Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Ето нещо интересно което ми изкочи на фийда днес: https://www.msn.com/en-gb/news/other/ho ... ss-AAYbtPp

Ясен пример как работи съвременната пропаганда. Започва се с референция към нещо минало, след което се подбират "факти" по такъв начин, че читателят да го свърже с някакво неудобно настояще. И към очевидното се вметват и някои по-завоалирани намеци. Средностатистическия джо си изгражда мнението от такива места, и според него над половината тук се класираме за "фашисти", и нищо чудно след някоя година да съдят и само на базата на писано лично мнение по разни форуми.
Та така... Демократичното бъдеще е светло :D

Сря Юни 08, 2022 2:21 pm
Профил

Разпарчатосването на Русия от вън е невъзможно, точно както не беше и това на СССР. За да стане отвътре първо трябва да има желание, 89-та ако изключим прибалтика, Украйна и донякъде казакстан останалите не знам дали имаха такъв зор да се отцепват колкото искаха да ги отцепят. В момента ситуацията е в пъти по-добра за републиките.Първо колкото и да не ви се вярва има демокрация, второ имат доста повече свобода, трето Русия налива доста пари/ресурси за да направи живота там по-поносим, четвърто какво точно имат тия републики ? Това не е САЩ като структура, имаш една огромна държава, и тия републики са тук таме около нейната територия. Населението на републиките е около 20% от това на федерацията, 1/3 от тях нямат други граници освен с Русия. Болшинството оттези републики не са и богати на ресурси, развиват земеделие и животновъдство но едва ли с това ще им е много добре. Дори тия които имат ресурси няма да са комфортно, защото каквото и да имат, си една плюнка, на границата на Китай или Монголия или Казакстан ...или ще бъдеш прилапан, или изолиран.
Та това вътрешно разпарчатостване, дори и да се случи, което е много малко вероятно, няма да оцелее повече от 4-5 години и след това отново ще влязат във федерация както се случи и сега, дори тези които са извън федерацията, влизатв тесни икономически и военни съюзи с Русия просто защото им е изгодно. Когато си заек и живееш през 9 планини в 10-та, и единственият ти близък съсед е мечка, по-добре да си приятел с мечката, отколкото с бухала на който дори на картата не може да го намериш.
Относно парите, както видяхме санкциите донесоха повече дивиденти на Русия, не знам дали сте гледали но износа им като абсолютна стойност в момента е по-висок от този през 2020, т.е.продават по-малко а печелят повече, какво по-добро от това за който и да било ? Забравя се и нещо друго, Индия и Китай са им съседи, т.е. там живее 50% от населението на света, по територия Русия, Индия и Китай са има нямa 30 млн кв. км, т.е. 1/5 от цялата суша и 1/3 от обитаемата площ. Та имайки в предвид всичко това, дали няма да си продължат кроткото живуркане .....и дали и колко са зависими от запада?

САЩ и ЕС продължават да печатат пари, реалната и флация като нищо ще подмине 30%, статистически сигурно ще я закърпят на около 10-15 , но рано или късно всичко ще се серути, и тогава това което е било прикривано ще се появи на куп. За съжаление на запад ни чакат тежки времена, най-добре би било да приемем фактите и да стискаме зъби, но дали това ще направят политиците, или за един мандат в повече ще забатачат още повече нещата е трудно да се каже.
Тук дори вече не се говори за мерки срещу инфлацията, излязоха, признаха си, че не е моментна а е релна, казаха че са я подценили, и че нищо не могат да направят ... по добре да изхарчат едни 100-на млрд в украйна :)
Русия за изминалите 10 години се погрижи да осигури всичко от първа необходимост, храни имат в изобилие, вече са нетен износител, лекарства също имат, промишлеността им е много, много ама много далеч от това което беше 90-те и също доста далеч от това което беше преди 90-те. Като обем може да е по-малко, но е модернизирана, и доста по-ефективна. Да санкциите ще им създават някои проблеми,истина е че все още нямат руски машини от класата на Окума, Мазак и подобни, но вече имат прилични машини за обща употреба, каквото друго нямат ще си го доставят, и то много по-лесно от колкото преди 90-та.
Технологично може да имат проблем единствено с електрониката. Но да погледнем реално, куде всъщност се прилагат всички хайтек чипове, телефони, таблети .... с това до което имат достъп ще могат д задоволят голяма част от индустриалните си нужди. За военни и аероспейс, може би ще е малко по-тежко, но и там ще намерят решение. Да не забравяме, че китай е в задният им двор, да очакваме китай не само да подкрепи но и да спазва някакво по-сериозно ембарго е като да затвориш овца с 4 вълка и да разчитш на честната им дума, че няма да я изядът.

Сря Юни 08, 2022 4:34 pm
Профил

смятай каква невиждана пропаганда се върти щом след като вече се видя на къде отиват нещата още има заблудени които да мечтаят за рухването на русия (неясно защо нещо от което имаме остра нужда трябва да рухва?!?)
дефакто русия сега е по-добре от колкото преди санкциите, даже трябва да им благодарят за тия санкции защото благодарение на тях засилиха влиянието на русия - сега малкото които не бяха сигурни за отношенията си със запада видяха колко долни и подмолни са, и колко са ненадеждни за партньори и отношения, сега ще тичат при путин и ще се кланят, не щото путин е толкова велик, а щото запада толкова се изложиха
и не просто някакви си държавици, а целия изток и африка сега се чудят как да се отърват от крадливите западняци

Сря Юни 08, 2022 5:30 pm
Профил
Аватар

nik написа:
смятай каква невиждана пропаганда се върти щом след като вече се видя на къде отиват нещата още има заблудени които да мечтаят за рухването на русия (неясно защо нещо от което имаме остра нужда трябва да рухва?!?)
дефакто русия сега е по-добре от колкото преди санкциите, даже трябва да им благодарят за тия санкции защото благодарение на тях засилиха влиянието на русия - сега малкото които не бяха сигурни за отношенията си със запада видяха колко долни и подмолни са, и колко са ненадеждни за партньори и отношения, сега ще тичат при путин и ще се кланят, не щото путин е толкова велик, а щото запада толкова се изложиха
и не просто някакви си държавици, а целия изток и африка сега се чудят как да се отърват от крадливите западняци

За държавата която преди войната имаше БВП колкото на Испания, а е най голямата като територия и ресурси ли говориш? :lol: :lol: :lol:
Къде точно се засили влиянието на руzzия?
Някога Сталин е оставял с дни китайския лидер да го чака за среща, вече е обратното. И хич не ми приказвайте глупостите, че Китай ще се съобразява с руzzия. Кои са най големите пазари на Китай?

Пак питайте защо ви сравнявам с партийните секретари от едно време. :D

Сря Юни 08, 2022 6:04 pm
Профил ICQ

китай не се съобразява с русия, само увеличи неколкократно търговията... благодарение на санкциите, индия също

хора които още живеят в миналия век - съвсем нормално е да сравняват с каквото им е познато... толкова си можете...
колелото се върти, нещата се променят, дори когато си нямате идея за случващото се - те продължават да се променят, след още 10 години ще започнете да виждате какво се е случило, ама след дъжд качулка...

Последна промяна nik на Сря Юни 08, 2022 6:11 pm, променена общо 1 път

Сря Юни 08, 2022 6:08 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
...Технологично може да имат проблем единствено с електрониката. Но да погледнем реално, куде всъщност се прилагат всички хайтек чипове, телефони, таблети .... с това до което имат достъп ще могат д задоволят голяма част от индустриалните си нужди. За военни и аероспейс, може би ще е малко по-тежко, но и там ще намерят решение...

ToHu, постигна почти хелиеви температури... Те ти нещо за милитари електрониката:
https://habr.com/ru/post/599671/
Но не е само това. Взривни вещества, ракетни горива и барути. Нови материали и технологии. И най-важното - качествен човешки матрьял.

Сря Юни 08, 2022 6:10 pm
Профил
Аватар

nik написа:
хора които още живеят в миналия век - съвсем нормално е да сравняват с каквото им е познато... толкова си можете...
колелото се върти, нещата се променят, дори когато си нямате идея за случващото се - те продължават да се променят, след още 10 години ще започнете да виждате какво се е случило, ама след дъжд качулка...

Наслушал съм се на предсказания. Кое от кое по безумни. Отдавна не се връзвам на такива, както и повечето хора около мен. Теб едва ли ще те запомня с нещо повече от "някой си там раздаващ квалификации на хората колко са тъпи."

Замисли се малко, щом някой не ти се връзва на глупостите автоматично става тъп облъчен и т.н.
Все пак за да бъдеш успешен пропагандист трябва все пак да има някой да те приема насериозно. :D

Сря Юни 08, 2022 6:21 pm
Профил ICQ

отново грешно си разбрал - тъп и облъчен не е човек който не ме слуша или чете, а човек който плещи глупости като теб, врели некипели, разбрал недоразбрал от соросоидните медии, аз мога и да си мълча, може и да ме няма на тоя свят, утре може да се гътна но глупавите хора ще си останат
това не са квалификации, това са факти, глупавите изцепки на няколко човека тук са факти, който говори глупости сам си прави квалификацията

за пропагандист не ставам - придържам се към фактите, тъй че и тук си в грешка, аз ако бъркам по 3 пъти в 1 изречение ще започна да се замислям...

Сря Юни 08, 2022 6:28 pm
Профил
Аватар

nik написа:
отново грешно си разбрал - тъп и облъчен не е човек който не ме слуша или чете, а човек който плещи глупости като теб, врели некипели, разбрал недоразбрал от соросоидните медии, аз мога и да си мълча, може и да ме няма на тоя свят, утре може да се гътна но глупавите хора ще си останат

за пропагандист не ставам - придържам се към фактите, тъй че и тук си в грешка, аз ако бъркам по 3 пъти в 1 изречение ще започна да се замислям...

Ето отново, аз съм най великия другите са тъпаци, и аз не съм успял защото всички ми пречат.
Това състояние не се ли разглеждаше от една наука за менталното здраве?
:D

Аз спирам по темата, бездънна каца се не пълни.

Сря Юни 08, 2022 6:38 pm
Профил ICQ

да, велик съм, но не съм казал че ми пречиш (никой не може да те спре да се излагаш още), нито дали съм успял или не защото няма отношение с темата, измисляш си отново глупости на килограм за да отклониш вниманието от предишните глупости... не много умно според мен но ти си решаваш... незнам защо всички селски "тарикати" като усетят че олекват обръщат веднага на "ти не си успял щото другите ти пречат"

колкото до чиповете за русия - одеве четох че тайван пуснали критерии по които се забранява износа на чипове за русия - почти всичко от последните 30 години, обаче не знам защо си мисля че китай ще им ударят стабилно рамо и няма изобщо да разберат че имат забрана за чипове...

Сря Юни 08, 2022 6:44 pm
Профил

Всички слагаме малко повече сол в тезите си. Мисля, че е ясно и не знам защо се връзвате ;-)

Очевидно е, че американците както казва nik имат пръст навсякъде. Наскоро четох, че само Пентагона има 60 хиляди "сътрудници" под прикритие по цял свят. Не знам с какво се занимават, но едва ли само прахосват бездънния си бюджет. Това е само един пример. Не говорим за подслушвания, включително и Меркел и Макрон. Цветните революции и т.н. Така че примери бол и всичките добре известни. И да се твърди, че светът едва ли не сега е разбрал що за стока са американците... ъъъ твърде много сол! Да сега след конфронтацията с Русия и Китай някои държави леко може да си променят поведението. Ама не очаквайте много и точно заради аргумента с дебелия американски пръст с който се започва.

Същото е и с тезата за руските чипове. Ясно е, че руснаците ще имат проблеми. Точно с чипове не съм сигурен. То трябва да произвеждаш електроника, за да ти трябват чипове. Но като цяло ще имат проблеми. Но и това не е новина. В смисъл те и досега си ги имаха тия проблеми и ще ги продължат да ги имат, независимо как ще се развият събитията. Да сега ще са повече и толкоз. И с това се изчерпва "новината".
Между другото мен повече ме притеснява това, че ние няма да имаме чипове. Щото колкото и да е странно все още ползваме такива неща.

Сря Юни 08, 2022 7:16 pm
Профил

днес нещо не ми е ден...
Обвиних няколко човека, че слагат твърде много сол в манджите си. А после изгледах днешното видео на Шарий и като се замислих... май не бях прав. В сравнение с това от видеото манджите ви са направо безсолни.

Сря Юни 08, 2022 7:48 pm
Профил
Аватар

Остави ги тия видеа. Запой някой чип. Сложи няколко чарка на проекта за супер-дупер мерачка. Или нещо подобно...

Сря Юни 08, 2022 7:57 pm
Профил

Лесно е да се каже...
Ако можех по-скоро цигарите бих отказал, но аз съм си аз и се знам и даже и не опитвам ;-)

Сря Юни 08, 2022 8:04 pm
Профил

мдааа за 3 дена по 5 пъти препоих едни платлета 4 см в диаметър ама ми скъсаха нервичките, не е за мен тая работа вече. Един QFN ми скъса нервите, инерционни дето едвам го виждам се запои от раз, тоя тъпия капацитивен контролер в тоя DFN и с компонентите под него /нагрея повече са му изпадали светодиодите отдолу :)/ ... я му липсва i2c-то я му липсва някой сензор .. , имаше леко завъртяни щото меркировката перфектна а аз имам орлов поглед ... време е да си купя някакъв микроскоп, мъча се тука с една лупа ама то ни мога да вкарам пялник под нея ни топлия въздух, отделно че за да фокусирам очилата опират в лупата ... нещо и футпринта май не му е много наред, ама е по микрочепския док ... та кажете какъв скоп да си купя .. микроскоп има в предвид. Гледах из нетя някакви ревюта и до никъде не стигнах :)

п.с. а за мерачка, другата седмица живот и здраве ще правя едно мерещо животинче с на аналог фронт енд, да видим, и там чипа на картинка изглежда голям, а на живо не мога да го видя ;)

Сря Юни 08, 2022 8:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950 ... 1194  Следваща