Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Който победи ще каже кой е прав и кой не - по традиция всички негативи и демонизиране са за падналия - за справка фашагите от последната световна война ;)

Сря Апр 27, 2022 9:48 pm
Профил

Няма значение кой ще победи, проблема е че и в двата случая ние сме губещите, по традиция

Сря Апр 27, 2022 10:44 pm
Профил

В случая и без традиция пак сме си губещи, но заради традицията ще се опитаме да подобрим всички предишни постижения.
Като дойде време да бият някого за назидание имам усещането, че ще сме ние, с това квичене което се квичи против Русия, може да се окажем подходящи. И освен, че ще ни бият от изток ще ни бият и от запад, те така за назидание за другите които бавно решават и се пробват да мислят.

Сря Апр 27, 2022 11:56 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Не сме на губещата страна!
Войната отдавна свърши. Сега само се удължава агонията ...
Мъглата обвила тая война е много, ама много гъста. Четете между редовете!
Когато орките започнаха да се изнасят на бегом от Киевското направление защо минаха през радиоактивната зона от Чернобил? Защото руските генерали са дебили? Сигурен съм че не са! Тогава? Защо подложиха 20-30,000 недочовека на частична или пълна стерилизация?
Как успяха Украинците да ги накарат да минат през тоя стерилизационен коридор?

Чет Апр 28, 2022 7:34 am
Профил

Блаженни са вярващите, Европа в случая е най-губеща от всички.

Чет Апр 28, 2022 8:22 am
Профил
Аватар

Обама беше руски агент, за Тръмп руснаците фалшифицираха изборите и т.н. Пък накрая Путин най-после направи така, че американците да си пробутат шистовия газ и то на изгодна цена. :D

Чет Апр 28, 2022 9:17 am
Профил

Американците винаги са имали къде да си продават газа, ако не помниш много преди войната когато немците виеха че газа се качва американците не доставяха нищо за Европа защото си имат по-добри пазари. Ако Европа иска да е независима от Руския газ, на първо място трябва да се подсигури да е независима от Американският, а май твърде много се разчита на него. Русия не се е конкурирала за нищо с Европа, искаше единствено контрол над Украйна. САЩ са директен конкурент на ЕС, отделно че те така или иначе влияят не малко правителства ...аз проблеми нямам, лично за нас е изгодно ако САЩ икономиката се развива за сметка на ЕС, покрай тях се развиват два континента които за мен конкретно са важно.
Едно време исках да си живея в България, ама след няколко години на топло вече хич не ми се стои в БГ, зими, дъждове снегове ...та аз съм си екстра, ама някак ми е тъпо. ЕС сам си го начуква. Ако някой не го е осъзнал, Русия беше единственият шанс за независимост на Европа, икономическа независимост, тъй като осигуряваше евтини ресурси и е много предвидим партньор. Аз лично бих разменил това за цяла Украйна па ако искат да я изравнят със земята, бих разбрал немците ако към Украйна добавят България, Румъния, Молдова, Литва ... пак си струва размяната.
Та каквото и да се случва в момента то не е в интерес на ЕС, но споко, съвсем скоро ЕС няма да има. Както всички знаем докато живота е лесен семейството е щастливо, стане ли живота труден и най-малкия проблем е война на живот и смърт. Това което се случва в едно семейство се пренася на 100% към ЕС.

Чет Апр 28, 2022 9:58 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
БатБонго, погледни макно извън мазето с ракията и туршията....
Вече осма евопейска страна приеме да си купува газа в рубли.....
Така че почакай малко с шистовият фаз да зане и напълно другият.

Чет Апр 28, 2022 9:59 am
Профил

По тъпото е че у нас още преди седмици се обяви, че няма проблем да го плащаме в Рубли, и се чакаше решение на министър/парламент или който там ги контролира, явно такова не е дадено защото новоизбраните педалчета са налапали по 3 кура наведнъж. Със сигурност са по добре от бат бойко но си идват с техните си малоумщини ...
Ако някой ден народа му се присъни диктатор свиркайте :D

Чет Апр 28, 2022 10:03 am
Профил
Аватар

Вчера четох че руснаците щели да пускат нов уебсайт с полезна информация за "вражеските" държави. Адресът е gas.net :D

Чет Апр 28, 2022 10:06 am
Профил
Аватар

С такъв откачен кръволок в задния двор Европа никога нямаше да е подсигурена.
Кой не вижда по-далеко от носа си? В 21-ви век на територията на Европа се води масирана и разрушителна война, заплашват с ядрено оръжие - вие у ред ли сте?!
А Бонго си отглежда плодове и си вари ракия, и не е работа на диванетата кога я пие и кога се разтрива!

Чет Апр 28, 2022 10:15 am
Профил

bongo_x2 написа:
Кой не вижда по-далеко от носа си?

Ти примерно ;-)

Чет Апр 28, 2022 11:36 am
Профил
Аватар

Мдам, няма по-прекрасно нещо от една мини ядрена войничка на 500км от гза ми! А на украинците майната им - те са нацисти!
Наистина русофилите сте изперкали, мааму!

Чет Апр 28, 2022 11:56 am
Профил

Не знам кой е изперкал, но такова е положението.
Украйна е тази, която нямаше друг избор освен военно решение на проблемите си. Беше й отказано членство в НАТО, както и членство в ЕС. Нито едното, нито другото бяха реалистични докато в Донбас тлееше конфликт. От друга страна мирното решение на Донбас и изпълнението на Минск устройваше Путин, но не и украинските нацисти. Вариантите пред Зеленски бяха или той да нападне Донбас при което пак щеше да се бие с Путин. Само че в тоя случай агресорът щеше да е Зеленски, затова той предпочете да предизвика Путин да направи първата стъпка.
От тук нататък ако Украйна спечели убедително, то вратите й към НАТО и към ЕС се отварят може би... Аз не съм убеден, ама така разправят.
Не съм убеден, защото дотук интересите на Украйна съвпадат с интересите на САЩ. САЩ искаха да няма Северен Поток 2. Сега не само две ами едно и изобщо дали ще има руски газ не е ясно. САЩ искат Русия да се изтощи в тази война. Под изтощи нямам предвид някакви 10% инфлация или спад на БВП, говорим за много повече. Засега не е факт, но и мачът едва сега започва. Напълно е възможно да го постигнат. Въпросът е, че ако го постигнат САЩ вече ще имат повече задължения към Украйна, отколкото файда. Затова не съм убеден в успеха на украинската цел.

Относно ядрените оръжия, факт е че САЩ прекратиха договорите за тактическите бомби. Факт е, че имат доста. Само в Европа в момента се говори за над 150 налични бомби, преработени да се пускат от новия им F35. Факт е, че имат и сценарий за евентуална употреба на такива срещу Китай, ако стане нещо в Тайван. Факт е също, че те самите са най-защитени, за разлика от Европа или Русия. Така че за САЩ отварянето на пътя за подобни малки ядрени войнички ще им позволи най-бързо и с най-малко загуби да си върнат хегемонията, която загубиха.
Русия естествено няма да се замисли дали да използва тактическо оръжие, ако бъде притисната. Това е нещо над което трябва да се замислят европейците, защото ние не сме толкова защитени. И дори малка част от руските бомби да минат през защитата пораженията ще са меко казано сериозни.

Последна промяна miro_atc на Чет Апр 28, 2022 12:27 pm, променена общо 1 път

Чет Апр 28, 2022 12:23 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
Пичове (бобонго и лъвчо),
Ударихте дъното и уверено копаете надолу...
Уж ЕнтЕлЕгенти хора... ама ей на!.

Муха, инфото е от руски медии. Ако не ти харесва, можеш да организираш хуманитарна доставка на памперси за Русия. Лошо нема... :)

Чет Апр 28, 2022 12:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887 ... 1197  Следваща