|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:10 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Относно фермите - от известно време се говори англия да махне забраната за генно модифицирани култури, за да внасят от хамериката, щото нали вече не са в ЕС можели да свалят забраната, та нищо чудно и холандия да ги натискат да внасят от хамериката
|
| Пет Юли 08, 2022 12:24 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Да, трябва да се избиват хора, да се разрушават сгради, да се разбиват семейства, да се анексират държави........ За да може да не се нарушава спокойствието на псевдо-цивилизования субект.
|
| Пет Юли 08, 2022 12:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Гениална логика, но само умните и красивите като теб я разбират 
|
| Пет Юли 08, 2022 1:07 pm |
|
 |
|
lcr
|
Няма нищо гениално в това да загърбиш егоизма си и да проявиш малко човешка съпричастност.
|
| Пет Юли 08, 2022 1:31 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Ако щещ вярвай, но съм съгласен с теб на 100%. Е, само трябва да се уточни дали аз съм този (или такива като мен) "псевдо-цивилизования субект" или въпросните субекти живеят отвъд океана или на най западните европейски острови. Но определено посоката ти на мислене е правилна според мен. Само трябва да я доуточниш малко. А относно закриването на модерните ферми - не съм запознат и вероятно греша, но точно тези ферми не са ли най-големите потребители на торове, които в момента липсват? И вместо да се стигне след време до въпроса "защо няма торове" за да функционират, с измислените причини за закриването им този въпрос никога няма да стои на дневен ред. Няма ферми => нама нужда от торове => никой няма да се сети да пита "защо няма торове"... "Нет человек - нет проблема" ... Е друг е въпроса , че ще настане глад, но за този проблем ще мислим по-нататък, като му дойде времето. Както и с украйна. Въоръжаване години на ред, "насъскване на братски народи един срещу друг" и т.н. (да не повтарям всеизвестни вече факти), а като започне конфликта - за жертвите ще мислим после, като му дойде времето. НаЛ тъй?
|
| Пет Юли 08, 2022 1:53 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Я да си припомним дали това не отговаря на 100% с това, което някои направиха в ирак, либия, сърбия и още много други страни? (Само някой да не вземе да остане с впечатлението, че одобрявам подобни действия и политики от страна на русия и другите "големи" и "цивилизовани"- сега и в миналото)
|
| Пет Юли 08, 2022 1:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами ако не мога да отглеждам четвриграки говеда явно ще отглеждам двукраки такива, проблема е, че до де станат годни за клане много време минава, ама ще мислим нещо ...
|
| Пет Юли 08, 2022 2:09 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Почнах вече да не търся логичното и рационалното. Явно това е някаква секта която властва. Наскоро ми се мярна една статия че гугъл е превзет от секта може да я потърсите.
|
| Пет Юли 08, 2022 2:09 pm |
|
 |
|
lcr
|
Дребната разлика е в това, че западът не е нито окупирал, нито анексирал нищо от посоченото. Путлер още не се бил развихрил. Правилно! Само някакви си 30 К руски жертви. Докато стигне рекорда на Сталин, има още много да се вихри. Вместо да търсите логичното и рационалното, се опитайте да намерите човешкото.
|
| Пет Юли 08, 2022 2:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Опитваме се... ама не може да се вредим от "човеци" като вас. То не бяхте умни, не бяхте красиви, съпричастни, че и без грам егоизъм. Не човеци, а богове направо.
|
| Пет Юли 08, 2022 3:07 pm |
|
 |
|
syscop
|
https://money.bg/business/kanada-otmeny ... zprom.html - тези големи бързаци  . "...А когато сняг забръска, що ще правиш ти зимъска?..." - германците това не го знаят и други "демократи" ще го научат по трудния начин...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Юли 08, 2022 3:13 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Прав си до някъде, но като изключим анексирането на територии/държави, другото "да се избиват хора, да се разрушават сгради, да се разбиват семейства, ... " е налице в действията на "цивилизованите с атлантическите ценности" и в либия, ирак, сърбия и на много други места. А за човечността си прав. Трябва някак да сме съпричастни с реално страдащите украинци, но всичко това е поредният опит да се отклони вниманието ни от същинският проблем, който доведе до появата на страдащи украинци.
|
| Пет Юли 08, 2022 4:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е скоро не са анексирали, чудо голямо, каква е разликата, всичко останало е същото, а ако говорим за САЩ, те не са спирали, от Корейската война на сам е едно и също, Кореа, Виетнам, Ирак 1, Сърбия, Ирак 2, Афганистан 2 ... а и като добавим Афганистан 1, Либия, Сирия, Куба, Панама .. и какво ли още не, много са местата където десетки и стотици хиляди са загубили живота си поради тяхна "намеса" вкл. и в момента, Украйна е поредната жертва. Лично за мен това няма никакво значение, това е разликата между това да си глобална сила и 99-та дупка на кавала каквато е България. Въпросът тук е защо за едни да може а за други да не може, ето на този въпрос първо ми отговорете и тогава има смисъл да се дискутира каквото и да е друго. Както народната мъдрост казва, когато двама си ги мерят не заставай между тях, а в момента България и куп други ляво ориентирани /в лошия смисъл на думата/ държавици се надпреварват да го държат на американците то направо си им го лапат, и в същото време се нагъзват на Руснаците, или с две думи, Чеверме ... Руснаци и Амриканци ще стигнат до някакво разбиране в един момент, и ще си продължат на пред без да им дреме на кура за Украйна и всички куро държачи, а страни като България ще се чудят дали като им го извадят няма да се осерът и оповръщат едновременно .... и съвсем заслужено.
|
| Пет Юли 08, 2022 7:29 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ето това някой да го прати на медиите за по-нататъшно излъчване 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Юли 08, 2022 10:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Едва ли ще има ефект, иначе аз нямам проблем да го кажа на живо в национален ефир, а мога и в интернационален, аз нямам проблем да казвам истината, и понеже съм прост за разлика от политиците мога д я казвам на разбираем за простата аудитория език, а мога и да го онагледя ако се наложи.
|
| Пет Юли 08, 2022 10:49 pm |
|
|