|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:26 am
Тема за инвазията на русия в Украйна
Тема за инвазията на русия в Украйна
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Тема за инвазията на русия в Украйна
И това е малко заблуда, украинците тръбяха че имат залежи на 500 Хил тона литиев оксид, за справка Австралия произвежда по 40 Хил тона литий на година и има запаси от 6.7 млн тона ...а 10 трилиона не знам как са смятани, при сегашната цена дори да приемем че имат 500 Хил тона литиев карбонат това са 9 млрд долара, та 10 трлн е преувеличено 1000 пъти.
|
| Пет Апр 08, 2022 4:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Въпросът е защо ще го правят? Последната седмица всички про-руски "инфлуенсъри" съветват по-големите градове от Домбас да се евакуират. Причината е ясна и не се крие, смятат да атакуват градовете и колкото по-малко цивилни останат толкова по-малко цивилни жертви ще има. От друга страна за украинците цивилното население е като щит и те имат интерес то да остане. Ще кажеш не може да не им пука за собственото им население... За съжаление не просто не им пука, някои даже смятат че част от това население трябва да бъде избито.
|
| Пет Апр 08, 2022 4:56 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Предвид "точността" на съветските ракети, вероятно са целили ЖП линиите, за да попречат на украинците да докарат подкрепления.
|
| Пет Апр 08, 2022 5:10 pm |
|
 |
|
nik
|
Добре, да допуснем че тоя път по някакво изключение не са искали да избиват бягащи цивилни както са правили до сега, защо казват тогава че са били руснаците?
|
| Пет Апр 08, 2022 5:20 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз си признавам че не схващам идеята...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Апр 08, 2022 5:30 pm |
|
 |
|
syscop
|
Таман тъй шъ дъй... И как ще дойдат по влака след като градът е обкръжен? Доколкото си спомням такива ракети не са използвани досега от Русия, а са "специалитет" на украинците. п.п. Не виждам особена логика да гърмиш по гарата, когато можеш да унищожиш влака/линията извън града. В града такова упражнение освен неприятности друго няма да донесе.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Апр 08, 2022 5:35 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Бас държа, че следващите цивилни жертви ще бъдат поразени от Javelin.
|
| Пет Апр 08, 2022 5:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Трудна работа, но при достатъчно желание е възможно .
|
| Пет Апр 08, 2022 6:25 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
всмисъл? 120 км максимална дистанция (70 км старата весия ) онея зомбираните ги карай да прочетат според снимките има явен вектор от поражението на гарата, който сочи контролирана украинска територия и ако продължим вектора - няма стратегически РФ цели ... освен пътища поживём увидим - до сега всичко е излезнало наяве...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 08, 2022 6:29 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
аз нищо не твърдя - така пиши в мрежата 500 Хил тона литиев оксид ... засекретени са анализите ... една жена каза, че са много повече от това - може и да лъжат ама са Украински твърдения и не е само литии - кобат, никел
|
| Пет Апр 08, 2022 6:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз мисля, че имаш по-добър поглед върху оръжията от мен. Затова ще се радвам да ми обясниш с какъв заряд е тази ракета. На мен ми прилича на касетъчна бомба, не знам как точно се казва, ама е с хиляди осколки срещу пехота. Мисля, че срещу танкове и влакове само ще им изподраска боята, или греша? Щото ако не греша ми се струва, че проблем с точността няма никакъв...
|
| Пет Апр 08, 2022 8:30 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
|
| Пет Апр 08, 2022 9:04 pm |
|
 |
|
nik
|
т.е. неподходяща за теорията за повреждане на жп линиите, но подходяща за тълпа хора, като например бежанци чакащи евакуация както и да го дъвчем украинците са решили да накажат живия щит който е решил да избяга, за да ги е страх останалите да не бягат и да осигурят зрелище за западната пропаганда
|
| Пет Апр 08, 2022 9:17 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Резнали са канала на Подоляка в тубата.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пет Апр 08, 2022 9:59 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами руснаците последните дни изстреляха доста ракети, само за последното денонищие обявиха за 81 цели. Сред тях има и ЖП гари и на снимките се виждат вагони и техника направени на мармалад. Докато при тази няма никакви разрушения, само хора сякаш са разстреляни с картечници. Очевидно ракетата е против хора, а не против техника. Който и да я изстрелял се е целил по хора и то по цивилни хора. Поне ако се вярва на украинците, понеже те твърдят, че наблизо не е имало войници. Може всеки да е изстрелял ракетата. На война всичко е възможно. Но съдейки по мотивите и резултатите... най-вероятно ракетата си е украинска. Но това нито е доказано, нито има значение.
|
| Пет Апр 08, 2022 10:05 pm |
|
|