|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 1:00 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
санкциите продължават, спрете да карате колите си да накажем путин https://www.telegraph.co.uk/business/20 ... oil-shock/Cut speed limits and introduce car free Sundays to beat Putin oil shock, says IEA https://www.gbnews.uk/news/brits-told-w ... sis/251212Brits told work from home three days a week and ban cars on Sundays to beat Putin energy crisis ама май няма нужда да се прилагат такива мерки, като гледам буквално всеки ден нова цена на бензиностанцията, скоро задръстванията ще започнат да намалят по естествен път а уж борката се хвалеше че кралството отдавна се е "откъснало" от зависимостта на руските газ и петрол, тогава що путин им е виновен за летящите цени?!?
|
| Съб Мар 19, 2022 4:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Май не е за тук, но темата и без това се изврати заради ушанка-две. От малкия са останали дрехи нито веднъж необличани, някои само веднъж, всичките чисти и запазени. Жената ходила да пита за Украйна и ѝ дали списък започващ със свещи и кибрит, прибори за еднократна употреба и т.н... В момента подготвяме два кашона, жената накупила повечето, аз се сетих за запалки с фенерче, моментно лепило, едни готини челници + батерии и т.н.
Edit Подарявали сме много на "крайно нуждаещи се" мангалчета. Оказа се, че след като ги изцапат те ги хвърлят на боклука! Лично съм бил свидетел.
Последна промяна bongo_x2 на Съб Мар 19, 2022 8:15 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Мар 19, 2022 7:51 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
имаше преди време едни сирийци дето ги настаняваха в казарми и лагери, тези в хотели такива ми ти работи...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Мар 19, 2022 8:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Гадна, тъпа ушанка! Въпросът е: защо си губи времето да ги ръси?
|
| Съб Мар 19, 2022 8:17 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
bongo_x2 тая пърцуца дето я пиеш ти оказва вредно влияние какво ушанско видя в карикатурата? аз ли я нарисувах или аз настанявах сирийците в казармите? расист ли си? какъв си
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Мар 19, 2022 8:24 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Виждам че мнозинството гледа от съвсем ниско. Винаги съм си мислил че инженерите би трябвало да са от най интелигенте хора. От естеството на работа с точни понятия и възможността бързо и обективно да можеш да прецениш доколко мисленето ти е било вярно. Но в последно време започвам сериозно да се съмнявам в това си съждение. Но все си мисля че има хора тук които се опиват да гледат по отгоре. И за тях слагам това видео в което пича разсъждава върху може би най определящия бъдещето ни въпрос. https://www.youtube.com/watch?v=roTe2jDr988
|
| Съб Мар 19, 2022 9:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Киров, недей, че ще ти излезе лошо име  Остави без инженерите, не трябва да си инженер за да усетиш че нещо в тая западната пропаганда не е наред, дори и хитлеристката пропаганда си е позволява да говори за неуспехи и загуби, а ако слушаш медиите украинците направо ги направиха тия руснаци на дреп, бият ги все едно тупат килим, един танк не им остана на горките, а и те идиотите тръгнали без гориво, муниции, даже и без танкове, тия ги вземат назаем от украинците  Три седмици ги убиват от бой и да с епуди човек защо тогава оня дрогирания моли за хуманитарни коридори, нали печелят да си ги осигурят ... 5 пъти го режа и все късо ...така и с украинците, всеки ден ги бият и всеки ден руснаците все повече обграждат Киев.
|
| Съб Мар 19, 2022 10:00 pm |
|
 |
|
nik
|
америка (нато) избягаха, уж бяха първа сила, остана украйна и русия само на хоризонта, и зеленски сега като ги победи с голи ръце, значи ли че украйна става военна сила номер едно? Да излизаме от нато и да правим съюз с украйна да ни пази
|
| Съб Мар 19, 2022 10:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
тя няма куде да бяга, всичко е по план, не е въпроса какво прави америката, европата защо спи, даже вазелин не иска да ползва, ама какво да се чудим, от педали и лесбийки какво да очакваш.
|
| Съб Мар 19, 2022 10:32 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ето го погледа е пак отдолу. Кой кого и т.н. Като да гледаш филм, вземаш страна и т.н. Но гледайки филма може да си мислиш за целта на създаване на филма, какво иска да ни каже/внуши, да анализираш играта на актьорите, да наблюдаваш собствените си емоции и реакции за да разбереш нещо за себе си ....
|
| Съб Мар 19, 2022 10:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Проблема е,че поглед отгоре няма. Това е като аз да съм правил -платка, ти да пишеш софт,а Дедо мануал, без да се познаваме и да знаем защо сме започнали да го правим. Това е резултат от политики които са водени последните 30 години, проблема е, че те не са водени с някаква ясна концепция. Това което се случва не е от днес за утре,но причината да се случва сега, може би няма много общо с идеята когато е започнато. Не е изключено пришпорването на конфликта да е в резултат от задаващите се междинни избори в САЩ. Амриканците са наивници, които вярват на медиите, и доколкото медиите повтарят едно и също и излъчват основно вижданията на демократите то може и да мине номера, че икономическите проблеми са по вина на Путин. Истина е че се чуват дори от страна на десните медии, коментри в посока, че то това е процес много от преди войната в Украйна, но макар да се споменава, все още е съвсем бегло. Външната заплаха, действа много обединяващо на американците, и ако се погледне историята им всички конфликти са срещали сериозна подкрепа в тяхното начало. В същото време всяка военна операция която са имали е действала стимулиращо на икономиката им. Тези двете,в комбинация с намирането на виновник за всички проблеми може да спечелят междинните избори на демократите, което доскоро беше абсолютно невъзможен вариант. Та няма да се очудя ако това е в основата на случвщото се, но със сигурност е далеч от първоначалната идея, дори резултата може да е точно обратния на очаквания от тези които са започнали процеса преди 20-30 години.
|
| Съб Мар 19, 2022 10:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Убу де, аз съм срещу глобалистите и срещу Путю. То май разлика няма, освен в координатните системи. Признавам, не ми "стигнаха минутите" да изгледам горепосоченото видео.
Edit относно блогърчето: колкото да е учено, ако някои неща не са му минавали през главата приказките му са като нескопосна компютърна симулация.
Последна промяна bongo_x2 на Съб Мар 19, 2022 11:19 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Мар 19, 2022 10:56 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Киров, изгледах видеото, май основна теза нямаше  , Дугин,Путин , Тръмп, Вацев ,Христов и малко западни имена за баланс. Прокрадваща се идея - Путин/Дугин се бори срещу трансхуманистите - глобалистите -либералите . Може да е вярно . Аз не го вярвам,смятам че ВВП разпали тая война по съвсем други причини. Ясно е , че с възрастта човек много по-трудно се преориентира в мисленето - говоря за себе си - и вероятно много мои мисли са ...съмнителни.... Да вметна, че тоя начетен младеж удобно премълча няколко други руски съвременни мислители и полумислители. В общи линии - съмнително левичарско предаване. И да повторя - ВВП е фашист, и води народа си към фашистка държава. На мене не ми харесва. Не казвам нацист, още ...
|
| Съб Мар 19, 2022 11:00 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Има. И това момче е един от хората които се стремят към такъв. Във видеата си споделя до какво е стигнал. Но се налага да отделиш време и да се напънеш да търсиш зависимостите в морето информация която те залива. Аз откак започна корона кризата взех да се интересувам, защото ми се набъркаха вече съвсем брутално в живота. Преди не обръщах внимание на такива неща въобще. Срам ме е че трябваше да ми се запали чергата че да взема да мисля, ама по добре късно отколкото никога. stefan63 за съжаление нищо не си разбрал от видеото. Предполагам че без малко по обща престава за глобализма е непонятно. Човека от доста време е правил видеа може да ползваш неговите да те въведе в материята, има и море друга информация. Стига да искаш да знаеш, за момента няма проблем да разбереш. Аз съм гледал малко от видеата му. Преди седмица или две попаднах на него. Но виждам че е стигнал до сходни неща до които стигам аз със доста ровене. Но определено се интересува от политика доста отдавна и не мога да се меря с него по информираност.
Последна промяна Nikola Kirov на Съб Мар 19, 2022 11:16 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Мар 19, 2022 11:10 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Когато силният бие слабия а ти, вместо, ако не друго, то да изразиш поне малко съпричастност, се занимаваш с висши геополитически анализи, то няма значение, откъде и как гледаш, защото на теб ти липсва погледа на Човека.
|
| Съб Мар 19, 2022 11:12 pm |
|
|