|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:25 am
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
не мога да коментирам - снимките и видеата са това, което има публично в мрежата ти предлагаш много сложен "театър", а Бръснача на Окам предлага: най-простото е най-правдоподобно
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 15, 2022 4:12 pm |
|
 |
|
nik
|
или някоя от многото пуснати от украинците свободно плаващи морски мини вероятно това е основната причина войната да е точно сега, не преди година, не след година, американците я провокираха тази война в момент в който имат най голямо мнозинство от вярно служещи продажници из европейските чиновници и правителства, след няколко години може да я няма тая подкрепа и без войната, щото европа вече си затъваше, а сега с войната нещата се случват много бързо
Последна промяна nik на Пет Апр 15, 2022 4:15 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Апр 15, 2022 4:12 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
"Москва" ке потъне - и при двата сценария има ... немърливост най-вероятно или чиста случайност ... човешки фактор няма никакви данни, но някой ще го отнесе 
Последна промяна TheWizard на Пет Апр 15, 2022 4:19 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пет Апр 15, 2022 4:15 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Толкова по-зле. Страшилището, което трябваше да осигурява подвижен железен купол и над което и пиле не трябваше да прелети, отишло на дъното заради.............."една цигара".
Каквато и да е причината, за пореден път се убеждаваме във "върховенството" на руските технологии.
|
| Пет Апр 15, 2022 4:16 pm |
|
 |
|
nik
|
сакатлъци стават навсякъде, преди един хамерикански хеликоптер паднал с целия екипаж щото някой си закачил раницата на задния ротор и я забравил там... само един малоумник може да прави изводи от единични случаи за цялата армия, а дори и армията да е най скапаната, пак ваденето да глупави изводи си остава присъщо на малоумниците
|
| Пет Апр 15, 2022 4:18 pm |
|
 |
|
lcr
|
Мда. Ние, малоумниците, за едни 2 месеца, се убедихме в "качествата" на рашистката армия.
А вие?
|
| Пет Апр 15, 2022 4:26 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Просто коментирам на базата на собствения ми опит с руско джепане. ОФ БЧ съдържа 165 кг ВВ А-IX-2 (флегматизиран хексоген) и детонира на около 20 м над повърхността. К БЧ съдържа 50 бр. суб-боеприпаси, които се пръсват на 2250 м над повърхността и всеки от тях носи кило и половина от същия експлозив и 6 кила осколки. Ако едната или другата БЧ детонира над гарата, трудно ще остане цяло човешко тяло, а разрушенията наоколо ще са други. За сравнение 152мм ОФ снаряд съдържа малко над 5 кила тротил и около 42 кила джилязо. Едва ли е от мина. И тук има странности. Хем украински мини се късат от котвите според руснаците, хем корабите им са в тази зона и не изпращат миночистач. Да не се окаже, че някой е помогнал на мините да изплуват в безопасна (за него) посока...
|
| Пет Апр 15, 2022 4:34 pm |
|
 |
|
lcr
|
Без да съм оръжеен експерт, съм сигурен, че тия корита са проектирани да устояват на мини и торпеда. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1 ... 1%83%D0%BBНе така стоят нещата за това, което е над ватерлинията. Но там трябва да работи читаво ПВО.
|
| Пет Апр 15, 2022 4:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Най-важното е мотивът. В началото ти май твърдеше, че са целили някаква инфраструктура и не са уцелили. По всички снимки, обаче си личи касетъчен заряд, даже имаше снимки на отделните клъстъри. Според мен който и да е стрелял е стрелял по хора, а не по инфраструктура. И няма информация за друго струпване на хора наоколо освен гарата. Поне аз нямам. Демек или попадението е точно по целта, или целта е много далеко и по лош късмет пада точно тук. Мисля, че според Окам е по-простото обяснение. Разбира се, винаги може да има изключения. И аз честно казано смятам, че разходката до Киев беше провал. И че най-вероятно са разчитали на сирийския модел и той не проработи. Проблемът е, че аз не съм сексуален маниак, поне не са ме обвинили още. А този който е, има друго мнение по въпроса... Разбира се, това че има повече опит в тия работи не е гаранция за нищо. Но за всяка научна теория се съди по предварително направените предсказания и получените резултати. В случая той има предсказания. Ще поживеем, ще видим кой е бил прав.
|
| Пет Апр 15, 2022 4:50 pm |
|
 |
|
lcr
|
Когато направените предсказания са погрешни, между тях и резултатите, обикновено, винаги стои загубата. Къде по-голяма, къде по-малка.
Да вземем за пример окопите при ЧАЕЦ.
Какви предсказания и резултатати трябваше са се очакват от това действие, преди то да бъде предприето?
Поради това, умните хора, доста по-внимателно, изграждат предсказанията си за да минимизират загубата.
Но това за умните хора.
|
| Пет Апр 15, 2022 5:04 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
отричам давам само инфо с минимум коментари по принцип мотив имат и двамата - злепоставяне...
|
| Пет Апр 15, 2022 5:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Убу де, още ли за този удар по гарата?! Мии статистиката сочи, че под 40% от руските ракети поемат посока към зададената цел. И де да беше тази ракета най-лошото в тази война, срутените квартали фейк ли са? Или дело на Азовците?! Украйна каза за ракетния удар по "Москва" преди Русия да признае за "хвърления фас" - не е ли очевадно?! Руската промиванда е най-правоверната!
|
| Пет Апр 15, 2022 5:15 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
според мен е Кримския модел, сигурно са предполагали, че ВСУ ще се "предаде", но явно интеграцията на Азов и нацики в ВСУ не позволи плана и блокиране ( объркване ) на Киев...
|
| Пет Апр 15, 2022 5:22 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Грешката е моя. Цитирал съм теб, а написаното ми беше за Leo... Така е като правя две неща едновременно.
|
| Пет Апр 15, 2022 5:26 pm |
|
 |
|
nik
|
Относно плаващите мини - след като турците са обезвредили няколко изказаха съмнения че мините са пуснати плаващи, без да са били връзвани изобщо
Обонго, всички разбраха отдавна че украинските квартали са гръмнати основно от азовците, и малка част от руснаците защото азовците са ги превърнали във военно укрепление, само ти още не си разбрал и още въртиш развалената плоча
За предаването има и друг проблем - освен нацисти вече има и голяма интеграция на американски командващи, т.е. украйна и да иска не може да се предаде щото вече друг командва
Факта че украинците имаха възможност да избегнат войната но умишлено пропуснаха този шанс говори че друг командва
Последна промяна nik на Пет Апр 15, 2022 5:36 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Апр 15, 2022 5:31 pm |
|
|