|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:02 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
Да, такова е и моето виждане. Но човекът с опит твърди, че всичко това е било необходимо, за да се блокират северните части и изобщо не са имали намерение да вземат нито Киев нито каквото и да е друго. Смята, че тази стратегията е много правилна и много успешна и за никакъв провал не може да става дума. Както казах ще видим...
|
| Пет Апр 15, 2022 5:35 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Миро, не разбрах какво съм твърдял? Питах, нашенец, учил в Киев и женен (от доста години) за украинка от района на Харков, който поддържа връзки както с украинци, така и с руснаци и други представители на държави от бившия СССР. Та той твърди, че и проукраинските и проруските националисти са съсредоточени главно в Донецка и Луганска област. До инвазията тази година, хората в по-голямата част на Украйна са гледали на стълкновенията от 2014-та насам като на локални противопоставяния - нещо като циганските изцепки в село Катуница, например. Инвазията, обаче е радикализирала и тези, които са се отнасяли приятелски с руснаците. Та Путин май постига нежелан обратен ефект... Преди години имах колежка рускиня с родители руснаци, но родена в Киев. Е няма такъв проукраински националист. 
|
| Пет Апр 15, 2022 5:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Мисля, че ти в началото каза, че най-вероятно руснаците са се целили по линиите, но поради неточност ракетата пада далеко от влаковете. Мисля, че беше ти, да не ровя в кошчето. Ако не си извинявай!
|
| Пет Апр 15, 2022 5:51 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Гледах постове в руските мрежи, че са руснаците са ударили няколко жп възела в региона, та затова предположих, че и в Краматорск е било така, но сега предвид пораженията си месля, че най-вероятно е руска диверсия за да натопят украинците.
|
| Пет Апр 15, 2022 5:58 pm |
|
 |
|
nik
|
Те украинците много пъти се натопиха вече сами, нямат нужда от помощ, даже руснаците прекалено много загуби претърпяха опитвайки се да предотвратят такива случки много зависи в каква среда е попаднала, пропагандата е способна до толкова да промие мозъците че да обърне и деца срещу родители, братя срещу братя, промивките там са жестоки, джихад... за това не съм убеден, освен облъчените повечето украинци изглежда сякаш си знаят кой е виновника за войната, освен това което съм гледал из тубата какво казват самите украинци, имам и от 2 различни места информация от украинци живеещи в киев - казват че там болшенството украинци обвиняват зеленски, нацистите и американците
|
| Пет Апр 15, 2022 6:02 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Да, така се представят нещата в Украйна, както и на запада. Проблемът е, че има над 10 хиляди убити и още толкова ранени/инвалиди през това време. Проблемът е, че има и много "изцепки" от сорта на тая като в гарата на Краматорск. Проблемът е, че няма нито един съден или разследван за всичко това. Проблемът е, че официално много лица говорят, че сред жителите на Донбас има отрепки, които трябва да бъдат убити. И всичко със "случайните" попадения звучи меко казано съмнително. Както казва една от жертвите във нашия филм за децата на Донеск за 8 години война военните все трябва да са разузнали кои цели са цивилни и кои не. Не може да кажеш "случайно" и така хиляда пъти. А че не всички украинци са замесени - естествено! Но то не е и необходимо. Достатъчно е примерно в Катуница да изгорят 50 българина или 50 циганина живи и после се опитвай да обясниш, че не всички цигани или всички българи са еди-какви си. Запали ли се един пожар много трудно се гаси. Още повече, когато и двете страни не желаят да го гасят. В Донбас не могат да приемат украинска власт. Виж филма и ще разбереш. А сега се бият срещу Украйна и още по-абсурдно. Украйна също нямаше никакво желание да изгаси пожара. Дори не изпълниха условията, при които Донбас можеше да остане като част от Украйна. Държаха да се наложат със сила, не с мир. Сега нямат друг избор. Дори и Путин да си изтегли орките там войната няма как да спре. Ако искат ДНР/ЛНР ще трябва да го направят с танкове и авиация (ако НАТО им даде).
|
| Пет Апр 15, 2022 6:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Хора всякакви. Рускинята беше само за единичен пример, а не обобщение. Освен нея познавам и други украинци, украинки, доста рускини и една от Беларус. Никой от тях не беше толкова радикален.
Това, което ми прави лошо впечатление в руската армия е: 1. Лошо и старо(модно) въоръжение и военна техника. 2. Лошо обучен личен състав и липса на мотивация. 3. Неадекватно командване.
Имат късмет, че украинците са на същото ниво, освен мотивацията, но в последно време показват наченки на приучване към обстановката.
Миро писал преди мене... Миро, може и да си прав за проукраинските националист - не знам... Мисля си, че вече Украина няма значение. Путин премина една много тънка граница и трябва да бъде смачкан. Това очаквам от американците и Нато.
|
| Пет Апр 15, 2022 6:22 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
За това съм съгласен по принцип. Въпреки, че от морална гледна точка смятам, че не Путин а запада и най-вече Европа е отговорна. Но така или иначе това няма значение, защото даже и ние да сме виновни на мен не ми се иска да загубим войната. А ако твоята теза, че ние сме добрите е вярна, то съвсем не ми се иска да загубим. Но проблемът, е че нито НАТО нито САЩ, нито Европа смята да отиде и свали Путин, нито по друг начин да наложи по-различна власт в Русия. А колкото и да е слаба и скапана руската армия, не е за подценяване. И Украйна сама нищо не може да направи.
|
| Пет Апр 15, 2022 6:46 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Проблемът не е в Путин а в това, че огромната част от руския народ не е дорасла за демокрация.
И като така, много бързо на неговото място, ще се появи друг такъв.
|
| Пет Апр 15, 2022 8:01 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 15, 2022 8:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Lcr тежко и на демокрация с избиратели като теб ...
|
| Пет Апр 15, 2022 9:43 pm |
|
 |
|
lcr
|
Аз мисля, че преди всичко, трябва да си изясниш понятието демокрация.
От изказванията ти по отношение на тази форма на обществено управление, съм стигнал до извода, че ти, понятие си нямаш.
|
| Пет Апр 15, 2022 10:18 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Горчивата истина е че демокрацията е за циганите.
|
| Пет Апр 15, 2022 10:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Имам си аз понятие, точно затова считам, че това е крайно неподходящ строй, точно защото стадото диктува, а стадото много лесно се манипулира, и когато нещата се изкривят до там една част от бизнеса и медиите да поддържат една гледна точка и да заглушават всички останали, се случва това което сега се случва в САЩ и това което в Европа и България се случва от години, и това определено не е демокрация. И като ти чета писанията ти си точно от тия които сами си слагат примката и то с усмивка вярвайки на заблуди и красиви приказки
|
| Пет Апр 15, 2022 11:06 pm |
|
 |
|
lcr
|
Демокрацията е за хората и тя представлява едно от най-големите им завоювания.
А това, че едни 50% от населението не я разбира, не вярва в нея, не упражнява правото си на глас..... това е нещото, което води до непредставителното и нелегитимно управление на държавата.
|
| Пет Апр 15, 2022 11:10 pm |
|
|