Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Чисто като цифри, когато вноса ти е много малък, износа е голям, имаш сметка валутата да е евтина. Цените в Русия са в Рубли, заплатите са в Рубли, а цената на ресурсите са в долари. Ако продаваш стока за 100$ има разлика дали в местна валута получаваш 8000 или 6000 рубли. Но има и други фактори, отделно Русия не е спряла вноса.
А за курса да ясно е защо се качва но дали това е реалното покачване, на каква база се определя курса ... Иначе няма опасност от прегряване, има и търсене за продукта така че какъвто курс си измислят такъв ще е.

Чет Май 26, 2022 4:45 pm
Профил

Revealing Ukraine...
Малко старо филмче (2019) с Оливър Стоун, но сякаш nik е писал сценария ;-)

Пет Май 27, 2022 2:40 pm
Профил

Това се случва с ЕС и България в момента. Неверояятно е как успяха да преобърнат и потопят такава голяма държава като украйна. Но всеки заслужава съдбата си в крайна сметка заради действията и бездействията си.

Пет Май 27, 2022 5:36 pm
Профил

emilvtc написа:
Но всеки заслужава съдбата си в крайна сметка заради действията и бездействията си.

Не така с лошо!

Щото ако направиш реално сравнение и с нашите... ми като две капка вода сме. Не ми се мисли какво заслужаваме.
Просто много станаха "съвпаденията" и то не само в приказките и действията, ами и в абсурдите. Примерно това дето нашите специални служби организираха евакуацията на моряците от Царевна. Не беше ли абсурдно това твърдение? За мен беше... докато едни други служби не извършиха една друга евакуация.
Такива съвпадения станаха прекалено много и се опасявам, че и резултатите ще съвпаднат.

Пет Май 27, 2022 7:11 pm
Профил

съвпадения да искаш... ми "енергийната независимост" която кроят в момента малко съвпадение ли е... точно същата схема каквато е била в украйна... като се докаже работеща и печеливша схема и народа си мълчи защо да не я приложат и другаде...
ама още не съм почнал да пиша сценарии :D само разчитам чужди такива

Пет Май 27, 2022 7:19 pm
Профил

А-ми ние заслужаване точно това, което ни се случва и ни се е случвало.
Не знам дали не сме по-зле и от тях, щото вероятно такова чудо като "еничар" в украинската история май няма.
Куневица, Ибан Лостов, Стефчо софиянеца с подарения телеком за по-малко пари от самите медни жици под улиците, Софийска вода, за ЕРП-тата няма да говоря ... Авиокомпанията, това със затварянето на малките ядрени блокове (по наше "собствено желание"), както и продажбата на Мариците какво е? Сега трябва зорлен да доскапем и после да продадем и ПАВЕЦ-а за жълти стотинки, щото трябва чужденци да ни го коландрисват (щото уж ние не можем) и по примера на Германия да си затворим и АЕЦ-а и минаваме на соларки, та да им е гадно на руснаците де ... Цъфтим на слънце и връзваме.
За рудниците няма да споменавам, както и за много други неща.

Сега ще сменим и лева с евро и спокойно вече сме фалирали окончателно.

Евала на унгарците. Успяват за момента да се обединят - поне от изборните резултати се вижда де.
(Ние сме мнооого далече от този момент)

Пет Май 27, 2022 10:56 pm
Профил
Аватар

https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-61614782

Много верни думи. Язък че тъпите американци пак се излъгаха да изберат грешния президент... Досега вече щеше да е приключила войната

Съб Май 28, 2022 1:32 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Н'бабане Гт'муан'га написа:
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-61614782

Много верни думи. Язък че тъпите американци пак се излъгаха да изберат грешния президент... Досега вече щеше да е приключила войната

А дали анериканците (визирам обикновенните хора извън калифорния и вшингтнон) са си го избрали си е за отделна тема... мисля че Тони би казал наблюдения по въпроса, но аз с които и колеги да си говоря неофициялно, никой не е със заблудата че изборите бяха по правилата и е избран с волята на народа.
Макар че дедазнам, може да гледам неправилните новини.... нали сега ще има и държавен рвгулатор на имформацията там

Съб Май 28, 2022 2:23 pm
Профил

Ами аз моите ги казах, изборите бяха манипулирани и то в не един щат. Аз лично видях опашките във Вегас деня след изборите уж за повторна верификация на вотовете ... имаше "изгубени" бюлетини, нереални бюлетини и какво ли не още, няма да говорим за всички глупости които се наговориха на народа, за фалшиви обвинения, опит за импийчмънт на база съзнателно лъжливо подадена информация.....не са едно и две прегрешенията, някои може да минат за инструменти от изборната кампания други са си 100% престъпление, но естествено всичко се потулва.
Когато негрите палят, трошат и грабят е израз на недоволство и никой не ги закача, когато поддръжниците на Тръмп се появиха във Вашингтон се оказа че е престъпление, и все още има хора в затвора. Когато случайно задушиха оня смръдлив негър който аз лично бих набил на кол на площада, се оказа трагедия, а той мръсния наркодилър със 8 ареста бил герой, и го сравняват с застреляните в Тексас деца ... Изобщо нещата в САЩ отиват в много грешна посока, ако републиканците спечелят тия избори ще е чудо, не защото нямат подкрепата, а защото системата вече е еднополюсна. Родителите нямали право на мнение, приравниха ги с терористи и насъскаха ФБР, направиха си новинарска полиция да се бори с разпространителите на "неверни" новини, има призиви Тъкър поне да се вкара в затвора, опитват да манипулират съдии от върховния съд със заплахи, което минава за народно недоволство ....много е зле, та Украйна е най-малкия проблем.

Съб Май 28, 2022 6:34 pm
Профил

ами пак не са много верни думи - типично по хамерикански "if something doesn't work - throw money on it"
защо да превръщат училищата в затвори с висока сигурност вместо да ограничат малко оръжията да не може всеки малоумник да пуца наред? май никой няма топки да се справи с оръжейния бизнес, и вместо това шикалкавят и отклоняват вниманието

а колкото до изборите - дори да няма никакви манипулации с гласовете, факта че 2ма поредни президенти са най големите малоумници на света, не защото хората са искали такива, а защото няма по-читави кандидати... от 350 милиона държава, меко казано подозрително

Съб Май 28, 2022 9:54 pm
Профил
Аватар

Аз имах предвид как е отбелязал че се дават едни гигантски пари на разни сулоьовци, докато за същите пари могат да си оправят вътрешни проблеми първо. Сега за конкретните методи може да се поспори, но мисълта ми беше че ако той беше (без да се пренебрегва факта че и самия той не е цвете), сигурно нямаше да се наливат толкова пари в оръжия, войната в украйна вече щеше да е приключила и нямаше да има криза на газ и т.н... Нещата са свързани и винаги парите седят в основата

Същата работа като борката тука, дето даде милиард и нещо си паунда за оръжия, а не могат да намерят 100-на милиона за да захранят болничните тръстове. Приоритети...

Съб Май 28, 2022 10:40 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=OIvZ6VKIsDo

Съб Май 28, 2022 11:38 pm
Профил
Аватар

nik написа:
...защо да превръщат училищата в затвори с висока сигурност вместо да ограничат малко оръжията да не може всеки малоумник да пуца наред...

Защото ако не греша тяхната конституция казваше нещо за притежанието на оръжие. Тоест, законодателните промени трябва да са по-сериозни.

Нед Май 29, 2022 12:05 am
Профил

Ограничението на продажбата на оръжие няма да доведе до нищо, и сега има огромен черен маркет за оръжия, като много често цените са дори по-ниски от тези в магазините защото това което ти продават или е било използвано или откраднато от някъде. Като има щати в които продажбата е доста по-трудна чисто документално да не би да им е спаднала престъпността ? Колко масови стрелби си чул да са станали в Индиана ? Тука да не кажа голяма дума но всеки трети има оръжие. Да убийства стават, както навсякъде другаде, но масови стрелби няма. Това с масовите стрелби в повечето случаи не се случва навсякъде и не е еднакво навсякъде, приложено извадка за 2022, това са всички масови стрелби, забележете, че почти половините щати не фигурират, т.е. са нямали инциденти, а сред липсващите са някои от тези с най-либерални закони за оръжие и най-много оръжие на глава от населението, например Аляска.
Също ако загледате данните, с изключение на Тексас всички в челото са със сравнително нисък индекс на достъпност до оръжие и сравнително малко оръжие като процент. Сега не съм ровил за по-предни години, но това което се чува от там, е че от както шизото е на власт, престъпността се е увеличила в пъти, заедно с процента нелегално мексиканци и всякакви други.
Не ми се занимава да корелирам данни, ако някой има интерес ще му дам таблицата, но е очевидно нещо, количеството стрелби корелира най-вече с количеството човечета, като има и изключение разбира се, но там е най-близката корелация на пръв поглед.
Та толкова за контрола на оръжия.

Прикачени файлове:
mass shooting USA.jpg
mass shooting USA.jpg [ 285.11 KiB | Прегледано 2081 пъти ]
Нед Май 29, 2022 12:26 am
Профил

на мен пък повече ми се вижда да колерира и с количеството пушкала налични наоколо
айде сега да добавим в статистиката и държави в които са забранени оръжията?

друго много интересно липсва в тия статистики, например - от къде са се взели конкретните пушкала, каква раса са извършителите, колко от извършителите са криминално проявени, т.е. вече известни на полицията, и т.н.

законните оръжия рядко се ползват от собственика за престъпление, но наличието на солидни количества прави лесно снабдяването на черния пазар, всеки обир потенциално включва и пушкало, освен вещи и пари, което пък означава че след обира трябва да си купиш нов лаптоп и ново пушкало, кой е толкова смел да спре кранчето на вече работещ бизнес...

също много странна е психологията на американците - всеки проблем се решава с повече пушкала, цените на бензина може да станат тройни и да си мълчат "щото наказват Путин" обаче ако някой посмее да им ограничи оръжията ще бъде изгорен на клада

Нед Май 29, 2022 7:42 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941 ... 1194  Следваща