|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:51 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
|
| Пон Апр 11, 2022 8:33 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Да се обадя като човек с опит в бягането, че руските врякала пак само глупости врещят.
Избягах август 88-а в Германия. Струваше ми 3к марки за да получа изходна виза и паспорт, платих ги малко преди края на първата си година там. Да си намеря работа ми отне 3 (три обаждания от уличен телефон, направих го някъде около месец след като бях пристигнал там (дотогава не бях загрял, че трябва аз активно да търся). Обадих се първо на Мюнхенския отдел на Моторола, питах има ли там някой описвайки горе-долу себе си с идея да ми даде напътствия къде/какво. Жената отсреща ми даде номера на дистрибутора им в района в който бях (Кьолн/Бон), обадих му се, той ми каза, че знаел един дето търси - това беше третият номер. Малка фирма, изкарах няколко години там, направих им разработки с които се закрепиха и т.н. Живеех над средното ниво като доходи. Айде ще кажете имам умения каквито малцина имат но познавам още няколко души там от това време които се справиха не по-зле без да са нещо изключително. Само аз имах нерва да дойда пак в БГ като се освободи от съветската окупация и да гоня михаля, те са си още там и я карат добре (и не, не съжалявам за избора си, по-удобният живот там ме интересува(ше) далеч по-малко от други неща).
Очевидно бачкатори като отидат натам остават бачкатори - и пак отиват просто защото се печели повече.
И не, няма миграция към заветната Путинландия от запад посока изток. Обратното е постоянен поток. Основната причина СССР да има някаква наука беше, че ги държаха затворници. Пускаха ги понякога навън ако оставяха заложници - жена, деца. После като отвориха границите който можа да се класира на запад просто го направи. Сега отиват пак в тая посока, ако Путин не се срине скоро ще са за дълго това, което инак вече са - Северна Корея 2.0 та и по-зле, дебелият Ким поне има акъла да не си вкарва хората във война.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Апр 11, 2022 10:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм ме е да е нямало украинци които мигрираха към Русия, също и молдовци, аз познавам и не малко Българи, за последните мога да твърдя че стандарта им е по-висок от болшинството които познавам забегналия по Европа или САЩ но това сигурно е случайност. За човек със способности и умения, Руският трудов пазар дава по-добър стандарт и условия от западна Европа, ама айде ....
|
| Пон Апр 11, 2022 11:16 pm |
|
 |
|
nik
|
Аз като ви казвам че някои зомбита още живеят в 80те и си нямат идея каква е реалността към 2022...
88ма баща ми вече имаше частен бизнес по някакви мъгляви параграфи, 89та вече беше на светло, а след 90та правехме пари в бг дето "бягащите" и до днес не са виждали, пък кой да знае че вече сме 2022 и отдавна запада не е това което е било 90те
|
| Пон Апр 11, 2022 11:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Официално каня бащата на nik да разясни как в БГ се правят големи пари на светло. Не, направо книга да напише! И обещавам след това да спра да наричам сина му "ушанка"!
|
| Пон Апр 11, 2022 11:48 pm |
|
 |
|
tgi
|
Разбира се знаеш, че няма да посмее да излезе от анонимност. Както и знаеш, че никой в БГ не е направил големи пари без да е част от съветската агентурна мафия, това е валидно до ден днешен. Все едно кой и откъде им е дал бизнеса. Дори не се налага да рови човек особено надълбоко в началата им за да види каквото има да се вижда.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Апр 12, 2022 12:04 am |
|
 |
|
nik
|
Некадърни и мързеливи все си мислят че на другите някой им дава, реално след 90та в бг всеки с малко акъл и мерак за работа правеше луди пари, от всякакви глупости се изкарваха пари, месечна заплата за ден, и то не пълен работен ден, без никой нищо да ни дава, никой не пита кой си или какъв си, плащаха кеш и бяха доволни
|
| Вто Апр 12, 2022 12:28 am |
|
 |
|
tgi
|
Дааа дааа, освен да врякаш все същото врякане дето го врещиш нямаш какво да кажеш. Покажи какво си направил *ти*, аз какво съм направил е публично в голяма част. Ако имаше какво да покажеш отдавна да си го показал - но ти само си врякаш.
|
| Вто Апр 12, 2022 12:42 am |
|
 |
|
nik
|
Защо ми е да се доказвам на някаква заблудена дребна душица живееща още в 90те? Всеки си разказва историята, аз съмнявам ли се че си "избягал" от най лесното време за правене на пари в историята на България? не! вярвам ти!
пък ти като не вярваш недей, само ще ти кажа че с правене на жълта лимонада (да, наред с другите газирани имаше и жълта лимонада) приятел на баща ми по същото време след 90та е изкарвал десеторно на твоето в германия, пък ти ако искаш вярвай, мисли се за велик емигрант щом така спиш по спкойно
|
| Вто Апр 12, 2022 12:50 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Вуйчо ми правеше жълта, червена и всякаква лимонада, от тогава стана владика  Ушанка! А ти какво си направил, освен за пореден път да осереш форума?
|
| Вто Апр 12, 2022 1:23 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
90та са били отворени вратичките, който се е усетил се е нажебил яко тогава. После вратичките са се затворили. Сега няма халваджийски бизнеси.
|
| Вто Апр 12, 2022 1:35 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
И един мармот завиваше шоколада в станиол..... Че нали беше в щатите избягал... поне така обясняваше преди време.... А историите как с две три обаждания по телефона си нанерил работа в германия без да познаваш никой... си ги запази за кръчмата или каквато седянка си правите там..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 12, 2022 1:59 am |
|
 |
|
TheWizard
|
ти го питай как си "купи" паспорт и виза 88 година ( преди 10 ноември 1989 )
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Апр 12, 2022 7:08 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Вто Апр 12, 2022 6:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Хъх, единият бащата на nik ли е? Не ставаше дума точно за това, но довечера ще се опитам да прочета статията или поне да я намеря в достъпен вид.
|
| Вто Апр 12, 2022 6:54 pm |
|
|