|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:06 am
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
В Ихтиман се произвеждат електроди, точно тази марка. Взимал съм от тях и са хубави. Вежен съм чувал, че се произвеждат в Румъния, но това е само марка, не съм обръщал внимание нито какви са, нито знам какво им е качеството в момента.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Апр 14, 2022 7:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдам, без да искам се върнах на темата за промивандата. Въобще не смятам да се смея, че флагманът на руския Черноморски флот се запалил от неправилно хвърлен фас и е потънал от внезапен ураган. Отделно, че може да е имал и ядрено оръжие на борда. Тъпият бат'Бойко не случайно искаше само яхти да плават в Черно море.
Включих украински канал и случих на изказване на известен комик от Dizel Show, често съм го гледал по тубата. Човекът с мъка разправя как в Русия не разбират за какво става дума, какво всъщност искат украинците, дори двете му сестри живеещи в Русия не го подкрепят. Мии к'во да искат, свобода естествено, няма да искат Путин я!
Пуснах си прясно Dizel Show: хората се майтапят с техни си беззъби проблеми и почти не споменават войната. А предаването е на руски език в Нацистка Украйна, иначе нямаше да го гледам...
|
| Пет Апр 15, 2022 12:44 am |
|
 |
|
nik
|
предаването е на руски защото целевата група на пропагандата са руско говорящите, не само в Украйна но и извън, търсят си шаранчета да манипулират, да им обясняват колко е смотан Путин на такива които си нямат мозък да преценят сами
|
| Пет Апр 15, 2022 2:05 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Естествено, че искат свобода! Аз не знам някой народ по света да не иска свободата си. Въпросът е, защо собствените ти две сестри няма да подкрепят едно толкова естествено искане. Дали е само защото не разбират какво иска брат им, дали защото не гледат украинска телевизия, дали защото обичат Путин повече от брат си, или е нещо друго?
|
| Пет Апр 15, 2022 11:06 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Бонго я определи какво означава свобода като за начало, и ти свободен ли си ?
|
| Пет Апр 15, 2022 11:25 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Можем да си приказваме всякакви теории... Всеки вярва в нещо си и в това няма нищо лошо. Проблемът е когато вярваш в едно нещо, а се окаже, че на практика нещата може и да не са така, както изглеждат.
Не е за вярване, че украинците убиват собственото си население. Не е за вярване, че Буча е тяхна постановка. Не е за вярване, че стрелят цивилни цели не само в територии под руски контрол, ами и по Краматорск, който уж е техен и уж техни цивилни. Не е за вярване, че руснаците не искат да убиват цивилни. Не е за вярване и, че европейската икономика може да се срути.
Въобще толкоз невероятни неща, че още по-невероятно е дори да си помислим, че ние утре може да запеем друга песен.
Въпросът е, че независимо в какво вярваме или не вярваме има нещо наречено факти. И фактите са доста притеснителни, особено по последната тема. Защото както ни се смеят в момента руснаците - западната пропаганда работи много добре, когато хладилниците са пълни. Опасявам се, че са прави. При една по-сериозна криза западните правителства едно по едно ще паднат. Виждаме какво става в Унгария и Сърбия, виждаме как и нас Възраждане пълзи към властта. А дори не сме в голяма криза. Или поне кризата е само от нашите желания да се правим на големи моралисти.
Тъй че пичове не знам в какво вярвате или не вярвате, ама нещата са сериозни. Пред нас има много сериозна опасност и не са само руснаците. Има и доста голяма вероятност ние сами да се прецакаме... В момента има страшно много начини как да се прецакаме, а честно казано аз не виждам стратегия, която ще ни обедини и предпази да не го направим. Особено предвид факта, че една част вярват в нещо, а друга част вярват в обратното. И май само хладилникът ни спира да не се изпокараме.
|
| Пет Апр 15, 2022 12:35 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
miro_atc: +1
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 15, 2022 12:40 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
По-горе дадох един линк с интервю на един сексуален маниак... Естествено тубата като гледаш нещо ти предлага още от същото. Това според мен е най-ушанското от всички ушанки. Вътре има сигурно над 100 опорки в пълна противоположност от западните. От това, как започва мача, как се играе, кой печели и т.н. Но най-същественото е какви ще са резултатите от тоя мач. Прогнозите са меко казано мрачни. Сигурно греши, ако не във всичко то по много въпроси. Не е нужно да му се вярва, но мисля че трябва да бъде чут. Най-малкото защото дълги години е играл за отбора на САЩ, бил е в ООН. Видял е много мачове на терен и е участвал в организирането им. Правил е вече прогнози, които са се разминавали с официалните и се е оказвал прав. Да, след това е станал сексуален маниак... сигурно е изперкал вече. Но все пак ми се ще да чуя някой с подобен на него опит да каже, че не е прав. Защото когато срещу такъв играч насреща имаме само мисирки, залозите могат да се объркат.
|
| Пет Апр 15, 2022 2:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
miro_atc, удара по гарата в Краматорск въобще не е ясен. Съмнително е дори твърдението, че е използвана Точка.
|
| Пет Апр 15, 2022 2:54 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Desert Leo две западни телевизии снимаха сериините номера на точката пример: https://www.youtube.com/watch?v=sWLl0aGQEPw
|
| Пет Апр 15, 2022 2:58 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
TheWizard, серийните номера сами по себе си са най-слабото доказателство. В едната партида може серийния номер да завършва, например на 5 и да замине за Украйна, а в следващата да завършва на 6 и да замине за Владивосток. Пък и ракетите с твърдогоривни двигатели имат по два серийни номера. Единият е на механиката, а втория при окончателно снарядяване. Кой точно сериен номер показват - не е ясно. Отделно от това, независимо коя страна е изстреляла ракетата, възможността ракетата да е попаднала не там където е насочена е ненулева. В спомените си главния конструктор на тази ракета споменава за проблеми с балистичният изчислител в процеса на серийното производство.
Странното тук е, че пораженията не съответстват нито на мощността на осколъчно-фугасната, нито на касетната бойни части, а по-скоро приличат на заложени експлозиви и подхвърлена ракетна част.
|
| Пет Апр 15, 2022 3:17 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
това са фактите - друго не знам Ш91565, Ш91566 били използвани 2015Ш91579 е краматорската тук коментират точкирайона се контролира от УК, а и има вектор на полета
|
| Пет Апр 15, 2022 3:26 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Сложно ли ти се струва по време на суматохата след взрива, когато всички погледи са насочени в една посока, да изсулиш набързо от самосвал желязото в близката градинка? Предвид масата на двигателя, на мен ми изглежда точно като изсулен, а не паднал от няколко километра височина.
"Вектора на полета", определен по падането на двигателя е вероятностен параметър. Би могло да е и от точно противоположната посока.
За серийните номера ще добавя, че не е ясно за кой точно възел на ракетата се отнасят и понеже и конструкторското бюро и завода-производител са в Русия, за мен е странно, че не се взема тяхното мнение и обяснение за този номер. Стандартната маркировка е партида, година, пореден номер в партидата за механиката и още една такава при снаряжение.
Ключа обаче е в анализа на нараняванията. При касетъчна бойна част трябва да има наличие на характерните за 9Н24 (суб-боеприпаса) осколки и разхвърляни наоколо спирачните ленти на суб-боеприпасите и множество осколки. Изгорелите автомобили пред гарата също би трябвало да са надупчени, а дупки не виждам.
Затова не мисля, че случая е ясен...
|
| Пет Апр 15, 2022 3:58 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Пет Апр 15, 2022 3:58 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
И за крайцера нещата са неясни. Аз залагам на дефектен боеприпас - нещо като при "Курск".
|
| Пет Апр 15, 2022 4:06 pm |
|
|