| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Електрически тротинетки
Товароносимостта. Аз съм около 100 кг а това, което поръчах му дават 130. Предпочитам да има малко запас. Иначе и на мен повече ми харесва това с двата мотора.
|
| Съб Апр 09, 2022 11:02 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
А, това си е сериозна причина. На тази тротинетка и качихме и повече от 100кг и работеше ама най вероятно ще идъхва по нанагорнище и ще съкрати значително пробега. Пък е доста тежичка и ако трябва да я носиш 10км на ръка бързо ще свалиш до под 100кг т.е. все си на далавера  Edit: Успех, ще чакам за отзиви като я покараш седмица две ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Апр 09, 2022 11:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами то колко може да и качиш и да мърда и колко може да маси в дългосрочен план са доста различни неща. Мотора според мен е по-малкия проблем, чисто механично може да не издържа, отделно и батерията ще свършва по-бързо.
|
| Съб Апр 09, 2022 11:34 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Наскоро срещнах тази маХина с доста харабийски калници  : Някои дизайнери явно само сухо и слънчево време признават. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Апр 10, 2022 7:51 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Това прилича на DIY гаражно произведение 
|
| Нед Апр 10, 2022 9:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
А някой пробвал ли е такива https://dyucycle.com/en-seА иначе може да си вземете от Пловдив, тия образи сглобяват почти по половин милион на година. Ако ви продадат, щото май всичко е за износ https://www.maxcombike.com/
|
| Нед Апр 10, 2022 10:07 pm |
|
 |
|
lcr
|
Как стои въпросът с осигуряването срещу кражба на тия возила? Гледам, че нямат никаква защита. Ако действително е така, ще трябва да играе поялникът. Това, което повече ме вълнува, е механичното обезопасяване. Нещо, което да не може да се преодолява лесно.
|
| Пон Апр 11, 2022 12:34 pm |
|
 |
|
michev
|
Поялника ти е най-малкия проблем. Това чудо е под 20кг и ако някой реши да го гепи, нищо в електрониката няма да го спре. Трябва ти механична защита. За колелото съм си взел една такава верижка - https://niko.bike/product/kryptonite-keeper-785/ . Другите евтинджос "въжета" за заключване видях как на 1 пас ги режат без усилие. С това доста ще се озорят. Ще ти трябва и някой скоба за тротинетката и с това се изчерпва защитата.
|
| Пон Апр 11, 2022 1:06 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
|
| Пон Апр 11, 2022 1:23 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Леките тротинетки хората си ги носят в офиса. Както и сгъваемите. Скъпите колела също се паркират в гаражи със заключване. Ако ти се налага да го оставиш навън - взимаш си батерията, а на някои може и батерията и блока за управление - ако искат да ти го крадат, има си застраховка. А предполагам не е проблем да се криптира и комуникацията на още по-скъпите, и така ще им създадеш още по-сериозен проблем на крадящите.
|
| Пон Апр 11, 2022 1:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Въпроса е крадящите да са известени за всички тия "екстри". Дори и да смъкнеш нещо от нея, те като ти помъкнат останалата половина - никога няма да ти я върнат дори и да разберат че без блока за управление нямат шанс да я подкарат в тоя и вид. И накрая или ще я изхвърлят на боклука или ще намерят някой да я "побългари" и пак да се задвижи някак си. Реално пак си оставаш без превозно средство. А не знам кой застраховател ще покрие кражба (ако въобще направи такава застраховка) на тротинетка - тукашните застрахователи са много добри в спорта "Правим всичко възможно да НЕ изплащаме обезщетения за каквото и да е"...
|
| Пон Апр 11, 2022 1:57 pm |
|
 |
|
lcr
|
Ясно е, че не съществуват непреодолими защити. Има само такива, които обезсмислят кражбата. Както и да е.
Малко странична информация, която може да е полезна на някой, който пазарува в Amazon...... След като направих покупката, на другия ден, получих хабер от Amazon, че е извършен опит за промяна адреса за доставка. Без повече конкретика, но ме информираха, че са ми блокирали акаунта в тази връзка. Естествено, първото, което си помислих, че е фишинг, но се оказа, че не е. Цялата работа е странна, защото не се сещам, как ще стане това, без да са хакнали акаунта ми. А нямам инфо да се е стигало до втория фактор на автентикацията.
|
| Пон Апр 11, 2022 2:04 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Да, все пак е България - не е станала много нормална държава, последните 30 години...забравих. Тук, в Швеция - на една лелка и бяха вандализирали колелото - казала нещо на някакъв хулиган, и явно я е издебнал и беше накълцал цялото колело(добре че не нападнал нея самата). За няколко часа и въстановхме всичко (беше го накълцал на удобни места), дадохме и фактура и жената си покри разходите с домашната си застраховка. Колело - около 2000лв., разходи за оправяне на вандалщината - труд и материали, 1000лв. И проблемът беше решен. Нейните разходи вероятно са били 200лв или по-малко (собствения риск, оттам нагоре разхода се поема от застрахователя до някакъв таван, който обикновенно не е никак малък).
|
| Пон Апр 11, 2022 2:42 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
В тая връзка - идея за защита. Купуваш си флекс на акумулатори. При паркиране нарязваш тротинетката на няколко парчета. Когато потегляш я заваряваш набързо както е била и си готов. За тая задачка пък ще трябва да си купиш електрожен или TIG на батерии. 
|
| Пон Апр 11, 2022 3:39 pm |
|
 |
|
lcr
|
Ако я засипвам с л*йна, няма ли да постигна същия ефект? 
|
| Пон Апр 11, 2022 3:42 pm |
|
|