Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 490 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Н'бабане Гт'муан'га написа:
Обаче островните медии са се побъркали с тоя конфликт. Ковида го забравиха тотално. Сега има повече хляб в тия репортажи "от фронта" :)
Аз направо спрях да гледам новини. То са едни сълзливи истории, намерили да интервюират няколко майки с деца дето поназнайват английски (винаги с американски акцент, между другото). Винаги са подбрани тия с най-крайните позиции също така, та човек остава с впечатлението, че всичките украинци са взели пушки и се борят срещу могъщ тиранин (буквално това казват!!!). Гледната точка на руснаците я няма никаква, така че на хората се оставя впечатление, че те си воюват просто така, щото така им харесва. Абе направо помия отвсякъде...
Човек не знае на кого да вярва в наши дни

На никой. Седиш си, мълчиш си и след време ще разбереш част от истината. Но да реагираш като инфантил на база на информация, поднесена на момента, без никакви шансове да се провери или анализира, е много сигурен начин да си преебеш живота много жестоко.

Вто Мар 01, 2022 3:28 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Каква още информация ви трябва за да разберете, че дори и да приемем, че убитите са 0, че разрушенията са 0, че всичко е лъжа, има едни няколкостотин хиляди, които са напуснали уютните си домове и сега се щурат по странство.

Опитахте ли да си представите, че сте на тяхно място?

И ако успеете да си го представите, още по-гадно ще ви стане, като осъзнаете, че всичко това се дължи на един луд.

Вто Мар 01, 2022 3:34 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D1 ... 1%82%D0%B8
Цитат:
Професионални журналистически принципи:

1. Право на гражданите на достоверна информация;
2. Обективно отразяване на събитията като дълг на журналиста;
3. Социална отговорност на журналиста;
4. Професионална почтеност на журналиста;
5. Публична достъпност до информацията и участие в СМО;
6. Зачитане неприкосновеността на личния живот и достойнство;
7. Зачитане на обществения интерес;
8. Зачитане на общочовешките ценности и културното многообразие;
9. Борба срещу войната и другите бедствия, застрашаващи човечеството;

до тук какво показаха и доказаха всички западни "демократични" медии:
1. гражданите нямат право на достоверна информация
2. никакъв обективизъм
3. никаква отговорност
4. никакъв професионализъм или почтеност
7. обществения интерес е тотално забравен пред корпоративния и политическия
9. старателно и манипулативно прикриваха въоръжаването и издевателствата след 2014, и услужливо пропускаха нарушенията на минското споразумение за да предизвикат война, и също толкова послушно, старателно и манипулативно отразяват сега за да ескалира войната

за пропагандата покрай югославия и сирия също си спомням какви го творяха, имаше видео с военни които помагали на деца в сирия след "химическа атака" а после се оказа че просто са пуснали вода на един маркуч за да се съберат децата от улицата да ги снимат как се мият и се пулят на камерата, никаква атака не е имало, но въз основа на тази пропаганда бомбардировките вече бяха нанесени

Вто Мар 01, 2022 3:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Повече от час вече тече заседание на европарламента... Както върви очаквам официално да се включим във войната.

Вто Мар 01, 2022 3:57 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ако началниците отвъд океана така са го планирали... Така ще стане, както се видя вече колониите са много послушни

Отдавна се говори че голяма война не е имало скоро а американците имали остра нужда да си оправят затъващата икономика и балони, та няма да се изненадам да вкарат колониите си във война, благодат за оръжейната индустрия

Вто Мар 01, 2022 4:35 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Реконструктор написа:
Обаче островните медии са се побъркали с тоя конфликт. Ковида го забравиха тотално. Сега има повече хляб в тия репортажи "от фронта" :)
Аз направо спрях да гледам новини. То са едни сълзливи истории, намерили да интервюират няколко майки с деца дето поназнайват английски (винаги с американски акцент, между другото). Винаги са подбрани тия с най-крайните позиции също така, та човек остава с впечатлението, че всичките украинци са взели пушки и се борят срещу могъщ тиранин (буквално това казват!!!). Гледната точка на руснаците я няма никаква, така че на хората се оставя впечатление, че те си воюват просто така, щото така им харесва. Абе направо помия отвсякъде...
Човек не знае на кого да вярва в наши дни

На никой. Седиш си, мълчиш си и след време ще разбереш част от истината. Но да реагираш като инфантил на база на информация, поднесена на момента, без никакви шансове да се провери или анализира, е много сигурен начин да си преебеш живота много жестоко.

Не разбирам какво имаш предвид за да ми скачаш така... Аз не съм реагирал по никакъв начин, нито пък съм изразил някаква лична позиция. Просто казах какво е положението. По принцип, и това може да се провери лесно, аз никога не изразявам лично мнение по политически теми. Нито има смисъл, нито пък някакви цели...

Вто Мар 01, 2022 4:36 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз вече съм дъртак и съм се наживял. Ако БГ бъде въвлечена във война на момента ще се пиша доброволец. Но първата ми работа, след като ме въоръжат, ще бъде да "посетя" всички отговорни за батака!

Вто Мар 01, 2022 5:01 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз пък за вечерно четиво си приготвих Field Manual No. 3-22.37 "Javelin—Close Combat Missile System, Medium"...

Вто Мар 01, 2022 6:11 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Гледах ТВ по интернет за Украйна. Излъчиха беларусеца Лукашенко да доказва как украинците щели да нападнат (сочи им ракетните бази) и те били принудени да атакуват първи. След това водещият каза: "Колеги, върнете видеото! На тази карта Украйна вече е завладяна и разделена на четири части!".
На всичко отгоре си личат плановете за атака :)
Прикачени файлове:
Screenshot_2022-03-01_17-58-M.jpg
Screenshot_2022-03-01_17-58-M.jpg [ 63.03 KiB | Прегледано 1456 пъти ]

Колкото до картата на Юрий Подоляка, посочена по-долу от TheWizard : гледах я още в първия или втория ден на войната. Все още звучи твърде оптимистично.
Но там се води война, бе хора! Не е компютърна игра!

Последна промяна bongo_x2 на Вто Мар 01, 2022 8:06 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 01, 2022 7:30 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
nik написа:
Ако началниците отвъд океана така са го планирали... Така ще стане, както се видя вече колониите са много послушни

Искаш да кажеш че началника отвъд морето започна войната ... и сега се очаква нашия отговор.
Дали да умрем сега или да изчакаме първо да изтребят Украйна, Унгария, Словакия, Полша, Молдова, Румъния и после нас и останалия циливизован свят.

Вто Мар 01, 2022 7:46 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
бе те плановете са ясни - изолиране на градовете и унищожаване на нацистите в Донбас
ето ти последния фронт https://www.youtube.com/watch?v=GhICD2SrKUA

Вто Мар 01, 2022 7:48 pm
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
Нацисти има само в главата на путин, но гледам още не е унищожена. Защо?

Вто Мар 01, 2022 8:01 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Няма ги и в главата му, той е психопат но не глупак. Прекрасно знае, че няма никакви нацисти и прекрасно знае, че Донбас е част от Украйна и че там би било мирно и тихо ако не беше пращал ордите си руски башибозук толкова години там.
За него няма вариант да отстъпи и да оцелее на власт; като гледам няма и вариант да победи и да остане, със сигурност не и ако се забави още малко.
Тая 65 километрова колона бронетехника дето я е пратил към Киев ако украинцигте по някакво чудо успеят да я унищожат трябва просто да бяга и да се крие.
Ако вземе Киев ще трябва да остане на власт научавайки цялото си население да живее като това в Северна Корея бързо, всички ги затварят отвсякъде.
Де да видим.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Мар 01, 2022 8:23 pm
Докладвай
Профил WWW

Отговори с цитат
TheWizard написа:
бе те плановете са ясни - изолиране на градовете и унищожаване на нацистите в Донбас

точно това си коментирахме преди малко с баща ми - явно не могат да живеят заедно нацисти с мирно население, както циганите в БГ - винаги има проблеми, и винаги циганската махала е някъде накрая на града или отделен квартал, изолиран за да има някакво що годе съжителство, та ако не ги унищожат другия вариант е да им оставят една част от украйна, и ако не им се доставят оръжия постоянно да ги оставят да живеят там, като циганската махала на края на града

а освен демилитаризация на нацистите най вероятно ще опитат да решат и другите проблеми - водоснабдяването за крим, да не могат да им спират повече водата, и изолиране от черно море - като няма излаз да не идват постоянно американски кораби с доставки на нови оръжия, че те уж учения а пътека бяха направили, ден през ден американски кораби се бутат там

Вто Мар 01, 2022 9:47 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не разбирам какво имаш предвид за да ми скачаш така... Аз не съм реагирал по никакъв начин, нито пък съм изразил някаква лична позиция. Просто казах какво е положението. По принцип, и това може да се провери лесно, аз никога не изразявам лично мнение по политически теми. Нито има смисъл, нито пък някакви цели...

По принцип говоря, нямам предвид тебе персонално.

Вто Мар 01, 2022 10:40 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 490 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33  Следваща