Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
lcr написа:
Въпросните поражения си ги нанесоха сами руснаците

Разбира се. Като казах, че след края на студената война не само руснаците, ами изобщо целия източен блок отнесе голяма замба, не уточних кой е виновен. Казах го, защото тогава нещата вървяха толкова зле, че нямаше нужда западът да ги прави още по-зле.
Решението и съответно вината си беше на соц. блока. Разбира се, западът се радваше и подкрепяше всячески това. Не знам какво точно имаш предвид, че е спрял. Западът винаги е подкрепял самоунищожението на другите. Той ни подкрепи, когато си нарязахме ракетите. Подкрепи ни като си спирахме реакторите. Подкрепя ни и сега да спрем газа. Ще ни подкрепи да спрем и останалите реактори, ще ни подкрепи ако решим да спрем и петрола.
За подобна подкрепа можеш да разчиташ винаги и на 100%. Виж ако решим да търгуваме с руски газ или оръжие или нещо подобно, можеш да бъдеш сигурен, че няма да ни подкрепи.

Пет Апр 29, 2022 11:01 am
Профил

Отново погрешни разсъждения, породени от необяснима западофобия.

Ако искаше да ни съсипва, можеше да го направи и без да ни приема в ЕС и в НАТО.
Затварянето на реактори си има своите обективни и чисто технически предпоставки, заради които западът спира и собствени реактори.

Истината е, че западът си има своите правила и ако искаме да сме част от цивилизования свят, трябва да се научим да ги спазваме. Ако не искаме, започваме да размахваме теориите за световните конспирации и пр.

Изобщо, трябва да проумеете, преди всичко това, какви са реалните амбиции на запада. Да унищожи физически дадена държава, да експлоатира природните ресурси, с каквито тя не разполага, така или иначе, или нещо друго?

Западът няма интерес от мизеруващи и неплатежоспособни огнетени хора.

Ей такива простички неща.....

Последна промяна lcr на Пет Апр 29, 2022 11:14 am, променена общо 1 път

Пет Апр 29, 2022 11:09 am
Профил

Къде точно видя моята омраза към запада, че говориш за западофобия?

Май ме бъркаш с някой...

Пет Апр 29, 2022 11:10 am
Профил

Прочети си предпоследния пост.

Да разбирам ли, че "западът винаги подкрепя самоунищожението на другите" е само една обективна констатация, но иначе преливаш от любов към запада?

Пет Апр 29, 2022 11:15 am
Профил

Лцр, има ли причина да наричаш фактите "западнофобия" ?
А твоята русофобия кога ще обясниш с факти без гола пропаганда?

Щото в крайна сметка единствено фактите са важни и независимо дали ти пасват на теориите те си остават непоклатими, за разлика от теории и изкривени тълкувания

Пет Апр 29, 2022 11:40 am
Профил

Какво има в последния ми пост?

Това, че западът си има интереси и че си ги следва? За запада соц. блока беше враг през студената война. Интересът на запада беше този блок да бъде съсипан икономически и военно. И когато соца реши да се прострелва сам в краката, какво трябваше да направи според теб запада? Да каже, не ни си нарязвайте ракетите щото ще ви трябват? Да спре собствените си фирми да не влизат на соц пазара? Или да прати хеликоптери да пръскат чували с пари?
Не знам какви мисли ти се въртят в главата, ама западът направи това което се очакваше да направи. Ако искаш го мрази, ако искаш го обичай все ми е тая.

lcr написа:

Западът няма за цел да строи комунизъм, да се грижи за мизерстващи и т.н. Такива илюзии имаха едни други "другари", ама тяхната идеология отдавна умря.

В моментът интересът на западът е тотално съсипване на Русия. Въпросът е какъв е нашият интерес, а не какво обичаме или мразим. Ако ние започнем да работим против западния интерес, то е ясно какво ще ни се случи. Дори не бива и да си помисляме, да подкопаваме санкции или по какъвто и начин да играем сечено.
Ясен ли съм?
Другата крайност е като пионерчета да се хвърляме срещу Русия. Естествено западът ще ни подкрепи. Ако искаме можем и войска да пратим и оръжие и всичко. Никой няма да ни спре, а на запад даже ще ни ръкопляскат. Но не си мисли, че западът ще ни пази глупавия задник.
Западът няма приятели, има интереси. Това не е игра на приятели и врагове. Ако искаме да сме от западната страна на стената, ние трябва да сме партньори със запада. Което значи да сме силни или поне не слаби и хленчащи само за помощи.
Това преведено означава, че трябва да изпълняваме всичко което се иска от нас. Може и повече, но САМО ако НИЕ можем да си го позволим. В случая можем да си спрем газа, ако можем сами да си намерим алтернатива. Ако ще спрем газа и после ще ревем за пари или газ от запад това е ИДИОТИЗЪМ и няма нищо общо със западните интереси. Западът ще подкрепи всяка наша идиотщина която вреди на Русия, но НЯМА да ни спасява задниците след това.
Същото между другото важи и за Русия. Ако някой си мисли, че ако решим да помагаме на Русия те ще ни спасят после задниците - много се лъже!

Пет Апр 29, 2022 11:50 am
Профил

miro_atc написа:

lcr написа:

Западът няма за цел да строи комунизъм, да се грижи за мизерстващи и т.н. Такива илюзии имаха едни други "другари", ама тяхната идеология отдавна умря.

Не си ясен. Силно объркан си.

Кой е казал, че западът е искал да строи комунизъм?
Само с комунизъм ли се постига човешко благоденствие?

Основното от което има нужда западът се нарича пари.
Парите се правят от пазарите.
Пазарите се правят от платежоспособните хора.
Платежоспособните хора се правят от експлоатацията на човешкия потенциал.

Накратко - западът има интерес от експлоатирането на човешкия потенциал а за да съществува такъв, той трябва преди всичко да съществува, да бъде отглеждан, да се полагат немалко грижи и пр.

Така се стига до една ситуация при която интересите и потенциалите са в равновесие.

Или, както го е перефразирал, Стендал - Основната функция на овчаря е да убеди овцете, че техните и неговият интереси, съвпадат.

Пет Апр 29, 2022 12:04 pm
Профил
Аватар

:finga:

Прикачени файлове:
photo_2022-04-29_08-38-56.jpg
photo_2022-04-29_08-38-56.jpg [ 216.92 KiB | Прегледано 1834 пъти ]

Пет Апр 29, 2022 12:15 pm
Профил ICQ

lcr написа:

Не си ясен. Силно объркан си.

Кой е казал, че западът е искал да строи комунизъм?
Само с комунизъм ли се постига човешко благоденствие?

Очевидно имам предвид, че западът не изповядва идеология, която предвижда помощ на "мизеруващи".
Можем да си приказваме празни приказки, но аз ти казах къде минават червените линии специално за нас.
Пак ще повторя - длъжни сме да спазваме всичко, което се изисква от нас. Ако ЕС налага санкции на Русия трябва да ги спазваме. Ако НАТО реши каквото и да е, ние трябва да го спазваме.
Всичко останало е въпрос на желание и морал, но изцяло за НАША сметка. Ако си надценим възможностите никой няма да дойде да ни спасява. Особено от запад, те нямат такава практика изобщо. Никога не са имали интерес да помагат безкористно на когото и да е, още по-малко на идиоти.

Пет Апр 29, 2022 12:21 pm
Профил

miro_atc написа:
Очевидно имам предвид, че западът не изповядва идеология, която предвижда помощ на "мизеруващи".
Можем да си приказваме празни приказки, но аз ти казах къде минават червените линии специално за нас.
Пак ще повторя - длъжни сме да спазваме всичко, което се изисква от нас. Ако ЕС налага санкции на Русия трябва да ги спазваме. Ако НАТО реши каквото и да е, ние трябва да го спазваме.
Всичко останало е въпрос на желание и морал, но изцяло за НАША сметка. Ако си надценим възможностите никой няма да дойде да ни спасява. Особено от запад, те нямат такава практика изобщо. Никога не са имали интерес да помагат безкористно на когото и да е, още по-малко на идиоти.

Ето с това съм вече съгласен - западът, за разлика от неговите опоненти, не изповядва никакви идеологии. Не набива в главите на хората говежди надежди.

Това, според мен, го прави по-приемлив от онези, които все, говорят в бъдеще време.

Пет Апр 29, 2022 12:33 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
[Не набива в главите на хората говежди надежди.

в твойта вече го е набила

Пет Апр 29, 2022 12:44 pm
Профил ICQ

lcr написа:
Ето с това съм вече съгласен - западът, за разлика от неговите опоненти, не изповядва никакви идеологии. Не набива в главите на хората говежди надежди.

Това, според мен, го прави по-приемлив от онези, които все, говорят в бъдеще време.

тц... пак не сме на едно мнение.

Идеология беше комунизма. Тази идеология за щастие вече не се изповядва, поне не и в болшевишкия вариант.

Разбира се сходни идеологии има, можем да споменем китайските. Но така или иначе има всякакви идеологии. По принцип всяка система от възгледи е идеология, но всяка идеология е непременно вредна. Дефиницията за "опасна" идеология е, когато несъгласните с нея стават автоматично врагове. И то не просто идеологически врагове, а врагове с които да се води война.

До тук надявам сме на едно мнение.

За Русия не съм толкова сигурен. Аз при тях опасна идеология не виждам. Имат си една власт, която може да я наречеш агресивна или както щеш. Но нямат някаква специална идеология. По отношение на Китай, тяхната идеология пък по принцип изключва врагове просто ей така. Стига да не им се бъркаш във вътрешните им работи не им пука какво вярваш или не вярваш. Ама изобщо!

И отиваме към запада, където очевадно се разминаваме... Западната идеология се нарича "демокрация". По дефиниция, всеки който не е съгласен с демокрацията е враг на запада. За мое щастие аз съм демократично мислещ, т.е. нямам личен проблем. Даже напротив искам да живея в демокрация. Но не смятам, че тя трябва да бъде налагана със сила. Не смятам, че държавите които не изповядват демократичното управление за врагове. И не съм съгласен, че "западът не изповядвал никакви идеологии"

И още една идеология - анти-нацизма и анти-фашизма. Това е идеологията, която да си призная аз изповядвам. Не понасям нацисти. Не понасям изобщо каквито и религии и идеологии водещи до насилие. В случая западът си затваря очите за нацизма в Украйна, точно както навремето си е затварял очите за това дето комунистите са правили в полските гори. Сещаш се надявам се за какво говоря. Разбирам, че според теб украинците са едни прекрасни хора и няма нищо подобно. Но аз не мога да си затворя очите. Сори.

Пет Апр 29, 2022 1:07 pm
Профил
Аватар

lcr написа:

Това със сигурност печели наградата "Глупост на седмицата" :toimonster:

Аз като човек който е прекарал половината си живот "на запад" и със сигурност съм по-добре запознат с идеологията тук, мога да те открехна, че това е точно обратното на каквото ти си мислиш

Пет Апр 29, 2022 1:33 pm
Профил

miro_atc написа:
И още една идеология - анти-нацизма и анти-фашизма. Това е идеологията, която да си призная аз изповядвам. Не понасям нацисти. Не понасям изобщо каквито и религии и идеологии водещи до насилие. В случая западът си затваря очите за нацизма в Украйна...

И ти ли се бориш срещу ГейоНаркоБиоНацистите?

Точно както преди 83 години едни като тебе са се борили срещу нашествието на поляците.
Изображение

Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1 ... 1%82%D0%B0

Пет Апр 29, 2022 1:35 pm
Профил

Аз не случайно попитах колко години са живяли на запад защитниците на запада, ама лцр упорито отказва да ни информира :D

Преди малко си говорих с един познат за произхода на вселената и големия взрив, развивах едни космически теории за нещо което не разбирам и никога не съм виждал, ей толкова близо е и лцр :D

Пет Апр 29, 2022 1:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893 ... 1197  Следваща