Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
TheWizard написа:
Иван бай Данов няма да изкара много много
https://www.foxnews.com/opinion/tucker- ... aine-putin
Тези как още не са ги закрили като медия? Егати и "ватенките" - какви приказки приказват ...
Със световния "елит" май трябва да се случи това, което французите направиха с монарсите си ... Не е нормално това положение в момента.

Съб Мар 12, 2022 11:17 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
emilvtc написа:
.....Със световния "елит" май трябва да се случи това, което французите направиха с монарсите си .....

Свате, к'во ши кажеш, ма?! :mrgreen:

Това се предричаше от десетилетия, надявах се да го отнеса аз - така и така съм свикнал на гадории. Но, мааимпидерска, се реорганизираха и се отложи за децата ми. Сега е моментът, мръднете си закърнелите дупя!

В Украйна имало фашизъм, а в останалия свят к'во наложиха покрай един по-лош грип?! И до кога кризи, от които богатеят богатите? А докога емигранти?!

Луд съм, нали! Ама който ви яде баницата не е луд. Е па не е имало такива тъпотии до сега!

Нед Мар 13, 2022 12:14 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Та като съм тръгнал да се цепя, да се изцепя още малко.
bongo_x2 написа:
В Украйна имало фашизъм, а в останалия свят к'во наложиха покрай един по-лош грип?!
Информационното затъмнение е огромно, както и дезинформацията и не говоря за това в момента заради войната, а за това преди войната. Та на фона на всичко това все повече започвам да се убеждавам, че "по-лошия грип" никак не е случаен.
Бонго, в една фирма, в едно общество, а и по света хората с идеи и "двигателите" на прогреса винаги са единици. И тези единици трябва да виждат смисъла (моралени финансов) да правят това, което им идва отвътре да правят.

Да вземем от богатите и да дадем на бедните - това е върховна глупост. Нали се сещаш за онзи виц за студентите по философия спорещи дали социализма е възможен, които направили "социален" експеримент всички да получат не индивидуална, а средна оценка от цялостното им представяне на изпита как е завършил? Нямаме нужда от това.
Имаме нужда клатещите световната лодка да нямат възможност да го правят повече, Паразитиращите върху останалите клатят лодката, за да печелят от клатенето и НЕ допринасят в положителна посока за развитието на света.
"Пари -> стока -> пари прим" е логичен вариант, докато борсовия "пари -> пари прим" без реална стока помежду им някак не се връзва и създава само обедняване на мнозинството и супер печалби за малцинството хора.

Една лява идея идваща от Германия за изход от създалата се ситуация. Не съм чел книгата, но определено трябва да я намеря и прочета.
Със сигурност има и ще има и други идеи, които трябва да се чуят и в крайна сметка "приспаното" и манипулирано в една или друга посока световно общество да се събуди и да направи промяната... ( Егати и утопизма )

За съжаление не разбирам нищо от тази материя, защото усилията които съм полагал до момента са да стана специалист в областта в която работя. Едностранното ми развитие е моя грешка, но се надявам хора, които не са я направили да имат по-широк поглед върху нещата и да "просветлят" такива като мен.

(Не знаех, че в Германия в управителния съвет на фирми като Мерцедес и Фолксфаген има работници, та даце и представители на общината. Може би това е един от начините за изход от положението.)

Нед Мар 13, 2022 9:45 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Eмо, това дето го търсиш, няма да го намериш. Нали за справедливостта говориш?

Нямаш ли познати, които да казват "Ако бях депутат или министър и аз щях да крада".

Нед Мар 13, 2022 10:12 am
Докладвай
Профил
Ранг: Професионалист

Отговори с цитат
Смяната на "чипа" е задължителна. Държавата не е длъжна на никой и за нищо. Всеки трябва да си пази дупето сам.

Нед Мар 13, 2022 10:14 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Смяна на чипа може да има след сериозен катаклизъм, който да покаже, че така вече не може и това да стане ясно на мнозинството хора. Не може и да има пари прим до безкрайност. Ресурсите и на Марс няма да стигнат.

Нед Мар 13, 2022 10:59 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Аз не разбрах на кой трябва да сменяме чипа? На облъчените или на тези които не се поддават на облъчване?

Нед Мар 13, 2022 11:05 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ценков написа:
Държавата не е длъжна на никой и за нищо. Всеки трябва да си пази дупето сам.
И ако приемем, че така трябва - аз трябва ли да съм длъжен на тази държава? Годишно да работя 6+ месеца за същата тази държава и едва 5+ месеца за мен и семейството ми? Т.е. за какво да плащам данъци?
Нещо си се объркал май.
Държава трябва да има, но тези които избираме да я управляват сме длъжни и да ги контролираме да работят за нас, а не са себе си или дори по-лошо - за чужди интереси както в момента. Иначе да се връщаме по пещерите...
В крайна сметка до голяма степен сами сме си виновни, че с пасивността си позволяваме да се случва това, което се случва.

(Историята (например в Израел) познава и случаи на министри в затвора... Значи може. Въпрос на търпимост на обществото към случващото се.)

Нед Мар 13, 2022 11:58 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Не си ме разбрал ,а може и да не съм бил достатъчно ясен. Не може да искаме от държавата повече от това което сме дали.Държавата е да създава правила за бизнеса, да ти пази имуществото.
Не и е работа да ти вдига заплатата, да ти плаща пенсията.Че у нас всичко е объркано! Всички чакат на държавата за всичко. Е няма такава държава която да устои на такова искане!
Защо няма осъдени? Не знам. Но помня че независимия Български съд оправда преди години един полковник и любовницата му хванати на калъп в момента на предаване на секретни документи на руски дипломат с мотива"в съда съществуват достоверни съмнения относно секретноста на документите".

Нед Мар 13, 2022 12:37 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ценков пак си вадиш панделки от изотзад, никой не е казвал това което твърдиш че емо е казал, никой!
пехтиестите облъчени мозъци някога ще спрат ли да си съчиняват глупости за да си оправдаят религията на която робуват?

Никой не е казвал че държавата трябва да ти вдига заплатата, но за пенсията са длъжни, докато пенсионните вноски са задължителни и се вдигат постоянно - и плащането на пенсията и вдигането на пенсията са задължителни

От цялата история на "демократична" българия само за едни измислени руски шпиони ли се сети?
А когато цял живот плащаш здравни осигуровки държавата не е ли длъжна да осигури адекватно лечение? Или трябва да си плащаш всеки път щото наши и ваши източват и здравна каса и болниците? Ами плащай двойно като ти е толкоз акъла (жалко че глупаците не мрат толкова лесно)
А когато трябва да се разследва едно такова масово ограбване единствено одобрените от американското посолство ли имат право да водят разследването? Които да отклоняват вниманието на облъчените с измислени руски шпиони, щото на такава пропаганда кълват най бързо
Ден през ден руски шпиони, ми те повече от българите се оказаха

Нед Мар 13, 2022 1:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
За твое нещестие са малко!
Я кажи везнайко,колко са безработните в Просия в момента? А утре? А в другиден? Колко завода спряха дейност?
10 рубли колко стотинки са?
Как е ситния клец на оная симпатична панда!

Нед Мар 13, 2022 1:52 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ценков, теб лично, защо те интересуват руските безработни и пенсионери?

Нед Мар 13, 2022 2:14 pm
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
Съжалявам ги! В момента има поне 20-30милиона.И още поне 20 са на път. Няма държава която да издържи на това...

Нед Мар 13, 2022 5:19 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
е, и? и аз те съжалявам но няма как да ти се помогне ако не си пиеш хапчетата

америка оцелява не само с безработица ,но и с мошенници, бездомни, наркомани, чернилки и всякаква сган, просто ограбват други държави за да си поддържат изкуствената икономика
русия дори това няма нужда да прави защото си имат всички нужни ресурси, могат да живеят още 1000 години без да ограбват други държави, стига да си опазят ресурсите от алчни американци или англичани

Нед Мар 13, 2022 5:27 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
nik написа:
русия дори това няма нужда да прави защото си имат всички нужни ресурси, могат да живеят още 1000 години без да ограбват други държави

Това звучи малко смешно, защото в момента са си вкарали танковете в "друга държава". Или имаш в предвид, че беларус, Украйна, Молдова и българия са руски?

Нед Мар 13, 2022 5:33 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща