|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 5:35 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ако съм те обидил с нещо, съжалявам. Но смисълът на поста ми може да се отнесе към купчина предходни постове от други автори
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 03, 2022 6:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ами това й бройлера от комунизма няма общо с гиганта от днешно време, иначе да, и тогава е имало стремеж за по-големи пилета, крави, прасета ...дали липсата на технологии е ограничавала размера, дали все пак е имало и някаква мисъл за нацията, трудно е да се каже.
|
| Вто Май 03, 2022 6:35 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Трудно се обиждам, а и коментираме глупости без значение...
|
| Вто Май 03, 2022 6:44 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Че аз да твърдя обратното? Точно затова се чудя като нареждаш как хората били сбъркали и не знаели какво е добре за държавата им... Върви поживей там и тогава давай мнение от позицията на познавач на хорското мнение. А ти редиш колко много крепостните руснаци си обичали путьо и колко искрено било това чувство. И колко много украйнците мразели Зеленски и управлението там не го желаели и не било демократично. От каква позиция го казваш това? Струва ми се, от същата диванна такава като мен? След като 50% от хората са избрали някого, значи това е демокрацията - останалите имат право да духат супата. Сепаратисти, екстремисти, откровени руски подлоги са извън закона, харесва им или не. Ако много либят мадъ раша да минават границата и да си живеят мизерията там. Ама целта им е да се облагодетелстват за сметка на мнозинството - е няма как да стане, освен ако мнозинството е от типа "п*тки с патки", каквито явно ние май ще станем скоро от толкова омраза към прогнилия запад. Аз не виждам как човек с минимално себеуважение би приел да "клекне" на някакъв гном, дето директно си му вика "ти си боклук и си по-нисш от мен, ще ти вземе държавата". Имам колега, който е натурален немец и живее и работи в БГ от 15 години горе-долу. Той мрази родната си Германия "защото имало твърде много ред". Питам го, кое например? Той казва, че харесва как в БГ можеш да ходиш къде си искаш и да си направиш бивак, да си запалиш огън... Викам, че в Германия пак можеш, само дето трябва да си на определено за палене на огън място? А, ама в БГ може "навсякъде"... Да, бе, да - точно така. Ама като ти запалят цигара в кръчмата се нервиш? С две думи, човекът харесва свободията тука. Като се сблъска с общинските такси или данъци и се ядосва каква тъпотия - не му били казали в общината, че можело да подаде заявление че не обитава някакъв имот и да му намалят такса смет. Как така служителките не му били казали? Викам му, ами "тука е така" @ДедоБоре. Някой беше казал че "свободата на един индивид се простира дотам, откъдето започва свободата на другия". А заплахата за западния свят е само една - червеното копче. Ако не беше то досега мадъ раша щеше да е щат или китайска провинция - предвид колко лесно се лъжат от пропагандата даже и оръжие нямаше да трябва. Отчитам че пазейки собствените си милиарди, олигарските някак си пазят и рашия от външни посегателства - само че в случая я пазят не за народа и, а за да има повече мръвка за тях и отрочетата им. Но тия точно лигльовци са изучени в разни западни общества и ако остане на тях ще разпродадат всичко още в първата минута - патриотизъм към раша не се учи в Ню Йорк или Лондон. Може би след 10-20 години, ако нещата си вървяха без тая война, старите кримки от сАвецко време в армията им щяха да са се гътнали и такива просотии щяха да са немислими. Може би путьо затова избърза, защото виждаше че скоро козите щяха да са изтървани. И може би това е начин да посъбуди чувствата на омраза и страх, за да удължи агонията си.
|
| Вто Май 03, 2022 6:59 pm |
|
 |
|
nik
|
къде да поживея? кой бил сбъркал? руснаците? мен слабо ме вълнуват руснаците, да си таковат жените както искат, това си е тяхна работа, никъде не съм казвал кое е добре за държавата им това което изразявам като лично наблюдение е, че западната пропаганда лъже, и то лъже яко, и нищо не е такова каквото се представя, и всичките ти теории са базирани на тия лъжи
и ако казвам за нещо че е добре за русия - това са неща които по-скоро казвам че са зле за България - като например за соросоидните медии много отдавна казвам че са тумор за всяка държава - сега може да съм казал че е добре че руснаците са ги изгонили, но всъщност визирам че е грешно че ние не сме ги изгонили до сега, просто съм дал пример как може да се случват правилно нещата при добро желание
както искаш го извъртай, фактите са на лице, ако някой не ги вижда - проблема си е негов, ако отказва да ги види - пак си е негов проблем, и въпреки това нищо не ги отменя, за теб ако 1000 пъти казана лъжа става истина, за мен - не, и колкото и теории да развиваш докато са базирани САМО на лъжи и пропаганда, няма как да станат истина
а заплахата от копчето е заплаха до толкова до колкото запада точи лиги по руските ресурси, ако са решили да ограбят русия - да, заплаха наистина има от копчето, т.е. друга заплаха няма защото самозащитата не е заплаха, въпросното копче също се използва често от западната пропаганда, защото ги е яд че не могат да грабят безнаказано от русия и се опитват чрез демонизиране на путин да предизвикат някакво недоволство, и евентуално някой платен навални да се вмъкне като троянски кон
въобще докато не се отърсите от цялта тая мозъчна промивка няма как да видите реалността която запада се опитва да прикрие с тая мащабна пропаганда, всичко за което обвиняват русия и путин и китай и други държави дефакто го прави запада, и то много отдавна, загрижени били за правата на уйгурите нам си къде си, и това точно след бомбардирането и съсипването на сирия... айде няма нужда
|
| Вто Май 03, 2022 7:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Вече и двете ушанки деларираха, че не им пука за руснаците. Може ли най-после в тази тема да се пише само за цивилизования свят?
|
| Вто Май 03, 2022 9:16 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ами нали туй пишат хората - колко е нецивилизован цивилизованият свят  Досега комунистите просто ни говореха, че капитализмът гние и си отива а сега, вече едни образовани хора, ни показват и как конкретно става това. Имало само антисемитизъм, пък нямало антициганизъм, имало само пилета, дето не стават за ядене, всички щели сме да станем гейове и пр. все интересни неща. Когато сред многото политически п*тки, се появи някой мъж, изгарят от желание да го обесят на някое дърво.... А когато ги попиташ, защо продължават да работят за и живеят в този свят, не знаят, какво да отговорят.
Последна промяна lcr на Вто Май 03, 2022 9:37 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 03, 2022 9:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
На мен принципно не ми пука почти за никого та това едва ли значи нещо. Вие тук не може май да разберете, че аз пиша не защото ми пука за един или друг, а просто защото ме дразни писането на неистини,изопачаването на фактите, и безрезервно то следване на идеи и идеали. Живял съм в Русия 3 години, в Украйна почти 1, толкова и в Казахстан , вече 18 години имам семейство в САЩ, май ми се събират 3-4 в Мексико, а такива за под година изобщо няма да ги изброявам, и на много от тези места имаме и бизнес. Та аз не го казвам защото така съм чул, някой ми е казал или съм гледал филм, бил съм там, живял съм, имаме служители, партньори, приятели. Нещата за Русия са много различни от тези които си ги представяте, същото важи и за САЩ, и в крайна сметка двете дават много сходни неща особенно за хората под средна класа и около средна класа. Живота в Русия е много по цветен, весел и приятен, има си своите негативи но си има и своите позитиви.
|
| Вто Май 03, 2022 9:35 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Вто Май 03, 2022 9:58 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Бонго, ти остави ушанките на мира ами кажи, заставаш ли твърдо зад "ценностите" които изброих по-рано? Или и те са ушански ценности? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 03, 2022 10:01 pm |
|
 |
|
nik
|
че нали точно обонговците постоянно плюят и говорят най много за русия  а сега седнал и да се оплаква... говори за героите от азов, ама не казва защо тези герои избомбиха жилищата на хората и стреляха по цивилни... ей тва е пропагандата на ББЦ - изкривяване на фактите и насаждане на омраза, същата пропаганда за омраза имаше и срещу българите когато ни приемаха в ЕС, що глупости изприказваха тогава не е истина, и същата такава омраза насаждаха срещу нас, англичаните са лицемерни и рядко казват в очите какво мислят, но определно бяха повлияни от същата такава пропаганда и определено имаше същата необяснима омраза а българите си бяха просто черноработници, нито могат да вземат работата на англичаните, нито бяха кой знае колко много, нито бяха най големите боклуци, всяко стадо си има мърша но поляците са много повече и по-голям проблем за англия, обаче за поляците нищо не казаха, само за българите, всеки ден набиваха по всички медии, колко страшно щяло да стане като ни приемат в ЕС.... е, накрая нищо не стана, но необяснимата омраза остана тъй че вярвайте още...
|
| Вто Май 03, 2022 10:13 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
да подгреем форумните (явни, прикрити и миролюбиви) раZZисти: Байдън: С "Джавлин" украинците правят за смях руските военни https://dnes.dir.bg/svyat/baydan-s-dzhavlin-ukraintsite-pravyat-za-smyah-ruskite-voenni
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Сря Май 04, 2022 8:43 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Айде като даваш такива твърдения да ги подкрепиш с факти - разследване с убедителни доказателства, по възможност от няколко източника, че е така и че не са провокации примерно. Линкове, документи - без лакърдии. Иначе е "вие пък защо биете негрите..."
|
| Сря Май 04, 2022 9:31 am |
|
 |
|
TheWizard
|
защо мислиш чакат Азовстал да се предадат
_________________ main[-1u]={1};
|