|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:59 pm
Тъпа история с CodeWarrior и Мultilink
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
дсп разбира се
при проектирането на устройстве, първото което има значение, е как най-лесно може да се направи с готовите неща, а после идват другите аргументи. не знам дали е правилно, но е житейски факт. аз поне така правя, не ме интересува че трепя врабчета с топ понякога. знам че за много хора това изглежда да прави изделието по-ненадеждно, понеже в него дремят хиляди ненужни модули, които чакат само да се скапят. това наистина е така, но има компенсация за надеждността - това че не се прави нищо ново, докато един нов модул, колкото и да е прост, си е риск за ненадеждност. точно това е причината никой да не ползва вече 6502, макар че е по-мощен от компютъра на аполо, който е завел хората до луната (уф, верно че това беше еврейска конспирация, забравих  ).
|
| Пон Авг 14, 2006 8:27 am |
|
 |
|
sthx
|
Тука стана нещо знаменателно. Снощи в темата отборите за и против PIC си бяха изложили доста "културно" аргументите и хоп - изведнъж изчезна почти една страница. Явно божията ръка се беше протегнала. Това още веднъж покава, колко е хубаво да имаш контрол над ситуацията и да правиш каквото си искаш.
Днес за около 2 часа започнах да си чета процесора и настроението ми се повдигна с няколко градуса - вероятно и аз ще мога да контролирам ситуация около моите процесорчета. След това ми се наложи да обикалям из България за да я обикна още повече. Ако утре нямам това щастие се надявам да мога и да ги програмирам.
Благодаря за моралната подкрепа.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Авг 14, 2006 10:48 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
изчезването на темата е плод на божията ръка но малко индиректно. Просто е създал Реконструктора който пък е преместил тази част от постовете тук
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=2765
Ситуацията е под контрол. Кораба потъва. Вода има за всички 
|
| Пон Авг 14, 2006 11:32 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
@Никола ако ситуацията е под контрол кораба не може да потъне ! Колкото и глупаво да звучи това,тези които са навътре с морската професия изучават един предмет - БЖК т.е борба за живучест на кораба и го знаят.Абсолютно същото е и с ПИК-овете и с Атмел,Зайлог и кво ли не .Сменяш софта или променяш нещо по схемата и става.В вселената нищо не се губи-само се трансформира от една форма в друга.
Ако едно нещо не става с любов,става с МНОГО любов ( и по-голям чук в ръка)! 
|
| Вто Авг 15, 2006 4:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От 4 дена по стечение на обстоятелствата работя по нов проект с 68HC908AZ32 и ползвам същата развойна система. Ами какво да ви кажа - отново съм щастлив  . Нещата стават обикновенно около 5 до 7 пъти по-бързо. Може да е субективно, но за мен поне разликата е огромна.
|
| Нед Авг 20, 2006 4:42 pm |
|
 |
|
sthx
|
Одисеята ми приключи по нормалния начин. При първата срещната трудност с разработката на програматора се сетих, че има и по-добри начини да си губя времето. Поръчах си нов, взех си малко отпуска , за да ми мине яда, а клиентът ще чака.
Нямам нищо против тази среда още повече, че не познавам толкова много други. Мога да приема, че случката ми е изключение, което може да оправдае донякъде некоректните съобщения при повредата. Друг недостатък, който съм забелязал, е неудобното придвижване с мишката, когато трябва да се разгледа паметта в процесора. По-добре би било да има и възможност ръчно да се въвежда адреса, който ме интерисува. Но, както вече съм установил, всичката хубост на земята я няма на едно место.
Никола Киров беше прав - няма ограничение за програми на асемблер. Просто при инсталирането трябва изрично да се забранят С и С++.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Авг 22, 2006 9:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Щом това е нормалния начин - супер  .
|
| Вто Авг 22, 2006 10:43 pm |
|
|