Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Някви начини за бърза емиграция? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Hm
plameniv написа:
максимум 1-2 пъти в годината ще си дойде, а от Австралия 1 път , но като си идваш ще е поне за месец , иначе наистина ще си отпътуваш само :lol: :roll: :?

Ти явно не си запознат с големината на отпуските по широкия свят 8) .

Вто Авг 08, 2006 12:01 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Които са (с продължителност) ?

Вто Авг 08, 2006 12:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
10 дена първите 5 г. :?

Вто Авг 08, 2006 12:25 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
Но все пак като се има в предвид че там са доста по добре уредени във всяко едно отношение и са доста по социална държава от нас

реконструкторе, предполагам вече стягаш дисагите за австралия :)

Вто Авг 08, 2006 7:59 am
Профил

Dimitar написа:
plameniv написа:
максимум 1-2 пъти в годината ще си дойде, а от Австралия 1 път , но като си идваш ще е поне за месец , иначе наистина ще си отпътуваш само :lol: :roll: :?

Ти явно не си запознат с големината на отпуските по широкия свят 8) .

Зависи кой ти е работодателя, ако сам си си работодател може и както си решиш така да ти е отпуската :)

Вто Авг 08, 2006 9:17 am
Профил
Аватар

plameniv написа:
Зависи кой ти е работодателя, ако сам си си работодател може и както си решиш така да ти е отпуската :)

Добре е, че отиваш нахъсан за собствен бизнес, ама.... освен ако нямаш предвид собствена фирма за косене на трева.

Тука сме форум микроконтролери, което предполага, че хората се занимават с електроника. А в тая бизнес ниша зад граница са предимно сериозни и големи фирми. А малките дупки се заемат от китайците. Не че е невъзможно човек да го прави, примери много, ама опита ми показва, че който има уменията да върти бизнес в нашата област зад граница - тук вече не говорим за емиграция, документи интервюта, тестове и пр. - за такъв човек всяка граница е просто врата. Света е отворен. За който го може обаче.
Аз лично това не го мога. Затова знам, че емигрирам ли - ще съм добре платен бачкатор. Ще имам 10-15 дена отпуска (ако ида в USA) или 20 дена (ако ида в EU).

Хората които познавам в Австралия, също са наемни работници (напр. NEC). Пътните разходи възлизат на около 2000-3000 USD (според зависи колко е планирано). Което си е една нормална работна заплата (след таксите) там. Отпуска - 15 дни. А прибави и 5 години лишения докато си стъпи на краката (2 коли, жилище, елементарно обзавеждане). 10 години не си беше идвал човека.
За някой не е проблем. За мен е голям проблем. Затова - по-близко.

Иначе имам голямо желание да видя Австралия. А пък за Нова Зеландия направо ми е мечта. Дано не одъртея преди да ме огрее.

Вто Авг 08, 2006 10:52 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
vlado написа:
Реконструктор,
Не можеш ли да съдиш собствениците? Макар че те сигурно делят вината със скапаните общинари, които се въртят в порочния кръг на приетите закони и неприетия [все още] рушвет...
Поне хора не са пострадали.
Сори :-(

Днеска говорих с адвокат. Задвижвам нещата за едно дело за неимуществени щети. Само да не се окаже няква велика безумна простотия от типа на тази, която описа Дедо Боре, щото не знам от къде да си търся правата в такъв случай... Иначе, вината е 100% на собствениците на сградата. Тъпото е, че май полицаите, въпреки че дойдоха на мястото на произшествието и почнаха да ограждат купчината парчета от сградата с лента, не са съставили протокол за случилото се. :? Абе баси държавата.

Вто Авг 08, 2006 11:01 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
Не си само ти , аз не само мисля , но май нещата са на 90% уредени , жената урежда нещата за австралия и може догодина да сме там вече :roll:

Супер, и аз за Австралия си мисля от доста време. :) Там се разработват сигурно 80% от ЕКУ-тата. :lol: Да взема да си завърша моя проект, ако не друго, поне ще го показвам.

Вто Авг 08, 2006 11:07 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Искам само да допълня моите мнения към темата.

Значи следната ситуациа се развива тук в Англия - пешеходец върви по тротоара, тротоара е заледен, пада и си навехва ръката.
Не може да работи 1 седмица, отива в общината и ги съди за обещетение (има си адвокати специализирани в това), и есетествено печели.
Това се прави за защита на нормалия човек иначе всеки ще го тъпчи.

Наблюдавам правното развитие на България. При всяко правителство законите се променят тотално - всеки си въвежда собствен закон и понеже депотатите със две мозъчни клетки които постоянно воюват, не разбират от право и съответния закон е приет.
Например аз имам здравна осигуровка в Англия и понеже Англия и България имат договор да нямат двойно данъчно облагане, аз трябва и в България да плащам здравни осигуровки (обаче ще се хванат за палците).
И мисълта ми е че правистите като са тръгнали да копират закони и системи, са изкопирали само това което им е удобно. Защо не са копирали системата за обещетениа???Моля се да не пипат нищо по образованието, обаче се съмнявам че някой е в състояние да го опази.

Съвалявам че се отклонявам от темата, обаче България не я виждам да се оправи скоро...
Данчо

Вто Авг 08, 2006 11:14 am
Профил
Аватар

plameniv написа:

Това ако го казваш сериозно - нещо хич не те виждам емигрант :? . Още не си тръгнал, ама знаеш колко ще ти е отпуската и за колко ще си ходиш до БГ. И само за сведение - когато аз си бях работодател на мен си - почивах 5 дена вместо 10. Така, че прави си сметката дали в тоя случай ще ти е по-голяма отпуската - особено пък на запад. Освен ако просто не си говориш ей така - да се намираме на лаф. Успех все пак :) .

Вто Авг 08, 2006 3:20 pm
Профил

Мнение 
Абе ... акооставиш на странс ъденето .. нали имаш застраховка, тя не поема ли тия неща???? Да се сравнява със USA смисъл няма, там е пълно безумие, тази съдебна система не е нормална защото както ти гарантира едни права така ти отнема други. Нормално е да осъдиш някой който ти е нанесъл щета с немърливост, но пък не е нормано да осъдиш макдоналдс защото си надебелял от хамбургери, или пъкнякоя кака да те осъди задето си си смигнал в ресторанта ....

Вто Авг 08, 2006 5:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
преди 2 седмици бях в йоханесбург, ще споделя пресни впечатления.

черни има по кръстовищата. дебнат спрелите на червено коли и се нахвърлят върху тях.
... с табелки в ръце: "бихте ли ми дали някаква работа", написана на учтив и правилен английски.
има коренна разлика с наште цигани, дето те обикалят с чашка "бате, дай некоя стинка, да си жив и здрав бе батееее"

в ресторанта един бял те посреща на входа, завързва дружески лаф с тебе, все едно сте съученици и не сте се виждали поне 20 години. после, като установи какво искаш - хапване, пийване, какава маса очакваш - ти зачислява един черен сервитьор само за тебе. много е неудобно... оня седи кат куче в някой ъгъл и само чака да вдигнеш поглед от чинията и търчи. първия път дадох бакшиш към $2 (просто оставих кръгла сума в банкноти), оня ме гони 50м по улицата да ми ги върне.

минахме покрай едно гето. направи ми впечатление, че няма диреци за тока ала-факултета - с високи стълбове, табла на високо. питам го човека, дето ме караше: абе как ги озаптявате да не крадат ток, как ги карате да си го плащат. оня ми отговаря учудено: "какъв ток? 8) те са на свещи!" много сталински подход за решаване на проблема с тока. но май ми хареса...

по улиците ходят само черни. оако видиш някой бял, той тича за здраве. иначе било безопасно да се ходи (поне по светло), но всички бели си имат коли и никой не ходи пеша. има една странна услуга, която ми хареса. отиваш да хапнеш нещо на обяд с колата в близкия шопинг център. паркираш на паркинга и докато се тъпчеш ти измиват колата на място. струваше 25 ранда, което е към $3.5 самия обяд е доста добър и не е скъп. трябва да се внимава...

малко е кофти с жилищата. всички са с високи огради и яки порти. всеки си е затворен в неговото царство. за да отидеш някъде, трябва да имаш уговорка предварително, иначе охраната няма да те пусне през бариерата. сигурно се свиква, ама на мен ми се видя кофти момент. цените на имотите се въртят около милион (~$140K) в добър квартал, примерно къща с 3 спални, 2 бани, кухня, дневна, трапезария, пристройка за прислугата, басейн, гаражи и декар терен. разбира се има и по-евтини и по-скъпи. това беше усреднена на око стойност от вестника с обяви (който е към 1см дебел). ипотечните кредити са 7-9%

бензина е малко под долар. скоро го били вдигнали чувствително и всички мърмореха неодобрително.

безработицата е над 45%. но хората с които говорих, споделиха, че като вземат някой черен на работа той не ще да работи. въпреки, че има такъв отчайващ процент безработица, реално има дефицит на квалифицирани кадри.

не си длъжен да внасяш здравни или пенсионни осигуровки. ако внясяш има някакви облекчения в данъците, и то не малки. всичко е оставено в твои ръце (не е като при нас). в случай на нужда, можеш да си избереш здравно заведение според конкретната нужда и джоба. ако те блъсне кола, влиза в сила застраховка (което е различно от осигуровка). нямах много време да навляза в детайли, но принципа е този.

Сря Авг 09, 2006 9:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
СУПЕР. :D ЮАР е мой тип страна.

Сря Авг 09, 2006 9:56 am
Профил

Мнение Mda
Реконструктор написа:
СУПЕР. :D ЮАР е мой тип страна.

Ама Дедо ти боре е видял повече от хубавите неща, имам братовчед там и никак не е очарован, питам го заделя ли някой друго спестяване но човека казва че не може , защото като си покрие всички масрафи за месеца съвсем малко му остава, а работата му е добра колко точно взима не мога да кажа, но като ми каза че 150 лв наши на месец му е застраховката на колата и тя е някаква стара морга а и да не говорим за другите такси наеми .
Още повече има такива квартали в някой градове там че даже има и табели с надпис , не спирай , като минаваш да си със затворени прозрци , абе с 2 думи не минавай от там , нашата престъпност е нищо в сравнение с там :roll: :?
За малко ми каза че е щял да го застреля един крадец миналата година , човека да изкара колата на един негов приятел полицай , черния пред него тъкмо обирал друга кола , ако не бил паднал пълнителя на пистолета както е бил насочен към него просто се сети сам :? :cry:
И аз мислех за там даже има и кой да ме посрешне човека вика кога ще идвате , но като ми ги разправя тези неща и аз все повече взех да се замислям и се отказах да ходим на там.

Сря Авг 09, 2006 10:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
абе навсякъде има трески за дялане, няма идеални места

в софия, ако минаваш по суходолсна, не трябва да спираш. лошото е, че има прелез и може да те хване бариера.
за култовата улица тумба да не говорим, там без мургав придружител си пътник

Сря Авг 09, 2006 10:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща