Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 490 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ToHu написа:
Не знам колко сте наивни да мислите, че някой се интересува от съдбата на Украинеца, Българина или някой друг.
И може да е много оптимистично, но аз лично бих предпочел да запазим добри отношения с Русия което не се случва, и да се надяваме че тя ще си пази интересите в региона и яма да позволи Турция да се разраства на Север от колкото да очаквам САЩ или някой в Европа да вземе нашата страна, което е по-малката вероятност. Ако не сте наясно прочетете устава на НАТО, това ще е конфликт между страни членки. А ако пък някой разчита на ЕС ...
+1

Сря Мар 02, 2022 10:33 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Обективни медии няма, но човек може да си сглоби картинката от различни източници. Шпийгел, ББС и Ал джазира са тези които използвам в момента. Като последните си показват Украинските бели вождове със сфастиките без много да му мислят, при все че не са никак про-руски ориентирани.

Сря Мар 02, 2022 10:38 pm
Докладвай
Профил WWW

Отговори с цитат
tito - няма да разбереш защото не четеш написаното, а правиш някакви шантави тълкувания (както и другите облъчени) понеже фактите не отговарят на илюзията в която живееш

аз пиша че западните медии лъжат масово - това се тълкува че аз съм руски трол?!? какво общо има едното с другото? първото е факт, второто безпочвено твърдение на някакъв тотално откъснат от реалността

аз пиша причините поради които русия се чувства заплашена - това се тълкува че съм ушанка ?!? това че вниквам в детайлите не означава че защитавам путин

аз пиша че американците са нагли окупатори и ограбват наред - това се тълкува че харесвам русия?!? кога съм казвал че харесвам русия? че даже и лада трябвало да си купя? какво общо имат грабежите на американците с автомобил лада?!? що за неадекватни въпроси?

аз пиша защо украинците са почти терористи и лъжат като насрани - не било така, аз съм бил лъжец и си измислям някакви истории

ако не можеш да четеш, или не можеш да приемеш отговора, защо питаш тогава?
ако фантазиите ти са по-важни от думите на човека отсреща - не питай, направо сядай и си фантазирай без да питаш, даже и хапчета ще ти изпишат, разни такива весели

Сря Мар 02, 2022 10:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
emilvtc написа:
ToHu написа:
Не знам колко сте наивни да мислите, че някой се интересува от съдбата на Украинеца, Българина или някой друг.
И може да е много оптимистично, но аз лично бих предпочел да запазим добри отношения с Русия което не се случва, и да се надяваме че тя ще си пази интересите в региона и яма да позволи Турция да се разраства на Север от колкото да очаквам САЩ или някой в Европа да вземе нашата страна, което е по-малката вероятност. Ако не сте наясно прочетете устава на НАТО, това ще е конфликт между страни членки. А ако пък някой разчита на ЕС ...
+1

Проблем е отношението на Русия към България...няма причини да мислим , че за тях сме повече от разменна монета. Само веднъж съм го чел, отдавна и забравих къде - Сталин се опитва да привлече неутрална Турция , предлагайки Бургаска област сред другите примамки.

Сря Мар 02, 2022 10:42 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
tgi написа:
Сега как е не знам, но не съм хванал BBC да излъжат, това за доста години.

BBC не лъжат, само дето не дават цялата истина, а само удобната част от нея :) Същото важи и за останалите, като канал 4 са най-лошите от всички. Там лъжа и пропаганда направо липсват от речника, просто защото няма нищо друго освен тях

Сря Мар 02, 2022 11:10 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
t_i_t_o написа:
TheWizard написа:
lcr - контра въпрос - защо емигрантите от Донбас не се насочиха към Киев и EU

А защо никой от защитаващите Путин не емигрира в Русия и не кара Лада, а бягате на запад и карате бмв-та? Искам конкретни отговори, а не колко съм облъчен от западната пропаганда и че нищо не разбирам и подобни тъпотии.

Аз ще ти отговоря като човек чийто половина живот е минал извън България.
Точно пропагандата те облъчва с идеите, че едва ли не целта на всички е да избягат от мрачния живот на изток и да заживеят "свободни" на запад. Хората обаче ходят на запад или където там ходят не заради политически убеждения, а по професионални или икономически причини. Да слагаш двете неща в една торба е голяма грешка.

Сря Мар 02, 2022 11:17 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Така е Стефане. Разменна монета сме и нито руснаци, нито хамериканци ги е еня за нас. Тях ги е грижа само и единствено за собствените им интереси и ще ни използват (и са ни използвали) като разменна монета не веднъж.
Ако интересите ни съвпаднат (случайно) с техните - добре за нас. Иначе не виждам защо зорлен трябва сами да се навираме между шамарите. Дето Миро разправя - все да сме от страната на булката ...
Младите ги разбирам защо така си мислят. И аз на младини си мислех, че хамериканците шА нъ Упраат - и те ни оправят заедно с европейците. Липсвал ми е житейски опит и съм бил оптимист(вярващ) поради липса на информация. Имах доста надежди и очаквания, но явно са били нереални и формирани от хамериканската пропаганда.
Прочетете дългия списък във Википедия който nik постна и сами си направете изводите.
Голям късмет е, че преди 30 години се откъснахме от опеката на Русия. Но за съжаление попаднахме под друга опека - вероятно малко по-добра, но пак сме под опека. И тъжното е, че не работим в наш интерес, а позволяваме продажни и инсталирани политици да ни водят по чуждите интереси. Кирчо направо кърти мивки в това отношение ...

А какво стана с Канадата? Нещо много се замълча по темата. То ясно, че войната отклони вниманието и от нея, и от ковида, ама нещо много лесно змениха темата...

Сря Мар 02, 2022 11:25 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ясно. Сега разбрах. Русия е едно чудесно място за живеене, но професионалните и икономическите предпоставки, не са добри.

А кое точно му е чудесното?

Сря Мар 02, 2022 11:26 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Н'бабане Гт'муан'га написа:
tgi написа:
Сега как е не знам, но не съм хванал BBC да излъжат, това за доста години.

BBC не лъжат, само дето не дават цялата истина, а само удобната част от нея :) Същото важи и за останалите, като канал 4 са най-лошите от всички. Там лъжа и пропаганда направо липсват от речника, просто защото няма нищо друго освен тях

Да, както казах, не лъжат. В днешно време не може да се скрие информация така че недоволните от подбора им на материали са по-скоро недоволни от реалността.
Фактът, че няма руска агенция, на която някой да вярва та да подбира и тя това, което според нея BBC премълчава не е по вина на BBC.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Мар 02, 2022 11:28 pm
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
lcr написа:
Ясно. Сега разбрах. Русия е едно чудесно място за живеене, но професионалните и икономическите предпоставки, не са добри.

А кое точно му е чудесното?

Феодалните порядки предполагам....

Сря Мар 02, 2022 11:32 pm
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
нищо лично - Слава Украине...
https://www.24chasa.bg/novini/article/11015764
https://www.24chasa.bg/novini/article/11017841

Последна промяна TheWizard на Сря Мар 02, 2022 11:45 pm, променена общо 1 път

Сря Мар 02, 2022 11:37 pm
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
TGI, Медия градяща и изградила доверие като надежден източник на информация и използвана в точните моменти за манипулация е може би по-гадно, отколкото медии, на които никой не вярва. Не мислиш ли?
Сам каза "Публикуваха смешките на Пауъл и подобни, но това не е тяхна лъжа." И да не е тяхна - заради имиджа им доста хора са им повярвали и са приели казаното за истина ...

lcr , явно не четем и пишем един и същ форум с теб, защото до момента не съм прочел някой от участниците да разправя че Русия е чудесно място за живеене и да агитира да ходим да живеем там.

Сря Мар 02, 2022 11:42 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Смешките на Пауъл бяха очевидни смешки за всеки с 2+ работещи неврона.
И тези в BBC прекрасно го разбираха.
Медии като руските, които никой с 2+ работещи неврона не следи просто защото носят нулева информация - колкото е вероятно да казват нещо вярно толкова е и вероятно да са съчинили 100% от разказаното - са просто безсмислица, т.е. без свестен източник сме обратно в пещерите като информираност.
Да предпочиташ да не знаеш дали те лъжат е чиста проба заравяне на главата в пясъка.

Сря Мар 02, 2022 11:54 pm
Докладвай
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Н'бабане Гт'муан'га написа:
t_i_t_o написа:
TheWizard написа:
lcr - контра въпрос - защо емигрантите от Донбас не се насочиха към Киев и EU

А защо никой от защитаващите Путин не емигрира в Русия и не кара Лада, а бягате на запад и карате бмв-та? Искам конкретни отговори, а не колко съм облъчен от западната пропаганда и че нищо не разбирам и подобни тъпотии.

Аз ще ти отговоря като човек чийто половина живот е минал извън България.
Точно пропагандата те облъчва с идеите, че едва ли не целта на всички е да избягат от мрачния живот на изток и да заживеят "свободни" на запад. Хората обаче ходят на запад или където там ходят не заради политически убеждения, а по професионални или икономически причини. Да слагаш двете неща в една торба е голяма грешка.

Е това наистина не го разбирам, 45 години ни текат лигите по корекомски яйца, цветни телевизори от некермани и т.н. а когато ги имаме си търсим татовото време... Как човек може да има различния между политически и икономически интереси! Не е ли точно това предателство на самия себе си? Начи, кефи ме политиката и лагерите на Северна Корея, ама искам да ям Макдоналдс и да пия кока кола... Е няма по-голямо лицемерие!

П.С. работя и живея в БГ цял живот и имам щастието за сега да справям добре. Но ако Путин дойде да ни освобождава, ще се махна с 300... Както съм сигурен, че така ще направят всички путинофили, ако изобщо са тук... Щото оставам с впечатлението че отдавна са се махнали.

Сря Мар 02, 2022 11:55 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
t_i_t_o написа:
Е това наистина не го разбирам, 45 години ни текат лигите по корекомски яйца, цветни телевизори от некермани и т.н. а когато ги имаме си търсим татовото време... Как човек може да има различния между политически и икономически интереси! Не е ли точно това предателство на самия себе си? Начи, кефи ме политиката и лагерите на Северна Корея, ама искам да ям Макдоналдс и да пия кока кола... Е няма по-голямо лицемерие!

П.С. работя и живея в БГ цял живот и имам щастието за сега да справям добре. Но ако Путин дойде да ни освобождава, ще се махна с 300... Както съм сигурен, че така ще направят всички путинофили, ако изобщо са тук... Щото оставам с впечатлението че отдавна са се махнали.

Просто са били привилегировани от съветската система тия на които им липсва.

Чет Мар 03, 2022 12:16 am
Докладвай
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 490 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Следваща