Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
https://www.bbc.com/news/business-61905276

Чет Юни 23, 2022 12:29 pm
Профил
Аватар

https://thedriven.io/2022/06/21/volvo-u ... 0km-range/

Пет Юни 24, 2022 8:13 pm
Профил

Абе всичко друго, ама : "Water vapour is the most abundant and powerful greenhouse gas in Earth's atmosphere, and is emitted by human activities" и по принцип когато е в приземния слой на атмосферата не е толкова страшно, поне засега защото е малко, но ако и самолетите станат водородни нещата могат рязко да се сговнясат и наистина да усетим глобалното затопляне. Отделно, че всичко се гледа супер едностранчиво и по детски, без да се правят комплексни анализи до какво водят нашите зелени политики, и колко са зелени ...крайтън има една книга state of fear, и освен измислената история, реферира към реални изследвания и проблеми от миналото, опитал се е да обърне внимание на публиката барим има повече ефект от разни научни статии но ефект няма, с пълна сила се опитваме да решаваме проблеми които изобщо не разбираме.

Съб Юни 25, 2022 8:27 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
https://thedriven.io/2022/06/21/volvo-unveils-hydrogen-powered-truck-with-1000km-range/

Не е баш само Волво

Joint venture for fuel-cell systems

On 1 March 2021, Daimler Truck AG and Volvo Group formed cellcentric. To that end, Volvo Group acquired 50 percent of the partnership interests in the existing Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG for approximately EUR 0.6 billion on a cash and debt-free basis. In November 2020, Daimler Truck AG and Volvo Group signed a binding agreement for the joint venture. A preliminary non-binding agreement had already been signed in April of the same year.

More than 300 highly specialized experts work for cellcentric in inter-disciplinary teams at locations in Nabern, Stuttgart (Germany) and Burnaby (Canada). Around 700 individual patents have been issued so far, underlining the leading role played by the company when it comes to technological development.

Пон Юни 27, 2022 10:10 am
Профил
Аватар

Ще ви кажа като ги направим камиончетата за 1000км, ама още не сме там.
Виж хибриди батерия/дизел, батерия/газ, батерия/водород ще има, както и само електрически Волво, Рено и Мак.

Ей ви малко реклама... https://www.youtube.com/watch?v=QxnLHcdNnyI&t=3s

Пон Юни 27, 2022 10:20 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе всичко друго, ама : "Water vapour is the most abundant and powerful greenhouse gas in Earth's atmosphere, and is emitted by human activities" и по принцип когато е в приземния слой на атмосферата не е толкова страшно, поне засега защото е малко, но ако и самолетите станат водородни нещата могат рязко да се сговнясат и наистина да усетим глобалното затопляне. Отделно, че всичко се гледа супер едностранчиво и по детски, без да се правят комплексни анализи до какво водят нашите зелени политики, и колко са зелени ...крайтън има една книга state of fear, и освен измислената история, реферира към реални изследвания и проблеми от миналото, опитал се е да обърне внимание на публиката барим има повече ефект от разни научни статии но ефект няма, с пълна сила се опитваме да решаваме проблеми които изобщо не разбираме.

Аз не мога да си представя водните пари от човешката активност да станат сравними по въздействие с естествено създаваните такива. Вероятно на 10км височина би имало по-голямо значение не знам, но дори в момента изгарянето на "фосилно" гориво произвежда водни пари! В крайна сметка чистото горене е точно това - СО2 и вода.

Вто Юни 28, 2022 3:54 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Виж хибриди батерия/дизел, батерия/газ, батерия/водород ще има, както и само електрически Волво, Рено и Мак.

Е те не са ли такива водородните - горивна глетка + батерия. Щото не мога да си представя как се регулира изхода на горивната клетка с такава пъргавина че да задвижва директно двигател.
Другия вариант е да се напраи двигател с вътрешно горене с водород, ама тогава азотните окиси пак излизат на преден план.

Вто Юни 28, 2022 3:56 pm
Профил

velio написа:
Grubi написа:

Е те не са ли такива водородните - горивна глетка + батерия. Щото не мога да си представя как се регулира изхода на горивната клетка с такава пъргавина че да задвижва директно двигател.
Другия вариант е да се напраи двигател с вътрешно горене с водород, ама тогава азотните окиси пак излизат на преден план.

Има опити да се намалят емисите на камионските дизели - една фирма у канадския Ванкувър уж направи управление на двигател с 2 дюзи в една - 80% нафта и 20% водород.
сигурно има и други такива ама се оказа че е скъпо и маий го заебаха.

На Фюел цел -там си се произвежда ток от клетката но проблема не е пъргавината на клетката а тока.При ФЦ обикновено напрежението е високо и тока е надолу и се слага ДЦ като съответно трябва и буфер във вид на батерия но тя е доволно по малка от батерия която е за само батериен камион.
Батерия за ел камион е къде 5.5 до 6.6 тона - засега я направи 300 мили я не .

Вто Юни 28, 2022 7:30 pm
Профил
Аватар

https://www.volvogroup.com/en/future-of ... cells.html

Сря Юни 29, 2022 9:08 am
Профил
Аватар

Явно и Бил вече е на това мнение
https://www.linkedin.com/posts/williamh ... 26368-1mu1

Сря Юни 29, 2022 12:02 pm
Профил

Я един въпрос по темата.
Какво ви е мнението за това
https://www.new.fiat.bg/wp-content/uplo ... List-1.pdf
1000 кубика бензин, не очаквах с включен климатик да тръгне без да пипаш педала на газта.
Единствено това ми хареса на външност и мога да си го позволя като пари.
Струва ли си да го взема с 5 години гаранция.

Пет Юли 01, 2022 11:10 pm
Профил

pipilica написа:
Я един въпрос по темата.
Какво ви е мнението за това
https://www.new.fiat.bg/wp-content/uplo ... List-1.pdf
1000 кубика бензин, не очаквах с включен климатик да тръгне без да пипаш педала на газта.
Единствено това ми хареса на външност и мога да си го позволя като пари.
Струва ли си да го взема с 5 години гаранция.

Като видиш кола с 3 цилиндров двигател -обръщаш се и бягаш надалеч.
отделно тоя мотор е форсиран яко - от 1000 кубика вадят 100 коня....
Едно време моита Е класа мерцедес със 3литра дизел и беше 113 коня...и ме докара до 420 000 км ......продадох я и още я карат.
Срува си да вземеш Фиат ako ще го караш в гаранция ,като мине гаранцията го разкарваш и купуваш друга , то това е валидно и за всека друга кола естествено.
Винаги ми е правило впечатление че колкото по клозетна е марката толкова повече гаранции дават.

В немско му вкаха на фиата
FIAT - Fehler In Аllen Teilen

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Съб Юли 02, 2022 4:13 am
Профил

Ами ние имахме служебни пилота, някакви малолитражни, първото ако не се лъжа беше точно 3 цилиндрови бензинов, около 1000 куб, не ускоряваше супер добре но се караше съвсем нормално, докато не го вкарах под една Х5-ца и го писахме тоталка. След това карах едно същото но дизел, не знам 3 или 4 цилиндъра, но то даже се и наемаше, нямам никакви оплаквания от него, сигурно още е живо и го карат колегите.

Съб Юли 02, 2022 4:19 am
Профил

HSB написа:

Като видиш кола с 3 цилиндров двигател -обръщаш се и бягаш надалеч.
отделно тоя мотор е форсиран яко - от 1000 кубика вадят 100 коня....
Едно време моита Е класа мерцедес със 3литра дизел и беше 113 коня...и ме докара до 420 000 км ......продадох я и още я карат.
Срува си да вземеш Фиат ako ще го караш в гаранция ,като мине гаранцията го разкарваш и купуваш друга , то това е валидно и за всека друга кола естествено.
Винаги ми е правило впечатление че колкото по клозетна е марката толкова повече гаранции дават.

В немско му вкаха на фиата
FIAT - Fehler In Аllen Teilen

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Хитро са го измислили на немски името.
И ся кво, още се чудя, то няма други коли които мое да се вземат в рамките на 10-15 дена че и да ми харесват поне малко на външност, пък и да са що годе на тоя габарит. Тя гаранцията е 3 години, 5 е с некви пари допълнително.
То тва ще се кара рядко, аз си карам Ситроена, ма жената иска да я возя в нова кола а бюджета е като за тая и подобни. Ходих и гледах едно Мицубиши, пак бензинка малка, е вътре се бутаме като в консерва, тва поне вътре не е толкова тясно.
Приемам и други предложения.

Съб Юли 02, 2022 9:03 pm
Профил
Аватар

Аз на жена ми съм дал моя предишен хюндаи айоник (пък аз като по-глупав минах на котка) и сега не мога да я сваля от него :)
Не знам дали ще ти се върже в бюджета но не би трябвало да е много по-различно от това типо, пък е и хибрид

Съб Юли 02, 2022 9:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 197  Следваща