|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:36 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ps66
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
 Re: Новини от цивилизования свят
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Сря Мар 30, 2022 8:58 pm |
|
 |
|
satchy
Ранг: Минаващ
|
Ммда, отдавна върви по план. Май вече спомена някой, че ще ядем бахура отново! Но такъв е материала пък и такова ни е мястото на географията.
|
| Сря Мар 30, 2022 9:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами защото от една страна макар да изглеждаше да има контрол, контрола не беше пълен. Още от 90-та насам Украйна макар да изглеждше проруски настроена беше под влиянието на запада, най-вече САЩ. Поне 10 години Русия беше в ситуация, в която трябваше да спасява сама себе си. Има и друга причина, Холивуд не трябва да се подценява, също както и у нас, и в много източно европейски страни мечтатаза западна европа или САЩ е силен стимул. Няма значение кое е по-добре, ти вече си бил в едното никога в другото, на едното виждаш само минусите на другото само плюсовете. Трето, ако се гледа като процент, нищо чудно влиянието на Русия и САЩ да беше сходно в-у масите, но потенциала на съответните групи е различен, ти виждал ли си революция организирана от хора над 35-40 ? Революциите винаги са творение и заслуга на младите, а очевидно защо младите от една страна е по-лесно да ги излъжеш, от друга те са точно тия с мечтите за запада. Колкото и да обеснявам на някого че САЩ няма кой знае какви предимства пред БГ, и минусите общо взето офсетват плюсовете никой не ми вярва, и най-честата реакция е ами да ти затова живееш там, но никой не иска да чуе отговора и да помисли. Та същото е, когато някой вярва, че там от чешмата текът мед и масло и освен всичко друго е наивен естествено, че ще скача по площадите за да получи своята порция мед и масло.
|
| Сря Мар 30, 2022 9:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това е интересното де. Защо Мосфильм не можа да надвика Холивуд, айде така да го кажем. Отговорът пак е очевиден, защото са по-слаби [edit] kato poslanie [/edit].
Но хората не са толкова глупави. Украинците глведаха Полша в ЕС и искаха като тях - това ги спечели.
И двамата сме живели в западни страни достатъчно за да знаем предимствата и недостатъците (макар в Германия да я няма мизерията, която можеш да видиш на места в САЩ). Фактът, че толкова години работя от България ти показва кое място ми е било по-удачно за моите цели -както и това, че по съветско време като не ми харесваше избягах оттук, де ги сега избягалите русофили от запад към Русия.
Просто Русия е ужасно изостанала като обществено развитие и никой народ не иска да е под техен контрол, толкова просто е. Чеченците и те не искаха - сравниха им Грозни със земята и ги отказаха. Украинците се опитват да изплуват - де да видим, оказаха се костелив орех и западът засега им дава джавелини и стингъри, последните свършиха работа на времемто в Афганистан дано свършат работа и сега.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Мар 30, 2022 9:55 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Мар 30, 2022 10:17 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ха така, значи който лъже по-добре е по-добрия? Не вдявам много от международното положение ама ме е яд че някой друг решава вместо мен какво трябва да чувам/виждам. Туй гугъл, фесбуци, медии.. заедно за Украйна, не знам какво си за Украйна. Ама аз искам да видя и другата страна ама нъцки - някой е решил вместо мен, спряха телевизии, махат клипове, забраняват неща в търсачките. При това което се чува през цедката на цензурата като например изявлението на Нюланд че "В Украйна има съоръжения за биологични изследвания" аз на мястото на Путин бих действал по радикално с тези съоражения. Че вече ни друсаха веднъж с ковида.
|
| Сря Мар 30, 2022 10:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не мога и да споделя мнението, че русия е изостанала като общество, просто обществото е различно, това, че не го разбираме не го прави изостанало. Изобщо по тая тема много може да се дискутира, както се казва чуждата кокошка е винаги патка. Да се сравнява Афганистан с Украйна не е много уместно, в Афганистат всичко бе сведено до партизанска война по чукарите, Украйна може да бъде смазана за броени дни ако Русия реши, че е приемливо да има голям брой цивилни жертви. Това е единственото което държи зеленски далеч от бесилото. Очевидно е, че Русия не желае да настройва населението срещу нея и си плаща за това. В имтерес на истината много украинци не искат сегашното си управление, но тях никой не ги показва, а и те самите гледат да не се показват защото ги е страх, а ако не забелязахте зеленски елиминира опозицията, която беше не по-малко анти руски настроена от самият него.
|
| Сря Мар 30, 2022 10:26 pm |
|
 |
|
nik
|
milenjs, Точно така, западната пропаганда е най праведната, демократичните ракети не убиват, и ако нещо не го намираш значи не трябва да го знаеш, те мислят за твоето добро
Мен лично не ме интересува нито какво е в русия нито в америка, интересува ме има ли начин България да се отърве от спиралата на робството и да започне поне малко да си гледа интереса, или вечно ще играем "болен здрав носи" с хамериканосите
|
| Сря Мар 30, 2022 10:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
Русия си е феодална страна бе Тони. То че чуждата кокошка е патка ясно, но що никой не вижда патки в руските кокошки.
И аз мислех, че Русия може да прегази Украйна за дни - то цял свят така мислеше, и това е може би част от въдицата, дето му подхвърлиха на Путин и той я налапа та и нагълта. Всъщност украинската армия като численост е близо то руската, Путин трябва да обяви обща мобилизация за да си докара превъзходство. В Украйна вече я има тая мобилизация. А че им пука на руснаците за цивилни жертви е 100% невярно, те почнаха да се целят по убежища за цивилни само и само да им свалят морала. Украинците пък май друга военна гадост измислиха, гледах едно видео как се обаждат на жената на убит руски войник от телефона му да и кажат, че са го очистили.... Това е похват от съвременната ера, не бях го срещал; всичко влиза в работа, деморализират тила на врага...
Войната е ужасно нещо и най-гнусното в човека изплува отгоре, всеки прави каквото може за да надвие другия.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Мар 30, 2022 10:39 pm |
|
 |
|
tgi
|
Обясни кого и как точно носиш ти.
|
| Сря Мар 30, 2022 10:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Следиш май само западната преса. Но то и западните медии да гледаш пак не се връзват нещата, и става ясно защо целта е била цивилна. Русия не е по-феодална от всяка друга западна страна, да не говорим за България или други от балканите. Нали се сещаш, че Русия дори няма нужда да праща войски ако иска просто да тероризира цивилните, може спокойно да го прави дистанционно.
|
| Сря Мар 30, 2022 10:54 pm |
|
 |
|
tgi
|
Следя главно BBC разбира се.
Целта на руснаците е да завземат Украйна, не да я тероризират - а това не става без пехотата да влезе. Целят цивилните за да деморализират врага и това да им помогне да напреднат с пехотата. Носят си крематориуми за мъртъвците за да могат колкото могат по-дълго да отричат загубите си, украинците пък противодействат на това по споменатия начин с телефоните на убитите (доста гнусно беше обаждането във видеото, на война гнусотиите са ежедневие).
[edit] Всъщност видеото беше *много* гнусно, жената си мислеше, че и се обажда мъж и, беше видео връзка, питаше къде е, а украинецът ухилено и обясняваше как грешката му била, че е дошъл в Украйна и т.н. ... Не знам нещо би ли могло да събуди подобна жестокост у мене, сега навярно не, но преди 40-ина години... нищо чудно, ако съм убил някого и така съм опазил жена си от изнасилване и подобни може би бих могъл да изперкам до такава степен. [/edit]
Последна промяна tgi на Сря Мар 30, 2022 11:11 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Мар 30, 2022 11:03 pm |
|
 |
|
nik
|
Тги - мен не ме гледай, не търси под вола теле щото друго ще намериш, по добре слушай тони какво ти обяснява щото си много далеч от истината
Като гледаш само ббц пропаганда така ще е, и в северна корея казват че американците са зле и спят под мостовете
|
| Сря Мар 30, 2022 11:05 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ти не се навирай там където не ти е мястото като начало. После вместо да се изивваш като ти задам въпрос или намери отговор или просто си трай.
|
| Сря Мар 30, 2022 11:10 pm |
|
 |
|
nik
|
Ти се навираш, сам си го призна че имаш за цел да осираш форума По същата причина и отговор не заслужаваш, ако на тони му се занимава да се бори с религията ти нека се бори, аз лично не виждам признаци на логическа мисъл, само ббц и пропаганда ти е в главата
|
| Сря Мар 30, 2022 11:15 pm |
|
|