|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:16 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Да не харесваш руснаците добре, ама тая нова мода с украинското гъзолизане не го разбирам, честно.... Оня ден баща ми ходил някъде по южна България, близо до границата, понеже е с чужда регистрация няколко пъти го спирали да проверяват да не кара бежанци... На третия път ги питал - добре де, обяснете ми каква е разликата, едните бежанци ги преследвате като престъпници другите ги настанявате в хотели на морето... Вдигат рамене и не могат да отговорят...
|
| Съб Юни 11, 2022 12:29 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Няма да лъжеш  Няколко пъти казах че нямам нищо против руския народ, не че ги смятам за велика нация, но не са ми те проблема. Искам да пробвам украйнска водка - щото не искам да купувам руска, а полска, финландска или българска, която да ме устройва като цена и качество, не съм намерил. Та затова искам да видя къде са украйнците в тоя бизнес. Надявам се, няма опорка че украйската водка или храна е заразна и разболява от "нацизъм"?
|
| Съб Юни 11, 2022 2:29 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Добре де, защо точно украинска а не примерно бразилска или мароканска? И ако не ти хареса, тогава какво - пак ще купуваш понеже е украинска? Човек колкото и да не иска, си вади заключения...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юни 11, 2022 2:57 pm |
|
 |
|
gicho
|
Ми а де - не знам защо, предполагам че е достъпна като цена, а и така подкрепям държавата, на която съм фен в този конфликт. И то без да ми струва нищо допълнително.
|
| Съб Юни 11, 2022 4:25 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това хубаво. Всеки има право да е фен, ама имаш ли конкретни причини да си фен точно на Украйна, или просто си против руснаците? Ако вместо Украйна там беше Турция или Иран например, на кого щеше да си фен?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юни 11, 2022 5:27 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Ами ... принципно аз лично те разбирам (и задочно подкрепям) ... Аз самият преди няколко мой поста също изказах мнение , че капка по капка вир става ! Подех лична инициатива да огранича използването на бензин (и да се похваля резултатите на закъсняват - събрах на бързо един Ел байк с 13х12 елемента , Абе грубо киловат ... и джиткам с него по 4 дни градско ... КОЛКОТО И СЕЛСКА СМЕТКА ДА ПРАВЯ - ТОВА СА МИ 5 стинки на ден) , и си санирам апартаментчето ... да капка в океана е , ама ако аз и гичо и още един милион "ревизираме предпочитанията си" - палачинката ще иска обръщане 
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Съб Юни 11, 2022 6:10 pm |
|
 |
|
sthx
|
Добре де. Невероятен ли ви се струва следният сценарий. 2026г. Ердоган, жив и здрав, е задушил в значителна степен военните силици на кюрдите. Това е и благодарение на отстъплението на Русия от Сирия и задкулисните договорки с нея, провокирани от съпротивата на Украйна. И Ердоган решава полека-лека да събере турците в една държава. И като най-близка държава до икономическата столица на Турция , България е добро начало за начинанието. Примерът вече е даден от Русия, но осем години са много. Все пак животът е кратък. Три-четири години стигат. 1.Подкокордосват ДПС-то. Започват икономически искания, претенции, блокади на пътища и други. Следва ескалация на исканията - примерно втори официален език да е турския. 2.Вкарват малко леко оръжие от Турция, ако пазарът на нелегално оръжие в България им се стори малък. Застрелват, или раняват някой представител на властта. 3.Футболните агитки, рокерите, и фашизоидните организации у нас (не си мислете, че няма такива) се активизират и започват да тероризират по-удобните турски села. Ако е необходимо турското разузнаване ще подпомогне финансово нашите бабаити. 4.Турските медии надават вой, както подобава. 5.Туското разузнаване вкарва малко по-тежко оръжие в България, заедно с хората, които могат да го употребяват и организират по-сериозна съпротива срещу властта. Отделни села въстават. 6.Намесва се нашата жандармерия, но почват сражения и войската, доколкото я имаме , се притичва на помощ. Положението става сериозно. 7.Ердоган решава да ни нападне. За защита на етничиските турци естествено и за елеминиране на нацистите българи. За разлика от руснаците и Киев, може 48 часа да са много на турските танкове да застанат пред Народното събрание. Турската войска ще мине през нашата територия, като пирон през кисело мляко. Действат по суша, въздух и море. Завладяват областите Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Шумен,Раград, Търговище, Силистра, пък и където им е угодно другаде. 8.Европа е в транс. Отново нищо не може да направи. Пък и так им се пада на ония българи. Те малко фашисти си падаха, не щяха да помогнат, както трябва на Украйна навремето, пък и Македиония не щяха да я пускат в съюза. 9.Тук е ред вече на матушка Русия. Почват преговори под нейния надзор. Договарят се варненско у по-голямат част от бургаско да се върне на България, като се оставят съответно турски коридори към морето. Русофилите у нас са във възторг от братската руска помощ. 10.И както Путин се сравнява с Петър първи, така и Ердоган ще се сравнява със Сюлейман Великолепни. Абсолютно нищо ново.
А вие лично на коя страна ще застанете тогава? На турската или на българската и защо?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Юни 11, 2022 6:56 pm |
|
 |
|
nik
|
ако се опитваш да правиш аналогия с Украйна имаш един огромен пропуск - за да е аналогично този сценарий трябва да започва с точка 1 - тероризиране на турското население, а при нас такова нещо няма, даже си имат и партия и право на глас, ако започнем да ги тероризираме и избиваме ежедневно - тогава твоя сценарий може да се окаже малко по-близо до реалността
в този случай сами ще сме си виновни колкото и да искам да съм на българската страна
изобщо не разбирам какво печелите от това *******, изкривяване на факти и неадекватни изказвания, толкова ли е трудно да се придържаме към реалността?
|
| Съб Юни 11, 2022 7:34 pm |
|
 |
|
sthx
|
Във форума нали имаше модератори?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Юни 11, 2022 7:43 pm |
|
 |
|
gicho
|
Не е важно дали има, а дали някой ще има парите да плати за пропаганда да внуши на лековерните че е имало... Представи си в разказаната ситуация от колега по-горе, как по цял свят някакви форумни драскачи, дето не са стъпвали в БГ изобщо, те сочат с пръст и казват "ти избиваше турци в кърджали"... То и в Украйна имаше про-руски партии и депутати до 24-ти февруари...
|
| Съб Юни 11, 2022 8:19 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Юни 11, 2022 8:25 pm |
|
 |
|
nik
|
гичо, очевидно не правиш разлика между пропаганда и факти, пълна мъгла ти е, защо се напъваш тогава? толкова ли е важно писането на небивалици в тази тема? има друга по-подходяща - безумни идеи
|
| Съб Юни 11, 2022 8:27 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Модерират само когато някой пресече врякането на руските врякалници. Мене ме отказаха, преди почти всеки ден преглеждах форума, сега веднъж на седмица я погледна я не. Разбираемо се напъват, *няма* руски врякалник който да не е получил нещо по руска линия някога (т.е. по нечист начин). Но познавам не малко хора получили и те по нещо по тая линия които и са свестни, и не врякат - и имам немалко приятели сред тях. Но врякалата са си врякала, та и са полезни на цивилизованата кауза. Ей го тоя дето го цитираш такива идиотизми бълва постоянно, че някой да иска не може да навреди на каузата на Путьо - дето вече бил Петър първи и той, баси смешата - колкото той с врякота си.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 11, 2022 8:47 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Разбира се, че са възможни при някакви обстоятелства турски сценарии. Турците опитват да играят в двата лагера и си гледат интересите. В един момент, ако станат съюзници на руснаците ще стане интересно. И ако има пак някой напет момък да лае и да плюе, може да се събудим някоя сутрин с територия до Пловдив окупирана. Примерно. С по-големите батковци всеки е прав според възможностите си. Щото лесно се говори колко голяма работа си, а после да квичиш че ти го сложили отзаде, малко не е мъжко.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Съб Юни 11, 2022 9:01 pm |
|
 |
|
gicho
|
На стил ми мяза на "приказки под шипковия храст", но щом искаш, вярвай на такива. Относно Югославия, някой твърдят за хиляди избитите мюсолмани и масовите гробове - ама не сме били там, такова животно нема. Един такъв въпрос - ако всичката тая помия се изляла от хамериканосите, как така дедя ваня няма какво да каже по темата? Нещо, едно клипче от разузнаването? Снимчица? Документче? А, забравих - то сега няма откъде да си купуват батерии за бръмбарите и ленти за микрофотоапаратите. Ник, да повтаряш една и съща безсмислица няма да я направи факт - като прибавиш доказателства, ще ме убедиш. Това е разликата между "партенка" и "факт". Да, и очаквам сега да кажеш "аз колко пъти дават доказателства....". Не, не си. Един интересен цитат от голям политик - Тишо, тоя мисли като теб - великите умове мислите еднакво
|
| Съб Юни 11, 2022 9:26 pm |
|
|