|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 9:38 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
 Re: Новини от цивилизования свят
dp?!? Ти ли си? "Ненаврякал се щатен врякалник..."... Виж ти, малък е светът! 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пон Апр 25, 2022 6:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Някой някога е казал /Остап Бендер/ , че спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Та това важи както на ниво държава, така и на ниво индивид. Така, че лично на мен не ми дреме дали печелят руснаци или украинци, дали затъва или не европейската икономика, дали на вуте му е добре или зле, мен ме интересува на мен да ми е добре, ако това означава на вуте да му е зле така да бъде. Според мен ако всеки първо помисли какво е добре за него, и как да го постигне ще е много по-добре от това да се мисли кое е добре за Вуте, Ханс, Ваня и т.н. Да се гледа в глобален план е много хубаво, но от него няма полза. Идеята по добре да го духаме на САЩ за да не го духаме на Русия е малко наивна, свирката си е свирка, та ако е такъв подхода какво значение чий ще е кура? България трябваше да вземе много ясна позиция на неутралитет, без сложи наляво или надясно, това са отношения между две страни и ние не вземаме ничия страна. Нито ЕС нито НАТО имат право юридическо или каквото и да е друго да повлияят на това ни решение, в крайна сметка на първо място са нашите интереси. Това се отнася за всичко, не само за конкретната ситуация с Украйна. Да не забравяме, че ЕС не е и никога няма да бъде една страна, съставена е от нации които хилядолетия са воювали една с друга, вземали са една друга в робство, и дори и днес при цялата толерастия разделенията ги има, и никога няма да изчезнат.
|
| Пон Апр 25, 2022 8:03 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Че има ли някой да твърди че мисли за другите??? Това че някой, вкл. аз, съм против путлер, е точно защото мисля че неговите амбиции ще влошат моето положение. И съчувствието ми към украинците подсъзнателно е страх да не се случи и на моето дете същото, което се случва на децата там. Или може би не ми се мъкне калашника в жегата - предпочитам мексиканска биричка на гръцки плаж... Което значи човек да мисли малко напред - в смисъл, ако кажеш "не ми пука за другите, важното е на мен да ми е добре" би могло да се напише "докато мен не ме бомбят всичко е наред". Гледайки напред е "ако бомбят там, дали след година няма да гризна дървото и аз - дали ще има хляб, дали бензина ще е 10лв, дали ракети ще падат?". Екстремално би било "ми те влязоха в Добруджа, ама до моето село не са стигнали - нищо няма да правя", като почукат с автоматите на моята къща ще го мисля...". И лошото е че в този момент ще е късно - от тактическа гледна точка. Цялата идея е как да се подготвиш предварително - ако можеш да държиш войната далеч от твоето село, трябва да го направиш, а не да чакаш да ти запалят плевнята. Това правят силните държави и лидери - палят сигнални огньове далеч от тяхната територия, по възможност през поне един океан. Глупавите държавници хващат собствените си армии и почват да се бият със съседите си. Пак по-добре, щото можеше да е гражданска война, ама те не са много далеч като режим от това - репресии имат достатъчно, пропаганда повече от необходимото - определено са чели добре историята отпреди 80 години.
|
| Вто Апр 26, 2022 9:47 am |
|
 |
|
nik
|
мислиш или повтаряш каквото ти набиват от телевизора? защото ако започнеш да мислиш ще се сетиш че визираната предвидливост трябва да е винаги, а не след като се сгомняса ситуацията, като си толкова предвидлив - защо не предвиди войната, като имаш в предвид че навсякъде където се намесят американците следва конфликт? и щом въоръжават и тренират украинци следва война? защо не предвиди че можем да сме следващите като имаш на предвид че който се забърка в интригите на американците отнася последствията? защо не предвиди че ние можем да сме следващите ПРЕДИ да заемем функцията на бушон? защо не предвиди че един неутралитет е по-изгоден за България ВМЕСТО да предприемаме стъпки ПРОТИВ нашите интереси?
|
| Вто Апр 26, 2022 11:32 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Вто Апр 26, 2022 11:55 am |
|
 |
|
nik
|
знам лцр, за тия дето не могат да мислят със собствените си глави - всичко е непонятно и звучи странно, даже не еднократно съм ви виждал как цитирате пропаганда която не разбирате, ама карай, като ви дойде до гъза ще се сетите, но тогава ще е късно
|
| Вто Апр 26, 2022 12:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не се бъзикайте с хора, неосъзнаващи че памперса им е за смяна! И аман от ш*ните им копейки!!! Колко теми омирисват?! PS След като им беше направена забележка, че с*рат десетки пъти на ден в политически теми, се опитаха да с*рат и в други 
|
| Вто Апр 26, 2022 2:06 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Като за начало можеш да си спреш Интернета. Или се кефиш да ползваш воените разработки на западналия запад? The Ryazan miracle happened in 1959 and 1960 in provincial region of Ryazan Oblast, Soviet Union, that resulted from a propaganda campaign made in support of its planned economy by Alexei Larionov, on the verge of newly highly ambitious plans put forward by Nikita Khrushchev to "surpass America". Larionov promised increases in meat and milk production plans that were widely and boldly advertised in Soviet propaganda until widespread lies and falsification were uncovered. Ryazan miracle: https://en.wikipedia.org/wiki/Ryazan_miracle Това е все едно да кажеш, че като някой негър почне да коли детето ти, всички наоколо трябва да вземат много ясна позиция на неутралитет и да не се намесват в отношенията между негъра и дъщеря ти? Или щом е твоето дете е различно, а украинчетата да мрът - ние не трябва да се месим.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Апр 26, 2022 2:15 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не е съвсем точен пример. Ако беше казал че негъра междувременно струпва ножове и кани разни други братоци да се присъединят към коленето, тогава щеше си да си по-близо 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Апр 26, 2022 2:32 pm |
|
 |
|
nik
|
всъщност това е една много добра идея, след орязване на финансирането на нпо-тата лично моя интернет - файда няма да бъде орязан, но виж на всички зомбирани ако се спре интернета, пропагандата няма да жъне такъв успех както до сега, външната намеса ще намалее значително и зомбитата ще заживеят един по-земен живот а дали случайно това не бяха стъпките поети от путин в русия през последните няколко години? след като изхвърлиха много нпо-та забраниха доста инструменти за манипулация като фейсбук и други подобни, паралелно с това направиха и друго немислимо - изоставиха и долара, и сега са по-добре от преди, и утре ще бъдат по-добре от днес, тъй че да - смятам и други държави трябва да направят същото!
|
| Вто Апр 26, 2022 3:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ей, срам нямат (кучка срам има ли?!). Кат Русия няма втора, но аз ще троша мръсната западна техника! Оставете ги да пасат, бе, щом Рек не ще да ги блокира.
|
| Вто Апр 26, 2022 3:11 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Бонгооооо, ако не си разбрал в Русия памперсите свършиха, затова се размириса... 
|
| Вто Апр 26, 2022 3:44 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Пичове (бобонго и лъвчо), Ударихте дъното и уверено копаете надолу... Уж ЕнтЕлЕгенти хора... ама ей на!.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Апр 27, 2022 4:18 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Да не искаш да кажеш че в руZZия има пелени и превръзки? Има точно толкова, колкото имаше в българия през 1988 година. Хубавото е че времето ще покаже кой е бил крив и кой е бил прав. Само трябва малко да почакаме.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Апр 27, 2022 6:13 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Времето ще покаже кой ще победи, няма значение кой е прав.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Апр 27, 2022 7:00 pm |
|
|