|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:09 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Няма да ти се бъркам в досадните дела по спиране на цигарите, че е доста индивидуално. Кратката версия - това е по-лесно отколкото предполагат повечето димители.
|
| Сря Юни 08, 2022 8:16 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Като почнат да ви обаждат цени по USD 160 за MCP23S17 или по USD 512 за MPM3530 (на бройка!!), тогава се оплаквайте  Значи аз да започна пръв...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юни 08, 2022 8:53 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ами пуши по-евтини цигари бре... 
|
| Сря Юни 08, 2022 9:04 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Ние вече платихме по USD 100 бройката за цигари от типа SN6505BDBVR. За следващите бройки поискаха по USD 200. Намерихме от цигарите SN6501, наложи се да преправя цигарето за тях, та излезе малко по-евтино.
|
| Сря Юни 08, 2022 9:17 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Да затова говоря!? Това което виждам аз е безпрецедентна криза която се задава: - електроника няма - цените са или ненормални или сроковете са за след година. Основно изнасяме за германия, австрия и австралия. Ония там изчерпват огромни натрупани складове, а ние като им обявим новите цени и срокове те гледат подозрително все едно идея нямат какво става. А електрониката е в основата на всичко - липсата и ще удари абсолютно всички сфери на живота.... - същото е с металите и изобщо материали (дървении, плоскости, пластмаси) понеже имаме и малко механични детайли - като гледам новините русия и украйна правят 30% от световното производство на храна, торове и семена - в момента храна вече се усеща че липсва, цените растат. Но факта тук е че все пак те са произвели миналата година и в момента има налично в украйна и русия все някак ще се разберат да я изнесат. Обаче тази година е вероятно нищо или много по-малко да се произведе. Следователно догодина кризата ще е N пъти спрямо тази днес..... Аз лично изпадам в паника... щом дори за чипове прибягнах до всякакви китайски съмнителни търговци, дори алиекспес ... 
|
| Сря Юни 08, 2022 10:17 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Мда, паника трябва... И все пак:
|
| Сря Юни 08, 2022 10:31 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Сетих се за оня виц от едно време дето някаква мутра се оплаквал че не може да разбере тая държава що веднъж я пишат Австрия пък друг път Австралия... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юни 08, 2022 10:47 pm |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | ToHu написа: мдааа за 3 дена по 5 пъти препоих едни платлета 4 см в диаметър ама ми скъсаха нервичките, не е за мен тая работа вече. Един QFN ми скъса нервите, инерционни дето едвам го виждам се запои от раз, тоя тъпия капацитивен контролер в тоя DFN и с компонентите под него /нагрея повече са му изпадали светодиодите отдолу  / ... я му липсва i2c-то я му липсва някой сензор .. , имаше леко завъртяни щото меркировката перфектна а аз имам орлов поглед ... време е да си купя някакъв микроскоп, мъча се тука с една лупа ама то ни мога да вкарам пялник под нея ни топлия въздух, отделно че за да фокусирам очилата опират в лупата ... нещо и футпринта май не му е много наред, ама е по микрочепския док ... та кажете какъв скоп да си купя .. микроскоп има в предвид. Гледах из нетя някакви ревюта и до никъде не стигнах  п.с. а за мерачка, другата седмица живот и здраве ще правя едно мерещо животинче с на аналог фронт енд, да видим, и там чипа на картинка изглежда голям, а на живо не мога да го видя  |  |  |  |  |
http://www.valerus-bg.com/pdf/microscopes.pdfКаквото и да си купиш, ще е огромно подобрение спрямо сегашното ти положение. Стерео зуум микроскоп, в краен случай тринуколярен (ако искаш да има и камера). Увеличения от 7 до 45 покриват 99% от нуждите. Sot23-6 изцяло запълва зрителното поле при 45х. Обикновено при тия микроскопи работното разстояние е 9-10см (между обектив и фокусна точка). Другото са предпочитания и гъзарии. Долното осветление също е полезно чат пат. Задължително с ЛЕД осветление. Крушки вече няма. Аз не успях да намеря резервна за служебния, та пригодих луничка.
|
| Чет Юни 09, 2022 5:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе най-добре да си сменя обективите ама не се продавали резервни, нещо взех да не виждам не само ситни компоненти, явно брояча прескочи предвидените часове работа. 8-10 см не е ли малко малко, за да ориентирам и сложа чип става, но ако трябва да поя ми се вижда че е е зор, айде поялника може и да го вкарам някак под ъгъл, ама топлия въздух абсурд, а да духам под ъгъл ще си отворя тройна работа. То не че за да духам ми трябва микроскоп, ама знае ли човек, ще ми се да има повечко място отдолу. А за увеличението, не мисля че ще ми трябва нещо повече от 20. В моента голямата лупа мах е х5 и чат пат се налага да слагам отдолу и втора. Аз съм в САщ така че ще е нещо я от Амскоп, я от Амазон, то все се каня и все нещо друго си купувам, но май сам се наказвам....
|
| Чет Юни 09, 2022 6:05 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ако не греша Спарки беше докарал докрай проекта за дългофокусна камера с прилична резолюция включена към стандартен компютърен монитор.
|
| Чет Юни 09, 2022 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Имаше нещ да, сега си спомням., ще видя какво има в проекти.
|
| Пет Юни 10, 2022 1:07 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Темите за войната явно изцяло са отишли в коша. Според германското разузнаване, в Украйна действителност се бият нацисти, но на страната на Русия: https://news.bg/int-politics/germanskot ... usiya.htmlИнтересни са фактите, които споменават.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Юни 10, 2022 1:24 pm |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | ToHu написа: Абе най-добре да си сменя обективите ама не се продавали резервни, нещо взех да не виждам не само ситни компоненти, явно брояча прескочи предвидените часове работа. 8-10 см не е ли малко малко, за да ориентирам и сложа чип става, но ако трябва да поя ми се вижда че е е зор, айде поялника може и да го вкарам някак под ъгъл, ама топлия въздух абсурд, а да духам под ъгъл ще си отворя тройна работа. То не че за да духам ми трябва микроскоп, ама знае ли човек, ще ми се да има повечко място отдолу. А за увеличението, не мисля че ще ми трябва нещо повече от 20. В моента голямата лупа мах е х5 и чат пат се налага да слагам отдолу и втора. Аз съм в САщ така че ще е нещо я от Амскоп, я от Амазон, то все се каня и все нещо друго си купувам, но май сам се наказвам.... |  |  |  |  |
Има някои и с по-голямо работно разстояние. Но лично аз не съм изпитвал големи затруднения. Само ако трябва да видя платката под ъгъл, тогава е малко тегаво. За поялника няма никакви проблеми. За въздуха не съм пробвал, че може да повредя нещо по поставката, знам ли. Хубаво е да има 45x или дори още малко отгоре, доста е полезно при инспекция. Откриват се пукнатини или къси и т.н. Чат пат си трябва.
Последна промяна velio на Пет Юни 10, 2022 2:32 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 10, 2022 1:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Искаш да кажеш нещо такова?
|
| Пет Юни 10, 2022 1:43 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Изобщо не. Цитират разузнавателна информация. Не ми се влиза в детайли, колко манипулативна е "информацията" в клипчето (не го гледах цялото, само до частта където коментират символа им). А това, ченякой ненормални от щатите е тренирал при тях... ако се е обучавал в Червения кръст, и тях ли трябва да ги заклеймим като "крайно десни"?
_________________ Хайде де!
|
| Пет Юни 10, 2022 2:14 pm |
|
|