Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Ти пък в какво не си свободен бе?! Прав е nik обаче. Наистина има безнадеждно облъчени льольовци, които се "борят" за някакви имагинерни понятия, които самите те не разбират. Тука нито путинци, нито американци, нито марсианци имат някаква роля. Глупакът е такъв защото му идва отвътре. И ако не харесва истината става агресивен

Пон Май 02, 2022 8:19 pm
Профил

nik написа:
Абе кирчо подлогата уж не е евреин амя и той е готов като зеленски да ни вкара ненужна война заради чужди интереси...

А аз твърдя че ти грешиш. Дали ще те нападне руZZия не зависи от това кой ти е президента и кой ти е министър прецедателя.
Това дали руски танкове ще влязат в нечия територия зависи само от две неща:
1. Ако си член на НАТО това многократно намаля шансовете руZZия да те нападне.
2. Ако голяма част от населението (подобно на "nik" и "TheWizard") чака с нетърпение да дойде путин, за да му лапнат пишката - така наречената "Пета Колона", това многократно увеличава шансовете да дойдат руските танкове.

Пон Май 02, 2022 8:26 pm
Профил
Аватар

ike, Прост Народ - Слаба Държава

Пон Май 02, 2022 8:44 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

https://www.facebook.com/watch?v=741970003453036

Пон Май 02, 2022 8:47 pm
Профил

nik написа:
Например от как започнаха санкциите вече се заговори за по голям недистиг на чипове, щяло да се проточи и след 2024, сигурно и това е за да ги боли руснаците...

русия няма общо с недостига на чипове - виж, за недостига на лампи може да бъде виновна. За недостиг на газ, нефт, желязо, въглища сигурно е важна. Специфичен недостиг на чипове има основно в русия - колеги се ядосват по форумите че ще трябва да вадят пак картонените кутии с КТ315...
Пак ти казвам - бай тошо го избираха с 99 процента, хитлер също статистически са си го поддържали. Въпросът е колко реална е тая лИбоФ. Нали знаеш, по-важното е кой брои бюлетините. Ако го обичаха, нямаше да има нужда да арестуват протестиращи.

Пон Май 02, 2022 9:10 pm
Профил

ценков написа:
1. Спец. операция - это не война, а вот экономические санкции - это война.
2. Война началась для того чтобы не началась война.
3. Россия не нападала на Украину, но Украина обязательно должна перестать защищаться.
4. Призывников не отправляли в Украину, но некоторые из них там умерли.
5. Специальная операция проходит по плану, войска не встречают сопротивления, но за 50 дней получилось только захватить Херсон и окружить Мариуполь.
6. Желать смерти украинцам можно по российскому ТВ, но желать смерти российским оккупантам в Фейсбук - это экстремизм.
7. Роддом разбомбили, потому что там сидели нацисты, переодетые беременными женщинами, но его все равно не бомбили.
8. Российские войска воюют не с мирными жителями, а с нацистами. Всеми 40 миллионами нацистов.
9. На Украине не было ни одного взрыва до прихода России. А после прихода России, Украина себя начала внезапно расстреливать и бомбить.
10. Протесты против войны - это экстремизм. Бить, штрафовать и сажать в тюрьму мирно протестующих - это сохранение общественного порядка.
11. Крейсер "Москва" утонул по причине некомпетентности РФ, но отомстить за нее обещают Украине.
12. Любить свою страну в России - патриотизм. Любить свою страну в Украине - нацизм.

784

Е що не в хумор?

Пон Май 02, 2022 9:17 pm
Профил

гичо, протестиращи и аз бих арестувал, и медии, и политици, и всички опитващи се да се месят във вътрешните неща когато са финансирани от чужда държава както се случва много често напоследък

ако вземем държавата като едно семейство, все едно да дойда у вас и да започна да давам акъли как трябва да таковаш жена си, ама не само давам акъли ами и започвам и да показвам, и ако възразиш - те обвинявам че нарушаваш демокрацията и правата на хората

Пон Май 02, 2022 9:18 pm
Профил

@Н'баба-ти-хвърчилото, ето още, неразбираеми за твоя мозък, неща:

Прикачени файлове:
sr.jpg
sr.jpg [ 60.97 KiB | Прегледано 2297 пъти ]

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0 ... 0%B8%C2%BB

Пон Май 02, 2022 10:28 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
@Н'баба-ти-хвърчилото, ето още, неразбираеми за твоя мозък, неща:

lcr, мен лично за Русия ме боли дръжката точно колкото и за щатите или за Зимбабве, т.е. никак. Това което мен ме интересува, са определени обществени норми и идеали, които по някакво стечение на обстоятелствата в момента Русия застъпва повече отколкото западът. Тия норми ако ги застъпваха американците например, щях да съм им пръв поддръжник. Не говоря за идиотизми като "свобода" и т.н., които така или иначе ги има горе-долу в еднаква степен навсякъде. Пример: опитай се да излезеш някъде в западна държава публично с някаква теза различна от официално одобрената. А, забравих за момент, ти не си бил в такива държави... Та нека те светна - в най-лекия случай ще съжаляваш жестоко. Говорим за "свободни" държави.

Правата в "свободните" държави на запад са приблизително същите (а в някои случаи дори и по-ограничени) от "диктатурите" на изток. Но дори и това не е кой знае какъв проблем за мен. Аз бих си затварял устата в публичното пространство (както и правя всъщност), и нещата са ок за всички. Обаче, когато се отиде една стъпка по-напред - да ти се набива насилствено какво да мислиш, какво да харесваш, какво да заклеймяваш, тук вече започва да ме човърка. Говоря за наглед "безобидни" неща - дали харесваш или не гей паради, личното ти мнение за стойността на семейството като социална единица, какво да учат или да не учат децата ти, дали статистически черните имат по-ниско IQ, и т.н. Неща, които всеки човек би трябвало да има право да разбере сам и да си изгради лично мнение. Аз от началото на века живея насам-натам по света, и пога да те уверя, че в момента западното общество сякаш усилено се опитва да се саморазложи - на черното се казва бяло, на бялото - черно, биологични закони се отричат в интерес на лобистки прищявки, статистики се заличават, истини се забраняват, история се "осъвременява" (т.е. се променя), хора от миналото биват заклеймявани според днешни стандарти, а не според такива на тяхното собствено време, и т.н. Безумия, които просто излизат извън обхвата на всеки нормално мислещ човек.

Виж сега, аз мисля че ти не си глупак. Нито е бонго, нито другия (не се сещам как беше) със знамето в ника. Просто сте се повличли от интензивната пропаганда. А тя наистина е супер интензивна, и наистина води до глупости. Ако има дори и най-миниатюрната възможност да се опиташ да погледнеш поне за момент отвъд тая пропаганда, ще разбереш, че тия хора които наричаш "фашисти", "анти-демократи" и т.н., всъщност в голяма степен са обикновени хора, които си гледат собствените животи и не искат държавата да ги "програмира". Ествествено, има крайности и в двете посоки - наляво към крайния либерализъм (т.е. западния модел демокрация), както и надясно към екстремните националистически движения. Аз лично смятам че и двете крайности са еднакво вредни, и това което ме дразни, е че в момента на практика не е останало повече накъде да се върви наляво, т.е. екстремизмът е новата норма.

Пак ще ти повторя, ти си имаш право на лично мнение, но за да е максимално точно, е добре да се опиташ да разбереш и другата страна. Аз идвам от другата страна, преди години бях твърдолинеен "демократ", но животът ми показа много истини, които няма как да бъдат видяни ако не си на място

Пон Май 02, 2022 10:58 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:

lcr, мен лично за Русия ме боли...

Виж сега. Ако искаш да водим смислена дискусия, първо забрави за идиотския аргумент, който ти и останалите ти "компатриоти" сте свикнали да използвате - думата "пропаганда".

Ако наистина претендираш, че си умен човек, би трябвало да знаеш това, че мироглед може да се формира и на база личен опит и преживявания.

Не знам, защо си мислиш, че докато ти си обикалял по света, аз съм пасал трева в Долно Уйново.

Пон Май 02, 2022 11:19 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Н'бабане Гт'муан'га написа:

lcr, мен лично за Русия ме боли...

Виж сега. Ако искаш да водим смислена дискусия, първо забрави за идиотския аргумент, който ти и останалите ти "компатриоти" сте свикнали да използвате - думата "пропаганда".

Ако наистина претендираш, че си умен човек, би трябвало да знаеш това, че мироглед може да се формира и на база личен опит и преживявания.

Не знам, защо си мислиш, че докато ти си обикалял по света, аз съм пасал трева в Долно Уйново.

Аз не претендирам нищо. Това дали някой е умен или не го казват другите, не той сам за себе си. А ти дали си пасъл трева не знам, ти кажи.
Но за пропагандата просто няма как - тя си съществува и е навсякъде около нас. Не знам дали помниш навремето имаше едно изречение дето го слагаха в личните характеристики на всички - "политически правило ориектиран". Тогава това беше нещо като проформа и на практика беше празни приказки. Е, сега точно същото го има на запад, и съвсем не е проформа а реалност

Пон Май 02, 2022 11:32 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
lcr написа:
....

Ами защото сигурно в Долно Уйново даже и трева не никне ами само голи охлюви и гъсеници разни та даже и от трева не отбираш....

Иначе за пропагандата... тука назапад още вярват как по комунистипеско време в България са разстрелвали хора по улиците и как сме мрели от глад наляво и надясно.... това е съвсем сериозно. Така че да, яко са им промити мозъците и то с десетилетия.
На шерката в училище обясняват как Нийл Армстронг е първият човек в космоса....
Лошото е че и в България лумпенизацията върви с пълна сила и то с години наред..

Като си такъв експерт кажи за какво ще те напада Путин - заради съдраните ти гаши ли? Всяка война се води за да се придобият или опазят ресурси. В русия това става ако не си разбрал. Пазят си ресурсите, което с натовски сили по границите ще е м ого трудно.
В милата татковина нито има ресусрси за пазене нито за придобиване...
Така че спи спокойно.

Пон Май 02, 2022 11:35 pm
Профил

Като се абстрахираме от всичко останало, сега имате чудесната възможност да разберете, коя идеология е била правилната - източната или западната.

Казано иначе - ще успее ли непоклатимият руски дух, да победи "гей парадите" на запада? :D

Муъ, искрено ти съчувствам.

А защо не се установиш в РаZZия, след като ти е непоносимо, там, където си?

Пон Май 02, 2022 11:39 pm
Профил

Войната в украйна е само една малка битка от цялата картинка, т.е. не е края на света който и да спечели, края на света ще дойде ако американците продължат да прекрачват границите на разумното (което е почти сигурно) и предизвикат световна война

Пон Май 02, 2022 11:44 pm
Профил

Айде малко истински новини, в меката на демокрацията вече официално има "ministry of truth", ще бори "фалшивите" новини и "дезинформацията", и всичко що не е одобрено от левите педали ....

Пон Май 02, 2022 11:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902 ... 1197  Следваща