|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:43 pm
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Русия
За да не се ослушваме и да изразим позиция трябва да ни е ясно какво става всъщност. На мен не ми е ясно, но явно на доста хора тук (и не само) отдавна им е ясно (да се чуди човек от къде са се информирали...) На мен на фронта не ми се ходи да умирам, за да богатеят определени велможи по света. А на вас ходи ли ви се? Като чета - някои хора са готови да тръгнат (е, само трябва да си лъснат обувките преди това де...). Мисля, че и до сега съм доста употребен и ограбен (30+ години от младините ми преход към по-добро...), а и не мисля че е добре децата ми (а и техните) да растат без баща. За това на същите тези веллможи (както и в силовите министерства) население/служители с акъл не им трябват. Трябват им хора, които лесно се водят и манипулират, на които като им кажеш скачай - скачат. Вижте нивото на образование не само тук, но и по света какво е ... Разбира се винаги има изключения от правилото, но те са изключения. Рек, верно е за триене тази тема. Очевидно е, че ни липсва култура на общуване.
|
| Чет Мар 17, 2022 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
И какво искаш да направим бе lcr, ако искаш отивай и се сражавай на тяхна страна, няма да те върнат, вече всякаква сган се изсипа там. Защо ние трябва да им даваме нещо, нека им дават тия които подклаждаха тая война последните 10 години. А и нали казваш че те вече са спечелили войната, защо им е оръжие ? Аз мисля, че най-добрия подход е неутралитета, без да се подкрепят едните или другите, че последните 150 години все късата клечка ни се пада.
|
| Чет Мар 17, 2022 3:58 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
типично за родната русофилистична паплач е - че са за "мир", но харесват путин, мразят запада (гадни капиталисти които само ни изполват) и обясняват какви фашисти и бандеровци са украинците. нямаше да ми пука от вас, обаче според най-верния путински пропагандист соловьов - "Украина е само началото" предпочитам да екстрадират в сибир всички миролюбиви путинофили - защото утре може (ще) да стрелят срещу мен и семейството ми! Украйна ще ни спаси от "руския мир" - затова и целия свят я подкрепя. Според путин - "рассссия е отделна цивилизация" - дори имали "една хромозома в повече" (предполагам на "алкохолизЪма") 
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Чет Мар 17, 2022 9:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Точно така, Русия е тръгнала да завладява източна Европа, я да помислим кога се е случвало.....май никога, айде веднъж леко са си делнали Полша, като в случая те са били по-скоро зрители. Русия не се сещам някога да е имала политика на експанзия, но защитава интересите си. И сега за тия дето ще ревнат за 45 години ...те не са завладявали никого тогава, немцитя са сторили това преди тях, а те са воювали с немците. Това, че са останали в тези страни е било с цел да си осигурят буфер, а ако прочетете малко история сигурно ще забележите, че и Рузвелт и Чърчил много са искали да унищожат и Русия, и ако не беше атомната бомба сигурно са щели да го направят. Та опасенията и желанието за буфер са били съвсем основателни. В момента единственият буфер беше Украйна, та е нормално какво се случва.
|
| Чет Мар 17, 2022 9:25 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Тони, ти от коя галактика си родом? 
|
| Чет Мар 17, 2022 9:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Рек , да отварям ли тема за: Афганистан, Албания, Алжир .... Зимбабве? Темата е отворена от fred и това говори само по себе си.
А какъв портрет виси на стената на Рек е според неговия вкус, той не ни го натрапва. В моето мазе пък имам плакат на Р. Радев, само дето съм дорисувал хвърчащи бръмбари около главата му.
Спрете се бе, серсеми!
|
| Чет Мар 17, 2022 9:29 pm |
|
 |
|
nik
|
всъщност много буфери имаше, и през времето всичките бяха колонизирани целенасочено в посока русия, включително и украйна, която при обичайната пасивност на русия беше въпрос на време да напълнят с военни бази и оръжия, все едно да гледаш цигани как завземат селото къща по къща, и да няма на къде да избягаш, ако е къща - продаваш и бягаш в друго село, но това е държава с ресурси, няма къде да бягат, нормално е да се защитават
|
| Чет Мар 17, 2022 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ти от коя си, хайде давай примери какво е окупирала Русия, СССР, Русия то с цел териториално разрастване. Също и как това се равнява на същите действия на западните държави ?
|
| Чет Мар 17, 2022 9:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
СССР е окупирал България да речем.
Стига, бе!
|
| Чет Мар 17, 2022 9:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
СССР е водел война със силите на оста, част от които сме били и ние, но реално не са воювали понеже докато пристигнат ние сме обърнали палачинката и дори сме ги поканили. Постояли са известни време и са си тръгнали, а ние сме останали във въпросната буферна зона. Ти Бонго помниш ли Руски окупатори?
|
| Чет Мар 17, 2022 9:47 pm |
|
 |
|
lcr
|
Тони, ще ме прощаваш, но аз наистина, няма, какво да обсъждам с теб. Ако до момента и сам не си разбрал в какво точно се изразяват руските имперски амбиции и техните реални проявления, то едва ли аз съм човекът, който ще поправи фактологичните ти липси.
|
| Чет Мар 17, 2022 9:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
ToHu , аз не помня, за разлика от баба и дядо, т.е. две съвсем различни съдби защото още не са били семейство, а и родовете им са били съвсем различни. Каквото са ми разказвали е отделна обширна тема, ама не помня всичко.
СССР си е тръгнал, но със златния ни запас напред, отпосле е изнесъл заводите и машините, щото били германски, видиш ли. В музея на едно близко село има запазен трактор "Булдог", май, доста сносно изглежда. Чак след колективизацията са започнали да ни подхвърлят по някоя техника и то каква: дори през 80-те трактористите като се прибираха от работа им "светеха" само очите и зъбите...
Последна промяна bongo_x2 на Чет Мар 17, 2022 10:12 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 17, 2022 10:08 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Интересно "колонизаторите" от запада колко ли тона бомби са изсипали и колко танка са вкарали за "колонизират" българия и другите страни от Източна Европа. Всъщност изипаха бомбите в сърбия за да спрат кланетата. Ама сърбите вместо да се "колонизират" почнаха да лижат ануса на путин.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 17, 2022 10:10 pm |
|
 |
|
lcr
|
|
| Чет Мар 17, 2022 10:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
@ike Жената ходи в Хърватско около петилетка след войната и беше много вчипетлена от развитието, нищо че от другата страна на улицата къщите си стояли в руини. Ние тогава се чудехме КвоШиЯдем и без война. А сърбите... от векове са П*раси! Да са печелили битка в честен бой?
Edit: Ама темата наистина е за затриване, поне до нормализиране на положението. Не съм русофоб, а ако под "русофил" се разбира да им харесвам политиката - и това изобщо-съвсем не съм!
|
| Чет Мар 17, 2022 10:18 pm |
|
|