|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Русия
Когато един субект го е докарал дотам, че да прикрива собствения си егоизъм и липсата на базови човешки ценности зад "гениалните" си прозрения за световната конспирация, то много жалко за въздуха, който диша.
|
| Пон Мар 21, 2022 1:00 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Това ми звучи като довод в спор от типа "ти па си мноо убав" ... Не са гениални и вероятно звучат смехотворни и непълни, но са и много тъжни и за съжаление (и твое ако го осъзнаваш) всеки изминал ден малко по малко се потвърждават.
|
| Пон Мар 21, 2022 1:09 pm |
|
 |
|
nik
|
Не знам как тия облъчените са ги препрограмирали напълно да игнорират неудобните факти и толкова бързо да си измислят удобни оправдания, това за майнд контрол преди беше фантастика, ама май вече е реалност
|
| Пон Мар 21, 2022 1:19 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.htmlЗагубена руска военна техника до момента. Около 10% от общия брой баеспособни танкове са аут...
|
| Пон Мар 21, 2022 2:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Имам чувството, че това едва ли не е добра новина за нас? Според мен е по-скоро риск за нас. Да, може както в Афганистан многото загуби да накарат Путин да се откаже. Но дълбоко се съмнявам, че ще се откаже толкова лесно. Съвсем реална е опасността преди това да вкара Русия във военен режим. Защото и този филм сме го гледали. Това означава голямо военно производство и много по-голяма армия. Да припомня ли, че в края на втората световна Сталин за по-малко от месец прехвърля близо 1 милион войска на разстояние повече от 10х. км. и завладява територия колкото цяла западна европа за около седмица. Всичко това след колко милиона жертви и след какви загуби?
|
| Пон Мар 21, 2022 3:44 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
аз се притеснявам за парада на 9 май - гордостта на путьо и путьофилистиците! (не остана много безаналогово - няма и какво да се пребоядиса - дори Т-72 от консервираните пращат в украйна)
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Пон Мар 21, 2022 3:47 pm |
|
 |
|
lcr
|
Не следва да се прави паралел със Сталин. Тогава мотивацията, при това - съвсем истинска, я е имало. Сега или я няма или е измислена.
|
| Пон Мар 21, 2022 3:48 pm |
|
 |
|
nik
|
10 процента изгубени танкове означава че имат за още 9 месеца ако не произвеждат нищо в същото време, а дали украйна ще издържи 9 месеца? А дали европа ще издържи 9 месеца с новите цени на всичко?
|
| Пон Мар 21, 2022 3:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Какви паралели правим ние няма никакво значение. Въпросът е руската машина да не влезе във военен режим. Щото веднъж го е правила и ако сега го направи хич не ми се мисли как ще ги спираме с нашите C-300 от времето на Брежнев... Или със самолетите на хартия, или с танковете ни... или със смелите ни атнипутювци...
|
| Пон Мар 21, 2022 4:01 pm |
|
 |
|
lcr
|
Без мотивацията за която говоря, руската "военна машина" ще заработи, колкото фабриката на Шиндлер.
|
| Пон Мар 21, 2022 4:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Най-голямата грешка, която една нация може да допусне е да подцени врага си. Тези грешки струват солено. Много солено за поколения напред. Путин допусна може би подобна грешка с Украйна, но войната все още е много далеч от загубена или спечелена. Въпросът е, че ние не можем да си позволим да подценяваме врага си. Не казвам да се страхуваме. Ако искате смейте се. Присмивайте се на Путин колкото щете. Само не го подценявайте. Но мен не ми е смешно, нито се радвам на руските загуби, нито пък ми отива да се присмивам на калпавата руска безаналоговщина...
|
| Пон Мар 21, 2022 4:22 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Desert Leo тая статистика е доста фалшива повечето танкове нямат маркировка !?! РФ пленени: 111 украинците утре ще обяват официално победа
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Мар 21, 2022 4:23 pm |
|
 |
|
lcr
|
Нищо не подценяваме. Напротив. Това вече не стана ли достатъчно ясно от поведението на запада и НАТО?
А за нас - по-добре да не отваряме дума, защото, освен срам и пухльовщина, друго не остана.
|
| Пон Мар 21, 2022 4:26 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Отдавна няма такава машина. Погледни внимателно линка по-горе. Ще видиш музейна техника, голяма част от която не може вече да бъде произведена. Голяма част от военните заводи (не броим тези извън Русия и фалиралите) е частна собственост, да не броим западните машини и материали, които вече не могат да бъдат внесени. Руското ВПК отдавна не е това, което беше... Армията няма мотивация - очевидно е напълнена с момчета, които или се кефят на униформата или просто ходят на работа за заплата. Което не могат да свършат украинските части, ще го довършат санкциите.
|
| Пон Мар 21, 2022 4:26 pm |
|
 |
|
nik
|
каква изненада, протестите вече започнали https://bnr.bg/post/101618849/desetki-h ... stopanstvoи то докато цените още не са се стабилизирали на новите нива, предстоят още много увеличения
|
| Пон Мар 21, 2022 4:28 pm |
|
|