колите, как един работещ мъж издържаше семейство добре сам, а жена му само домакинска работа? Аз цветно си спомням как по един месец бях смачкан при всяко връщане, щото разликата беше от небето до земята. Не ми се мисли как е било 80-те примерно, ама има по-възрастни колеги тук, дето могат да споделят. Ти знаеш ли като се обединиха германиите колко дръпна назад западната част, що пари наляха на изток? Ама бяха готови да се обединят, и знаеха че ще им струва много. На германците има трябваха, и още трябват, работници - могат да измислят и продадат много стока, но дори с автоматизация не успяват - и виждат че им трябват хора. Затуй малко безрасъдно викаха на източната паплач да ходи при тях.
|
| Сря Юли 13, 2022 11:53 pm |
|
 |
|
Edesign
|
- фалшиви работни места ( 99% от които продукт не произвеждат) Девиза на европа (както и на бойко ) е работа работа... ама безсмислена. В смисъл преасфвалтиране на всеки 2 години и тъпчене на едно място. Продукта се произвежда, а в много от случаите и самия дизайн в 3тия свят (тук включвам и българия) за без пари и с робски труд.... - погледни ня етикета какво ядеш сега и какво си можел да си купиш преди влизането ни в ЕС, тук нямам какво да коментирам. В момента и пари да имаш от магазин не можеш да си купиш свястна стока Очевидно ти си сляп - през комунизма всички ходиха на море, хората пак си караха колите, никой не мислеше как да свърже двата края..... Ела да те разведа в нашия квартал (в софия южен) и ще ти покажа къде бяха и че сега няма нито един от приемането ни в ЕС А дори и в малките магазничета има няколко монополни марки и няма никакъв избор Разбира се че не съм гласувал за ЕС, както и не желая еврото И Украйна причинява световния колапс  Слепецо
|
| Чет Юли 14, 2022 12:03 am |
|
 |
|
Edesign
|
За първи път 1993 година ядох вносно кисело мляко. То беше в пластмасова кофичка каквито са сега по магазините. Нашите бяха в стъклен буркан с алуминиева капачка (фолио). - тук за пластмаса за замърсяване, за тотален упадък на запада няма да коментирам Вносното мляко изглежда като крем и на мен много ми хареса, а нашето рядко.... Е сега ядем всички този крем напрвен от боклук и само умнити хора които явно са доста малко си метаят да вкусят онова рядко и вкусно нашенско кисло мляко..... Както съм казал в предни постове това което предлага запада е лайнце увито в шарена хартишка, обаче подмамва много хора... То и затова основно пазаруваните стоки са телевизори, телефони и коли втора употреба от средностатистическия българин 
|
| Чет Юли 14, 2022 12:10 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ами нали е комунизъм - „от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“ Така и не разбрах, що се провали Това с колите - да, караха ги до село да си докарат зимнина за да могат да закърпят месеца Сега на море ходят само тези, които са се потрудили. Но пък могат да ходят, където си поискат. И сега има кисели млека в буркани. Поне 15 вида. Абе ти да не би да идваш от Марс?
Последна промяна lcr на Чет Юли 14, 2022 12:18 am, променена общо 1 път
|
| Чет Юли 14, 2022 12:12 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Грешиш! Щом Ким Чен Ун е казал че са автономни под руZZка власт значи са автономни: https://dnes.dir.bg/svyat/phenyan-prizn ... -republikiИли искаш да кажеш че твоето мнение има по-голяма тежест от тази на северно корейския диктатор? Ти разстрелвал ли си роднини с зенитна къртечница? Не си, нали? Е когато почнеш да растрелваш тогава ми се обади, за да почна да ти зачитам мнението.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юли 14, 2022 12:16 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Пак започва да отива на триене тая тема ... какъв е смисъла да се джавкате, какво ще промените, единствено затвърждавате правотата и ефикасността на политиката разделяй и владей ...
|
| Чет Юли 14, 2022 2:13 am |
|
|