Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
t_i_t_o написа:
Е първо си оправете личните животи и след това спасявайте света, обратното няма как да стане...
Е винаги можете да не се съгласите с мен и да продължите да мрънкате за всичко и да чакате да ви освободят.

Не виждам нищо общо всеобщият възход с личния ми живот, който мисля че си е много добре :D Ама щом казваш ще взема да помисля да асфалтирам кварталната улица :D Не те знам кой си що си ама по-добре не сваляй розовите очила щом веднъж са ти лепнали

Чет Май 12, 2022 1:10 pm
Профил WWW

Човек и добре да живее, винаги може да намери кусури на демокрацията и да си помечтае за нещо "по-добро", като диктатурата, например.
Може, никога да не е живял в такава среда, но де да знаеш - нали на съседа кокошките....

Чет Май 12, 2022 1:29 pm
Профил
Аватар

Човек най-добре живее в свят, който както се казва на английски "makes sense". В момента, много малко от това може да се каже за сегашната система, която все-повече се отдалечава от здравия разум в някакви имагинерни идеали за инклузивност и равни права за всички, докато същевременно упражнява очевАдни двойни стандарти и безобразно двуличие

Последна промяна Н'бабане Гт'муан'га на Чет Май 12, 2022 1:49 pm, променена общо 1 път

Чет Май 12, 2022 1:39 pm
Профил

"На свете немало стран которые живут лучше нас, немало стран которые живут хуже нас , глупее нас не живёт никто."

Стругацки

Чет Май 12, 2022 1:44 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=AE6lGVqZkmo

Чет Май 12, 2022 2:01 pm
Профил ICQ

Edesign написа:
Ама щом казваш ще взема да помисля да асфалтирам кварталната улица :D

Чак за асфалт - не. но може и да ме сметнете за глупак - преди месец поставих бордюри (щото няма тротоари и на чертежите на плана в общината) и направих основен ремонт на улицата ми пред вкъщи. Комшиите ме питаха "що слагам бордюри и ремонтирам улицата на кмета"...
Та ако всеки от тях направи същото ще живеем на една хубава улица, нали ? А-ма те са хитри и не са глупаци като мен да си харчат парите за "кметската" улица.

Чет Май 12, 2022 2:03 pm
Профил
Аватар

Edesign написа:
Не виждам нищо общо всеобщият възход с личния ми живот, който мисля че си е много добре :D Ама щом казваш ще взема да помисля да асфалтирам кварталната улица :D Не те знам кой си що си ама по-добре не сваляй розовите очила щом веднъж са ти лепнали

Преди години си говорим с приятел който се занимаваше със строителни работи, и в разговора спомена, че изпратил един от бачкаторите си да пооправи стените с гипс и да боядиса етажа където живеел баща му.
Не пропуснах да го попитам дали съседите по етаж са се включили финансово в тоя импровизиран ремонт.
Отговорът му беше нещо подобно: "Не съм ги питал и не ме интересува дали ще участват".
Естествено подхвърлих, че това не е редно нито е справедливо.
Отговорът му беше интересен. Каза: "Важно е, че като слезна от асансьора няма да гледам гемезарник, а ще е чисто и хубаво. Ако чакам да се организират, може и да не дочакам".

Та помисли по въпроса...

Чет Май 12, 2022 3:06 pm
Профил
Аватар

Малей, то имало Велико проруZZко нашествие, бе, дори с "вентилатор" ми беше трудно да го изчета! Напомни ми как растенията (най-вече бурените) в неблагоприятни условия тръгват да цъфтят и вържат преди да са изсъхнали.

А @Edesign разцепи мрака с мислената картинка: необогаташът спира лъскавото си возило пред супер-луксозната си къща в най-модния скъпарски квартал и... пресича калната улица.
Не е като да не съм го виждал на живо, а пък в Индия (да речем) май се смята за нормално!

Чет Май 12, 2022 3:13 pm
Профил

itso.t написа:
Edesign написа:

Преди години си говорим с приятел който се занимаваше със строителни работи, и в разговора спомена, че изпратил един от бачкаторите си да пооправи стените с гипс и да боядиса етажа където живеел баща му.
Не пропуснах да го попитам дали съседите по етаж са се включили финансово в тоя импровизиран ремонт.
Отговорът му беше нещо подобно: "Не съм ги питал и не ме интересува дали ще участват".
Естествено подхвърлих, че това не е редно нито е справедливо.
Отговорът му беше интересен. Каза: "Важно е, че като слезна от асансьора няма да гледам гемезарник, а ще е чисто и хубаво. Ако чакам да се организират, може и да не дочакам".

Та помисли по въпроса...

Улицата не можеш да я саморемонтираш - ще бъдеш глобен от общината. Въпроса вече е поставян..... А и въпроса не е до една улица

Чет Май 12, 2022 3:18 pm
Профил WWW
Аватар

Залиташ в крайности. Улицата не е единственото което може да се пооправи за да бъде животът ни поне малко по-комфортен. Да не говорим че нямаш право да правиш такива ремонти. Подлежиш на санкция.
Има една приказка: Ако искаш да свършиш работа, намираш начин. Ако не искаш, намираш причина.
И още една има: Ще си забия пирон в главата, та като ходя при Геле да ме подстригва, да му се счупи машинката. :lol:
И още много има...

Там където живея, на паркинга има едно дръвче което всяка година като прорасне, клоните му увиснат, и не само не може да мине пешеходец, ами закачат в тавана на стандартно висок автомобил.
На общината и дреме на шлифера. И стана традиция всяка година да фризирам дървото за може да се минава пеша и с автомобил. И това с ясното съзнание, че също подлежа на санкция, защото и това не може да се прави от който и да е.

Затова не се хващай за улицата...

Чет Май 12, 2022 3:31 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
https://www.youtube.com/watch?v=AE6lGVqZkmo

за този период от дядо ми ( най-вече ) и баща ми знам само това:
рашите са били нормални, както германците преди тях ( разквартирувани по къщите ) ... общо взето - нищо особено (отнася се за моя край)
вечер - на 20,30 метра от нас имало кръчма ( по мое време сградата беше работилница )
та, рашите пиели как си требе, а отвън ги чакал камьон с тяхна военна милиция ... биели ли ги с прикладите и ги товарели в "буса"
( не знам защо - след като се напият )

не съм слушал други спомени за тоя период, но пък за "партизаните" (в кавички) :finga: знам много повече неща...
за съжаление не са живи - да ги потормозя за спомени

Чет Май 12, 2022 3:33 pm
Профил ICQ

Ами аз бях писл преди време, бай мехиканос, гледаш го малко църничък, кажи речи цигане, ама събота и неделя излизат и си чистят кочинките, сега всеки според възможностите. Тия дето имат пари си плащат на фирми, по бедничките си чистят и ремонтират сами, оправят си бордюрите, боядисват ги, кастрят храсталаци, пък най-бедните зпоред джоба, може да нямат пари за боя на бордюра но чистят и поддържат, и кварталчетата дори и недните са спретнати.
Ако има желание стават нещата, аз като кося тревата ,между тротоара и пътя кося цялата площ, нищо че част от нея е на съседите, не съм се още изгърбил и косачката някак го преживява. Ама не бойте се , не е само българска драма, и тука има такива които не общото ами и тяхното си не пипват, изкушавам се да кажа негри, но не е само в черните квартали, има и не малко бяла сволач.

Чет Май 12, 2022 3:43 pm
Профил

CNN направи репортаж за убийството на двама цивилни в гръб от руснаци.
Няма армия в света дето да събере 100 000 войника и всички да са с чиста съвест. Не съм тръгнал да оправдавам руснаците, просто няма начин сред тях да няма изроди. Невъзможно е да няма.
И все пак материалът е от УНИАН, а аз като ги чуя ставам мнителен. Ясно е, че съм предубеден, затова някой ако може да изгледа кадрите и да ми каже, че няма нищо мнително.
Ето го пълното видео:
https://t.me/uniannet/54124

1) Явно има доста охранителни камери. Някои имат часовник, други не. Но на всичките има Слънце, има и сенки.
Вижте посоката на сенките на кадрите с претърсването и преди стрелбата. Според мен са почти успоредни със сградата.
По време на стрелбата ми изглеждат почти на 45 градуса. Според мен това са поне едни 2 часа разлика, въпреки че според репортажа руснаците претърсват якетата, пускат пазачите да си тръгват и веднага след това ги застрелват.
2) Кадрите от стрелбата са от далечна камера, при които се вижда и стрелеца и жертвите. Само че качеството е такова, че не може да се види добре стрелеца. Дали наистина е руснак. Предполага се, че е руснак, но защо не дадат друга камера да му видим лицето. Определено има и друга камера, щото при претърсването руснаците са в доста по-близък план. Или поне може да предположим, че са руснаци защото имат бели превръзки.
3) Някакво време след стрелбата (едва ли е много) единия пазач става и се прибира в някаква стаичка. Наблюдавайте пода. Няма нищо, човека хваща телефон и звъни за помощ. Следва кадър при който идва помощта, но на пода вече има кръв, има и пушка. Да кажем, че помощта се е забавила и дори пазачът да е бил с малък кръвоизлив то си се събира. Но пушката как и защо се появява не е ясно. Може би смъртно раненият пазач я извадил.

Не разбирам защо изобщо трябваше да включват кадрите с пушката и кръвта по пода. Да споменават че са идвали въоръжени украинци. И защо не показват близките камери по време на стрелбата и да видим по-добре убиеца.
Пак ще кажа, че е напълно възможно руснаци да са извършели това престъпление. Но нещо не се вързва. Те ако са искали да убиват, защо не ги гръмнаха още в началото, ами си играят да ги претърсват първо.

Чет Май 12, 2022 8:02 pm
Профил
Аватар

Македония ряпа да яде...
https://ria.ru/20220512/nebenzya-1788200476.html

Чет Май 12, 2022 8:02 pm
Профил ICQ

miro_atc написа:
CNN направи....

Дори да е постановка, украинцита са си "в правото" да се възползват от всяка ситуация, която преценят, че е в тяхна полза, без изключение. Ти няма ли да жертваш двама, ако си сигурен, че така ще спасиш 2000 ?

Някой ден ще вденеш това за първопричините.

Чет Май 12, 2022 8:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926 ... 1194  Следваща