|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:05 pm
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Виж за тоя Хюндай не се бях сетил, ще се обадя да питам в понеделник, тва електрическото е много пари, но тоя модел по параметри е по-добре от Типо-то https://hyundai.bg/uploads/files/733_Hy ... 2ilI2BMJnsза комфорт версията.
|
| Съб Юли 02, 2022 10:00 pm |
|
 |
|
syscop
|
Преди да си купиш кола намери познат да те повози или искай та покараш за проба, за да няма после изненади. Преди време се наложи да пътувам с чисто ново i30 - няма такава лагерна количка. За 500км бях като сдъвкан и изплют...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Юли 02, 2022 10:14 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Виж и сузукитата, имат малки коли
_________________ Хайде де!
|
| Нед Юли 03, 2022 11:01 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
за i30 не знам нищо, но за айоника гарантирам лично. Минал съм поне два континента разстояние с него
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Юли 03, 2022 11:27 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
В този ценови диапазон каквато и нова кола да купиш все си хвърлил парите на вятъра. За градско каране може и да става, за дълги пътувания ще е мъчение. Тази елантра не я знам, но от предишния модел имам много лоши впечатления. Седалки - ужасни, 200км и те боли всичко. Шумоизолация - няма. Двигател - по витиня с 3ма човека си на 4-та от 6 предавки напред. Стъклата са като на парник, опичаш се вътре и от мартенско слънце, лятото...  Мен ако питаш или удвои бюджета та да си купиш нещо което няма да ти се иска да го върнеш с засилка през витрината на магазина от който си го взел или търси някоя върната от лизинг кола по висок клас.
|
| Нед Юли 03, 2022 11:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами зависи какво точно искаш от тази кола, той Тишо е 2 м, та той може и да не може да се събере в нещо малко, нормално е да е негативен, но аз лично от пилоти съм доволен. Нищо претенциозно но си върши работа, като имаш в предвид че другите коли които карам са от 3 л нагоре, значи не е толкова зле, дизеловото обаче. За комфорт ...не е лимузина но не е и лагерна количка, лично на мен си ми харесваше как се кара. Карал съм го всеки ден почти в продължение на няколко години, вкл.и доста извънградско. Това с бензиновия става, но по рядко пътувах с него извън София. С дизеловото си пътувах доста, на практика почти не ползвах Q-то, само ако ще се бърза много или знам че са клиенти които по колата посрещат, иначе си го търкалях нонстоп. Аз съм предирчив на коли, карам всичко но рядко съм доволен от нещо, е от пилоти съм доволен, като за този размер, разход и пари не знам какво повече може да очакваш. Иначе за Хюндай, мислехме вместо тия полота да вземем такива хюндаи, но след това говорих с колега който в имал такъв и не беше страшно очарован, та полото си е било добър избор.
|
| Нед Юли 03, 2022 7:54 pm |
|
 |
|
michev
|
Не съм гледал текущи цени, но като рових по въпроса миналата година, определено КИА беше ценово по-добра от Хюндай. С 1.5/1.6 бензинови двигатели и не е известно да имат драмат с вървежа. И не само ценово а и интериорно бяха по-добри. Ако сега трябва да си избирам автомобил среден до компактен размер - бих взел рено каптюр с 1.33 кубика бензинов двигател. И преди някой да се е набрал - говорим все пак за бюджетен автомобил а не по принцип. Хубаво е автомобила да не се гледа само на картинка а на живо и по възможност да се покара малко. В сегашната ситуация каква е хавата с цените идея си нямам, но преди кризата с чиповете, отстъпка от цената в каталога можеше да се получи при повечето дистрибутори.
|
| Нед Юли 03, 2022 9:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами Киа е по-евтино да, но последни като ги вземахме пилотира, цената на хюндая беше по-висока, сега може да е защото ни дават добра отстъпка от Порше, но факт. Иначе за Рено, от тия които съм карал, те това е лагерна количка, може аз да не съм уцелил, може да не е било поддържано, ама рента Кар, те там са на по 20-30 Хил км ...мъка, и рено и ситроен някакъв пак малък бях вземал, не съм щастлив. Наскоро карах някакъв малък Нисан, но той ценово сигурно е извън бюджета, SUV се води май, въпреки че не беше много по-голям от въпросното поло, та мисълта ми беше и той не беше зле, макар да си имаше някакви костури. Какъв е бюджета, и за какво го купуваш?
|
| Нед Юли 03, 2022 9:34 pm |
|
 |
|
michev
|
VW са скъпи по принцип. Те и Шкода станаха скъпи вече. За 30-45к няма как да купиш топ автомобил - голям, вървящ и комфортен. Да не казвам, че и за почти х2 отново имат кусури.
|
| Нед Юли 03, 2022 9:43 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Kia Seed има колегата и е доволен, доста, поне 25хкм на година. Жена му го изнуди да я купят - взеха я върната от лизинг на 1 г. Вече и минаха 5-те години....та драмата с Кията и всички (полу)нови коли - дали искаш да плащаш пълно авто каско и да се разправяш със застрахователи за всяко жулнато и чукнато ...или можеш да преглътнеш неизбежните следи на времето. Ако имаш достатъчно много пари - купи си мерцедес или нещо такова, ако ти трябва удобен транспорт - и втора ръка ще ти свърши работа. Всичко е въпрос на лично усещане. Фиат бих си купил втора ръка, нов - не виждам причина, освен чинкуеченто/абарт, много ме кефят като фасон....обаче пък не събират достатъчно боклуци за транспортиране. ..Ама аз съм дъртак де. 
|
| Нед Юли 03, 2022 10:34 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Има само 40к в лева, не знам за какво ще ми е, карам много малко, жената се сети че иска нова кола и то до края на месеца, и аз кво да правя търся. Само Фиата може да се вземе до края на месеца, пък и го видях на живо и не е много зле, ходих гледах Шкоди и нищо за тия пари не ми хареса, Тойота ми оферираха най-рано след 5 месеца. Ще им звъня да видя, не е зле на картинка, мисля че съм виждал но не се сещам явно на живо не е нещо особено. Френските и грозни и скъпи изобщо не съм проверявал какво имат на склад или скорошна доставка. На всичкото отгоре съм и претенциозен, колата трябва първо да ти харесва на външност и чак тогава са другите неща. Тъста има Дачия и нема да взема такова, два пъти ме е возил и не ме кефи ама хич.
|
| Пон Юли 04, 2022 12:51 am |
|
 |
|
stefan63
|
Нямаш много време,,,,но темата има потенциал. Късмет!
|
| Пон Юли 04, 2022 6:14 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
За тойотата (королата), и нейния близнак suzuki swace съм чел че и те са зле с шумоизолацията. В конкретното ревю, думите на водещия бяха "много зле обезшумяването, единственото друго толкова зле е i30". Шкода имат ли нещо налично? И аз съм се запалил натам, с подобен бюджет, айде може малко отгоре, ама това чакане половин-една-две години ме отказа. Типо-то наистина изглежда прилично, но, предполагам знаеш, е турско. Гледах го когато бяха по 20 и нещо (преди да скочи желязото и олиото). Французите (пежо) имат налични, но цените са скандални - красиви са външно, та погледни ги, след като външността ти е важна. Бях писал преди - много заглеждах swift на сузуки щото са японски, ама ги гледах на 21х, сега са 34 и нагоре. Вярно, има някой друга екстра горница от модела преди 3-4 години, ама ми идва тясно. Ако е основно за жена ми се вижда перфектнен избор - здрави мотори (не са турбо-даунсайз), но пък за красота не бих ги хвалил.
|
| Пон Юли 04, 2022 9:01 am |
|
 |
|
michev
|
Съмнявам се да има нещо в наличност. Цените са скочили реЕзко. Ако няма отстъпки на тия цени - хич не е оферта. На vw/skoda проблемът е, че всичко за тях е екстра. Имат твърде дълги списъци и разбира се, цените хич не са приятни. Преди време като четях, че се чакало до цели 3 месеца за поръчка не можех да повярвам, че е истина. Сега хората по 1г чакат.. Преди голямата брадва с цените, Пежо специално правеха щедри отстъпки. Ама то.. 1.2 с 3 цилиндъра .. каква отстъпка би го компенсирала. Добре че едно дизелче имат - 1.5, но то за къде по-напред, особено в СУВ моделите им. Ако бяха с по-нормални двигатели, човек да преглътне някой от другите им недостатъци. Като фен на пежо, доста бях разочарован. За това сузуки още ме е яд, че не си вдигнах Д-то навреме. За 20к - чудесна градска кола.
|
| Пон Юли 04, 2022 9:52 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ако не държиш на чисто нов автомобил поогледай пазара за нещо едно или двугодишно.
|
| Пон Юли 04, 2022 10:01 am |
|
|