| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Телоподаващо
syscop, какъв апарат си купил от хасковалиите? (Гледам че имат няколко сайта с различни телефони в тях, но все отговаря една и съща дама операторка...)
|
| Чет Юни 23, 2022 11:24 pm |
|
 |
|
syscop
|
Избирах го по "картинка". Това https://www.olx.bg/d/ad/3-v-1-telopodav ... 7B20I.html представлява на външен вид. Имам го от около 2 години и засега нямам забележки. Изгорил съм около 5-6кг електроди и половин ролка тел (2.5кг).
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Юни 23, 2022 11:41 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
То май халуминия само с променлив ток се заваря. Телоподаващото трябва да е с траф за тази цел. За газа пак не знам дали с СО2 ще стане или ще иска аргонец. gicho, от линка на s7ama7 ми хареса Sherman-а, https://youtu.be/of90I1fp0N8Ако мернеш някъде на нормална цена драсни, ще взема един, не че ми трябва ама ме хвана мерак да го пробвам 
|
| Чет Юни 23, 2022 11:45 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Е как да си купиш нещо от такъв екземпляр?
|
| Чет Юни 23, 2022 11:49 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Моя е от тук : https://normet.pl/pl/Няма го в сайта , за актуална цена трябва да се пусне запитване . ПС: Тук го има за 580лв+ДДС https://weldsystem.pl/inwertorowe-230v/ ... rowa-.htmlИма и по нов модел .
|
| Пет Юни 24, 2022 12:09 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Ако правилно съм разбрал, "Синергичните" са с процесорно управление и сами определят началните си настройки в зависимост от дебелината и вида на тела, дебелината и вида на детайлите за заваряване и типа на газа.
А управляват ли ги и по време на работа - примерно различни профили/сетинги в момента на паленето и гасенето на дъгата и това има ли значение за хоби употреба?
Не ми стана ясно функцията/настройката "индуктивност" каква я върши? В смисъл поддържа тока/напрежението, вкарва закъснения ... ?
(Тези от Хасково предлагат машини с най-ниската цена, но незнам дали това няма да излезе по-скъпо в крайна сметка. Бутилките ги изпращат само празни и са със сертификат до 2025г.)
Ще ми се да ги купя от магазин някъде в Пловдив ...
|
| Пет Юни 24, 2022 9:13 am |
|
 |
|
s7ama7
|
Със синергичния контрол си управлява процеса и по време на заваряне . Отделно си има и допълнителни настройки които влияят на качеството/вида на шева . Мисля че индуктивността влияе на провара - колкото е по-голяма толкова заварката прониква на по на дълбоко / шева е по-плосък .
|
| Пет Юни 24, 2022 10:33 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Провара не зависи ли от това колко време и с какъв ток се задържа дъгата в областта на заваряване? Т.е. колкото тока е поголям и/или времето на задържане (скоростта на движение/преместване) на ръкохватката е по-малка (съответно скоростта на тела също трябва да е малка), нагряването в областта на дъгата е по-голямо. Електрониката какво представлява? стабилизатор на напрежение с токоограничаване ли ? Т.е. задава се изходното напрежение и максималния изходен ток? За модели без настройка на индуктивността - заглеждам този комплект или само апарата. 230 ампера е уж и ръкохватката му е с еврокуплунг. Бутилка 6.7 литра. Имат същия модел и комплект но е 160 амперов. Бутилката му обаче е 3 литра.
|
| Пет Юни 24, 2022 10:51 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Мда, основната идея на по-умните е, че регулират процеса, т.е това което може да постогне опитен заварчик посредством избор на скорост ток и регулиране на оптимално разтояние се опитват да го компенсират електронно. Факт е, че дори и неопитни заварчици постигат сравнително добри резултати, но все така траекторията идва от ръката, а тя в голяма степен определя качеството, та компенсира част от липсата на опит но не липсата му изцяло. Прави живота по-лесен на начинаещи заварчици с електроди.
|
| Пет Юни 24, 2022 2:10 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
@s7ama7 - сподели малко впечатления от твоя, че Полша ми е наблизо и ако шведските не ми харесат, вероятно и този ще стане. Синковеца проявява интерес към разни конструкции, а и на мене ми се отвори малко място... 580лв звучи примамващо малко...
|
| Пет Юни 24, 2022 7:44 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Да , пак казвам не съм специалист Тук обяснява какво прави индуктивността https://youtu.be/rS136Y-yvJ8 @Grubi Гледам при нас същия апарат върви 1000+ . Аз когато го купих модела тъкмо беше излезнал и го нямаше в БГ .... не знам защо го продават на тая цена. Всъщност щях да подбера и една 10л бутилка идваше на половин цена . Но тъй като са пълни куриерската фирма отказа да я достави Доволен съм от апарата не ми е създавал проблеми . В началото имаше някакъв странен звук от вентилатора мислих да го сменям но с работата изчезна . ММА -то и TIG не съм тествал . Използвам го със синергичния режим . Нямам много часове на него около 7-8кг тел и 1кг неръждавейка .
|
| Пет Юни 24, 2022 10:51 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
s7ama7, Благодаря за линка. Под него попаднах на два други, първият от които беше за индуктивността, а вторият за грешките при МИГ заваряване. За пишман заварчик като мен - това с индуктивността като гледам не е голям бонус. Обаче ми стана интересно как регулират електронно индуктивността. П.П. Ето и един евтин апарат с регулировка и на индукктивността.
|
| Съб Юни 25, 2022 12:03 am |
|
 |
|
emilvtc
|
В това клипче като че ли най-добре е обяснено каква я върши индуктивността при МИГ/МАГ заваряването. Не останах с впечатлението, че е нещо много важно като функционалност и като че ли пишман заварчиците като мен спокойно ще минат и без нея. Уж умало по-малко пръски, но от клипчето не се вижда някаква значителна разлика. Пенетрейшъна в заваряваните детайли е същия и като че ли само визуално наслоения материал исглежда "по-загладен". П.П. Пича има и други доста добри клипчета с обяснения относто заваряването.
|
| Пон Юни 27, 2022 10:49 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Вярно двоен, а тя и кроната стана евтина. Поляците ще са ако ще го взимам.
|
| Пон Юни 27, 2022 11:18 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
И аз ще взема един такъв. 210 е по новия модел ама не резбрах какво му е по-новото. Но пък го нямат в наличност поляците. С доставката как е хавата?
|
| Пон Юни 27, 2022 11:49 am |
|
|