|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:10 am
Тема за инвазията на русия в Украйна
Тема за инвазията на русия в Украйна
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Тема за инвазията на русия в Украйна
това ми е тубата https://www.youtube.com/user/Wiz007100/videosпрескочи ембедед филмите и гледай кой съм...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Апр 06, 2022 2:54 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Вече ти отговорих на този въпрос. Ако не разбираш смисъла на прости изречения, помоли някой да ти го разясни.
|
| Сря Апр 06, 2022 2:54 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
|
| Сря Апр 06, 2022 3:23 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да, искам някой да ми разясни, защото въпреки че няколко пъти си зададох въпроса съвсем конкретно, не получих конкретен отговор. Може би не питам както (или каквото) трябва? Ето ми въпросът отново: защо изпрати пари в Украйна при някаква публична акция за събиране на средства, но не използва тия същите пари да подпомогнеш нуждаещи се хора в България?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Апр 06, 2022 4:00 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В Украйна падат руски бомби, логично е да им се помогне. Нуждаещи се хора в българия колкото и пари да им даваш утре пак ще се нуждаят от още.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Апр 06, 2022 4:57 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
|
| Сря Апр 06, 2022 5:12 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Тук и в https://hardwarebg.com/forum/ съм повече от деситилетие. И тук и там имам по няколко хиляди поста. Потърси ги всичките и изброй колко пъти съм се кефил на на каквито и да е било бомби, независимо дали са руски или американски. Всъщност точно "американските окупатори" когато се изнасяха от афганистан, целия свят ревеше да останат и да не се махат. То май даже и афганистанците не пускаха американците да се махат и се държаха за самолетите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Апр 06, 2022 5:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Вижте, води се война по която можем да имаме различни емоции. Някои може да симпатизират повече или по-малко. Даже можем да не сме единни на коя страна симпатизираме.
Но като оставим емоцията настрана, чисто икономическите ни интереси са засегнати. И то не "повече или по-малко", а са засегнати много. Ние сме взели страна в тоя конфликт и то много отдавна. В тоя смисъл съвсем естествено е да се помага на Украйна. Пак казвам без значение дали ги харесваме или не, ако те загубят, губим и ние. Няма значение дали падат американски или руски бомби. Да, ако бяха американски нямаше да помагаме на украинците. То и сега ако утре руснаците победят и наложат някакво марионетно правителство рязко ще спадне и помощта ни към украинците. Даже напротив, ще ги санкционираме както санкционираме Беларус и останалите республики. Грозно е, но такъв е животът.
|
| Сря Апр 06, 2022 5:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
А ти потърси в моите постове и виж дали аз някога съм ревал за каквото и да били "окупатори". Както вече съм казвал, войната си е война - просто един от начините за постигане на цели. Там няма "добри" и "лоши". Има две страни, всяка със своите различни цели.
Не толерирам изобщо идеите, че всички трябва да реват в един глас просто защото другите го правят или така им е казано. А това се получава в момента в повечето привидно свободни и демократични общества. Това се получава и от другата страна, но там поне не претендират да са демократични.
Всъщност, това не е война между Русия и Украйна. Дори не е война между НАТО и Русия. Това е сблъсък на идеи за социално устройство - източната, страни като Русия, Китай, Индия и т.н., всички в Азия без Южна Корея и Япония, които толкова са затънали в американски дългове, че не мога да си напишат и името без консултации отвъд океана; и западната - Сащ, Канада, Ук, ЕС и т.н.
Едните казват - нека търгуваме, но всеки да зачита правото на останалите да си водят вътрешна политика според техните социални норми. Другите казват - не, светът ще е точно по нашия модел, иначе няма да играем с вас, а пък ако много се опъвате, тогава ще ви съборим отвътре.
Аз лично по този конфликт вземам отношение, а не за конкретни войни
|
| Сря Апр 06, 2022 5:43 pm |
|
 |
|
lcr
|
Много е лесно да правиш такива "целомъдрени анализи", щом не се пише на твоя гъз. Интересно, ако войната стигне и до нас, пак ли няма да има окупатори и окупирани?
|
| Сря Апр 06, 2022 5:54 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Може и да стигне някой ден, особено ако продължаваме да се правим на чиуауа и да джавкаме по който не ни е работа. Но ако някога изобщо стигне, вината ще си е само и изцяло наша и в тази бройка - отчасти твоя лична
|
| Сря Апр 06, 2022 6:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм долна отрепка ....до тука ли ви стигнаха вилиците? Я си пуснете бързо снн и ббс, там ще научите някое по-благозвучно определение. Аз полагам много усилия да не пиша определения за хората тук, най-малкото защото не се виждаме лице в лице, но някак привържениците на Украйна си позволяват да го правят и то за хора които нито са виждали нито познават. Как решихте, че някой е отрепка при това долна ? Що пък не горна ? Май се вземате много насериозно, а аз да ви кажа от позицията на някой който със сигурност има много повече възможности, и е видял много повече неща, а и най-вероятно знае много повече неща ...смешно е, и е жалко, вземете малко се осъзнайте, не ще нищо повече от хората които обиждате или мравките които стъпквате без дори да разберете, и някак не отива да раздавате такива определения. И за да не стане грешка, не адвокатствам на Н'Бабане, но не понасям страхливците които са много смели когато обиждат някого когото си мислят, че няма да срещнат и се спотайват като мишки когато наистина го срещнат.
|
| Сря Апр 06, 2022 6:01 pm |
|
 |
|
lcr
|
За да противодействаш на това, за което аз ще съм виновен, още отсега се хващай за палците 
|
| Сря Апр 06, 2022 6:04 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Киев отказа да спази Женевската конвенция по отношение на руските пленниците https://ria.ru/20220406/konventsiya-1782130076.html
|
| Сря Апр 06, 2022 7:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ушанките кълват на празна кукичка. Бързо търсене и: https://hromadske.ua/ru/posts/ocheredno ... -o-plennyhНаистина е много умно да слушаш руснаци какво са казали украинците! Ама те редовно го правят, само и само копейките да звънят.
|
| Сря Апр 06, 2022 8:09 pm |
|
|