Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ценков написа:
И кой ще унищожи планетата?

Ами общо казано, ти и идеологическите ти другарчета. Ама не го забелязвате още

Чет Май 05, 2022 9:27 pm
Профил

Питах за факти, получих ... един никакъв. То ясно че ройтерс не е така реномиран като РИА Новости, но все пак хората пишат разни работи:
https://www.reuters.com/investigates/special-report/ukraine-crisis-bucha-killings-soldiers/
За който има проблеми с английския, на Униан има превод на руски, макар че оригиналът е много по-подробен.
Не че се надявам някой да си признае, но истинската журналистика си личи отдалеко - но иска да не си бетониран мозък за да го приемеш. И да, знам, и те са платени от американците да пишат лъжи, няма нужда да го повтаряме.
Излагате се да вярвате на ушанките - не подхожда на интелигентни хора. Твърде много конспирации виждате - нещата са далеч по-прозаични, ама от скука сте склонни да пишете романи и да мислите как американците не са ходили на Луната.
Да, силните държави манипулират слабите - колкото и да се пънем, единственият начин да се смени нещо за нас е да станем от силните. Демек - никога. Евентуално който емигрира може децата му да са горе-долу равнопоставени с нативните хамериканци примерно - тука ТоНи е взел вярното решение. Другото е да си направим ядрено оръжие, ама с тукашния манталитет и както сме доверчиви, ще ги подарим на някого за по-евтин петрол примерно. Не че някой ще ни остави де.
Има малки държави, без природни ресурси, които с морал и целенасоченост за 80 години се наместиха при лидерите. Сега чувам че лавров сгазил лука с неговите лакърдии и точно евреите обмислят да разрешат тяхно оръжие да се продава на Украйна. Това вече ще е голямо размазване за ушатите. Лошото е че един средноголям град русначета, дето още не се бръснат, ще отидат на вятъра.

Чет Май 05, 2022 9:58 pm
Профил
Аватар

Аз предлагам да свирим примирие по тия въпроси. Ясно е че има две диаметрално противоположни мнения, но да седим и да се чепкаме тук няма да промени абсолютно нищо в световен план, само ще намали броя на пишещите тук. То и без друго някои навремето доста видими хора изчезнаха съвсем (Цецо, ДедоБоре, и т.н...) та не знам дали тия политически разправии биха довели до нещо добро изобщо.
Всеки си има мнение, и само времето ще покаже кой крив и кой още по-крив, нали така? А дотогава, защо да се хабим за неща дето не зависят от нас? :)

Рек, май пак е време за забърсване на няколко страници постове

Чет Май 05, 2022 10:14 pm
Профил

гичо, само до преди 10-15 години вярвах в много неща като теб, много други ги мислех за конспирации, други не предозирах въобще как стоят, трети имах някакви подозрения но пак бях далеч от истината, просто има един повратен момент в който пъзела започва да ти се нарежда, и тоя повратен момент е момента в който осъзнаеш колко много лъже западната пропаганда

много западни медии бяха много реномирани преди 20 години, после по-малко, а от както започна тая война - просто заднимаха жълтите вестници, това не е конспирация, това си е самата истина, обаче това не е най жалкото, жалкото е че масите им вярват, тия които имат силата да променят нещо, нямат мозък, щото се оставят да са манипулирани

Чет Май 05, 2022 10:49 pm
Профил
Аватар

gicho, ай ся прочети това и помисли...
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... -artillery
РФ са в Буча и се стрелят с артилерия сами себе си? :D

Чет Май 05, 2022 11:00 pm
Профил ICQ
Аватар

nik написа:
гичо, само до преди 10-15 години вярвах в много неща като теб, много други ги мислех за конспирации, други не предозирах въобще как стоят, трети имах някакви подозрения но пак бях далеч от истината, просто има един повратен момент в който пъзела започва да ти се нарежда, и тоя повратен момент е момента в който осъзнаеш колко много лъже западната пропаганда

много западни медии бяха много реномирани преди 20 години, после по-малко, а от както започна тая война - просто заднимаха жълтите вестници, това не е конспирация, това си е самата истина, обаче това не е най жалкото, жалкото е че масите им вярват, тия които имат силата да променят нещо, нямат мозък, щото се оставят да са манипулирани

Прозрял той бе, ти да видиш.

Кажи сега и за лунните мисии и за Стенли Кубрик кажи.

Отде ви изнамират бе все такива за путьопоклонници бе.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Май 06, 2022 12:08 am
Профил WWW

отново много съдържателен и ценен пост от тги, както винаги
хайде сега ходи си вземи дозата от ббц че като си в абстиненция си меко казано досаден

Пет Май 06, 2022 12:20 am
Профил
Аватар

Това лайненце + брат му близнак дори @tgi успяват да изкарат от нерви.

АЙ СИКТИР!!!

Мии сравнението между тях е като между Енциклопедия Британика и детски комикс...

Пет Май 06, 2022 1:15 am
Профил

Креташ, мизеруваш и накрая прозряваш, че си голям пич, но масоните са ти предрешили съдбата на една вечеря през 1732 ра. :D

Това е ясно. Пише го в учебниците по психология.

По-интересното е това:

https://www.24chasa.bg/novini/article/11516737

Любов ли бе да го опишеш..... :D

Щом сме най-големите кремълски гъзолизци, означава, че сме или по-умни или по-прости от останалите европейци.

Кое от двете?

Пет Май 06, 2022 1:59 am
Профил

лцр, едни имат прозрение, други нямат..... цял живот отива бадева
Н'бабане Гт'муан'га написа:
как се казва човек който го опъват отзад всеки ден (не физически имам предвид), а той вярва че той е опъващия и промотира опъването?

само това не разбирам - защо си мислиш, че всички са гъзолизци, само ти не си?
аз не мисля че някой ни е предрешил съдбата, мисля че сами сме се докарали до това положение заради мислене като твоето, разликата е че аз съм осъзнал до къде сме се докарали, а ти не, ти все още си мислиш че ти си "опъващия" докато те "опъват"

във връзка с линка който си пуснал - а може би защото българина има малко повече обща култура по история и поне знае къде се намират Русия и Украйна на картата, за разлика от другите "европейци" които и това не знаят??
вярваш ли че няколко пъти англичани са ме питали къде се намира България? и половината от които СЛЕД приемането ни в ЕС? мислят си че е някъде в африка.... и нямам предвид някакви залюхани пияндурници, а съвсем свестни хора

ами ако тази война беше с някоя африканска република с която сме нямали нищо общо? най вероятно и българите нямаше да знаят къде се намира, и най вероятно НИКОЙ нямаше да обърне внимание че там има война, защото новините най много да го отразят веднъж седмично като "едноминутно мълчание" по темата.....

ами ако тази война я водеше америка? дали нямаше да описват по новините как добрите американци ни спасяват от лошите украинци?

Пет Май 06, 2022 4:15 am
Профил

Интересни въпроси.
Да видим и отговорите.

Пет Май 06, 2022 5:42 am
Профил

TheWizard написа:
gicho, ай ся прочети това и помисли...
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... -artillery
РФ са в Буча и се стрелят с артилерия сами себе си? :D

Изчетох какво пише там - като гледам, извода че има нещо странно си е твой? Ако си чел внимателно, казват че тия амуниции могат да се стрелят от артилерия ИЛИ ТАНКОВЕ. Това първо.
Второ, дали е невъзможно да е ползвана артилерия все пак? Говорят за 122мм май, което не знам доколко може да се стреля от нещо на близък бой? Ама не разбрах дали има улики че са от 122мм, или предполагат щото такива съществуват на въоръжение.

Ако е обратното - т.е. украйнците са се самоопукали с такива, как би изглеждали това? Т.е. каква в твоята хипотеза?

Пет Май 06, 2022 10:11 am
Профил
Аватар

gicho написа:
Ако е обратното - т.е. украйнците са се самоопукали с такива, как би изглеждали това? Т.е. каква в твоята хипотеза?

имаше две филмчета при отстъплението на РФ от Буча, как Укр ги стрелят с артилерия
а и факта, че поразените са с бяла лента на ръката, няма логика ... един двама - грешка, ама толкова "много" - куца логиката
и още, РФ няма НИКАКВА далавера да трепе цивилни ( https://t.me/SolovievLive/104876 )
иначе се получава - "Буча" - модел Косово

Пет Май 06, 2022 10:21 am
Профил ICQ

nik написа:

Абе човек - само прочети статията, и виж как говорят истинските журналисти - под снимката на някаква Ирина на гроба на мъжа си виж какво пише:
Цитат:
Iryna Abramova mourns her husband Oleh, who she says was shot by Russian soldiers.

Понеже пак ще ми въртиш лакърдии, да те фокусирам върху последното просто изречение - ще ти го преведа цялото, макар да не съм лицензиран, ма дано за това не ми връзваш кусури:
Цитат:
Ирина оплаква съпругът си Олех, за КОГОТО ТЯ ТВЪРДИ че е застрелян от рашки ушанки.

Пак да те фокусирам, че може да не си схванал: за когото ТЯ ТВЪРДИ

Усещаш ли къде са те, къде сме ний? Толкова са "подкупни" че даже не са посмели да приемат безусловно разказа на жената, дето са я видяли на живо покрай всичките други зверства и трупове. Не са посмели да прикрият че това го твърди тя, т.е. не е напълно доказано.
Намираш ми някаква минимална прилика с РИА новости, педалите от кремъл и т.н.? Ако искаш, сложи си и твоите постове и ми кажи къде ти, пък и аз, сме били на такова ниво? После като искаш им намирай кусури.

Чета доста руски форуми - не политически, по-скоро технически, където се усещат и много от настроенията на обикновените хора. Та там един пич (руснак) беше пуснал линк към многочасово видео от обвинителния процес срещу някакъв - май беше от бившата югославия военнопрестъпник. Записът беше от речта на прокурора. Та руснакът се беше впечатлил и коментира "абе видяхте ли как работи тяхното правораздаване? тоя прокурор в цялата си реч един път не си позволи да изкаже мнение, че обвиняемия е виновен вече - подчертаваше факти и не правеше изводи. Виждали ли сте каква пародия са нашите (руските) съдебни заседания, дето от първата минута вече те смятат за виновен?" .... Аналогия с гешефтурата и изказвания "тоя е виновен за това, онова, сигурно и другото, пък покрай тях съм сигурен че и за много други неща".

Сигурен съм че и западните общества си имат проблеми - идеални системи няма, особено когато говорим за съвкупности от хора. Обаче от тук да викаш "гроздето е кисело, аз си искам в СССР", е странно - мисля си че говорим просто за завист. Което е нормално - аз примерно се обвинявам че не съм си развалил комфорта и да се изнеса нанякъде преди 20 години - и да осигуря по-добро бъдеще на семейството си. Мога да се оправдавам че съм се надявал и тук да стане добре и да се оправят нещата - ама това са простотии с които се самозалъгвам.

Както казаха вече тук, има един универсален индикатор къде е по-добре - и това е посоката на емиграцията.

Пет Май 06, 2022 10:37 am
Профил

TheWizard написа:
РФ няма НИКАКВА далавера да трепе цивилни

Сега, ползвата за раша е никаква - не вярват путьо да го е наредил това. По-скоро като се налочиш с алкохол се самозабравяш и се чувстваш безнаказан. Като думнат двама трима от дружките ти и викаш "ей ся са ги избия всичките".

Тук въпросът е за следващия момент - след като е станало това, какъв е изходът на рашките? Да признаят че техните ушанки са неконтролируеми боклуци, или да търсят друго оправдание?
Сигурно е имало и косвени жертви - може и от украински стрелби. Ама по улиците? В масови гробове (ако има такива де - нека приемем че досегашните разкрития са недоказани)?

Пет Май 06, 2022 10:44 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911 ... 1197  Следваща