|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12899 Местоположение: София
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
Принт скрийн молим. След това в рамка, и на стената... 
|
| Пон Апр 18, 2022 2:00 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Благодаря ти затова, че не пропускаш да ми го напомняш. Аз съм на същото мнение. 
|
| Пон Апр 18, 2022 2:06 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Най-после да стигнем до консенсус по някакъв въпрос 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Апр 18, 2022 2:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
За всички които не са наясно, извън Москва и Санкт Петербург подкрепата за Путин много вероятно да е над 90%, а в тия два града и 100% да са против Путин, това отново му дава огромна подкрепа от населението. Въпросът е, че дори и в Москва и Санкт Петербург и другите големи градове, подкрепата ,а него е доста над 60%. Та дали Путин е легитимно избран президент в това няма никакво съмнение за всеки който е поне малко наясно с Русия, хората, особенно тия в провинцията го обичат защото той променя живота им към много по-добро, затова не е добре да се говори без да си видял и чул от първа ръка.
|
| Пон Апр 18, 2022 3:10 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Хората, които не са били в Русия/СССР не оценяват и нещо друго. Ние сме свикнали новините да са "По света и у нас" още от едно време. Там няма подобен навик изобщо. Донякъде защото са огромна държава и си имат предостатъчно новини, донякъде защото за новините отвън винаги е имало цензура. Но фактът е, че световните новини слабо ги вълнуват, освен ако не са свързани с Русия. Аз съм давал пример със спортните им новини - "в Австралия нашата спортистка взе второто място." Точка. Няма кой е взел първото и т.н. Та в тоя смисъл на въпроса "харесвате ли Путин" повечето руснаци вероятно разсъждават само и единствено във вътрешен план. Докато за нас, като оценяваме Путин винаги мислим в международен контекст, демек сравняваме го с западни или други лидери, но не и с вътрешните му опозиционери.
Това донякъде важи и за самия Путин (ако приемем, че той диктува стратегията на Русия). Сега е модерно да се обвинява, че едва ли не иска да стане император на целия свят. Според мен него светът не го вълнува изобщо. Няма намерение да воюва нито с войска, нито да води икономическа война. Русия и няма сили да води нито едното, нито другото. Но в момента САЩ са на дъното всячески. От хегемония над целия свят се оказаха само с 1/3 от света. Като перспективата им е даже по-лоша. В момента просто не могат да смачкат Русия. Не и на разумна цена. Путин, а и не само той - цялата "коалиция на санкционираните" виждат това и се възползват да обявят независимост. Те повече няма да искат да се върнат под шапката на запада. Сега само от запада зависи какви ще са бъдещите отношения - дали ще се примири и ще продължи "business as usual", дали ще продължи с икономическа война или нещо повече...
|
| Пон Апр 18, 2022 3:56 pm |
|
 |
|
nik
|
Аз мисля че хамериканосите няма да изневерят на принципите си, както сега се бият до последния украинец така после ще продължат санкциите до последния европеец Между другото май войната наближава... Започнали доставки с оръжия за косово А тук да се чудиш на кой да вярваш, моряците казват едно, политиците друго https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/na-zhi ... -vav-varna
|
| Пон Апр 18, 2022 4:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
САЩ дами по себе си не правят нищо, правят го украинци, европейци и който още им се връзва на приказките. Украинците са ми ясни, някои Европейски лакеи също, сред които и ние, чудно ми е Германия как се вписва в цялата схема, не мога да повярвам, че там има толкова тъпи политици, другия вариант е и те да имат собствена цел която да си струва неприятностите. UK в случая като че ли са ясни, след излизането от ЕС те си имат свои цели, които в не малка степен се припокриват с американските.
|
| Пон Апр 18, 2022 5:13 pm |
|
 |
|
nik
|
Германия също има ключова роля за войната, не можеха да я започнат по време на меркел, щото тя се дърпаше по много въпроси, трябваше им достатъчно голям продажник който да е достатъчно послушен да вкара германия в батака, и в момента в който дойде шолц америка вече имаше нужното мнозинство и подкрепа в европа да започне война срещу русия
|
| Пон Апр 18, 2022 5:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Нашите продължават да препечатват УНИАН, няма лошо ама поне да подбират материали, които и западните медии споделят...
|
| Пон Апр 18, 2022 5:58 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
През соца имаше една приказка" Който се цепи от колектива колектива ще му го нацепи!" Та сега сме в предверието на нацепването-набиване на лилипутски канчета.
|
| Пон Апр 18, 2022 5:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Според самите руски медии се воюва срещу нацистите от Азов. Ама вече почти два месеца армия срещу полк... Простата логика сочи, че ако полковете бяха три - вече щяха да маршируват на Червения площад. Ай стига промиванди!
|
| Пон Апр 18, 2022 6:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И какво точно ще ни начука запада? Те на го начукват от 30 години. Какво точно ще направят? Ще ни отлъчат от ЕС или ще ни заплащат със спиране на фондове като Орбан ...А дали не може България, Сърбия, Унгария ..току виж и други се появили да им го начука на запада ? Руснаци не сме били много, за сметка на това западни глави доста сме резнали, дали не е време пак да се режат, пък после ще видим кой на кого...Европа ми е толкова противна, че няма на къде.
|
| Пон Апр 18, 2022 6:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Още един фен на противниковия отбор май е бил разкрит...
|
| Вто Апр 19, 2022 11:44 am |
|
 |
|
nik
|
Много интересно видео, ще го изгледам до край И кво излезе - тая кокошка нюланд дето отишла да плаши путин дефакто е издала намеренията на америка за украйна и е дала време на путин да се организира  много умно Иначе имах подозрения за планирано нападение на украйна в донбас или крим още при първото струпване на руски войски по границата
|
| Вто Апр 19, 2022 12:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Както казах с времето нещата ще се поизяснят, за момента говори само запада, ще дойде момент в който думата ще вземе Русия, и да не забравяме че в ООН запада ако не малцинство, то със сигурност няма думата и всеки може да бъде изслушан. Аз бях задал един въпрос на тия които така гръмко повтарят западната пропаганда, когато истината започне да лъсва, готови ли са да си отрежат топките ако се окаже, че всичко което са тръбели и проповядвали е било лъжа? Човек трябва да носи отговорност за всичко което казва и прави, в интернет е точно обратното, всеки говори каквото си иска, позволява си да обижда, да клевети, да повтаря очевидни лъжи ... тези неща в реалният свят си имат последици. Отделно тая злоба и омраза която не лъха Ами направо струи от постовете им, и дори не могат да ти обяснят какъв е източника и... Ситуацията е много показателна, виждат се малките страхливи душички които се напикават още преди да са ги погледнали, камо ли ударили, и единственото на което са способни е да квичат с все сила, и да се радват на всяка новина макар и фалшива която ги кара да се чувстват поне малко по-сигурни.
|
| Вто Апр 19, 2022 12:46 pm |
|
|