Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Циганска работа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Циганска работа
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid= ... =1&eid=797

Какво е решението според вас? Замислих се какъв избор има...

1. Плащаш на момента...
2. Ходиш по съдилища - делата ще се отлагат до безкрай, понеже потърпевшия така и няма да се появи. А едно следсвен в досието си е сериозно петно. Върви доказвай, че нямаш сестра.
3. Мойто решение - даваш им пари, ама малко. Казваш че ще дадеш повече по-късно. Понеже са алчни тъпи парчета - ще се появят и вероятно ще са с мъжете си. И като се появят ги спукваш от бой. Ама яко. Все едно си ги блъснал с товарния влак.
4. Малко по хуманно - качваш да ги караш у Пирогов, ама вместо това ги караш зад Пирогов. Там има едни такива слепи улички. Пак бой, ама предимно по жената. Детето все още имам скрупули да го бъхтя.

Вто Авг 08, 2006 12:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Един приятел - шофьор на автобус каза:
-Трябва да измислят закон, в който да пише, че ако блъснеш пешеходец (само да не е дете) без да си в нарушение (да ги мачкаш на зебрата и др.), да ти дават по 2000 лева на смачкан пешеходец. А да видим тогава, колко блъснати пешеходци ще има!?
И мисля, че до някъде е прав.

Вто Авг 08, 2006 12:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами да се молят да не нацелят мойта кола, че няма да е с 5 км/ч и хич няма и да спра даже, а акое по късметлия хем бой ще яде хем после ще ми плати и ремонта на колата .....то и без д ами се хвърлят няма д аим простя, само да е зелено ....

Вто Авг 08, 2006 1:07 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Относно циганите - ясно е , няма какво да го коментирам.

Относно пешеходците и шофьорите: и едните са прави на половина и другите.
@Gogo - това важи и за казаното от теб:
Значи какъв му е на пешеходеца стимула да пресича на пешеходна пътека като 1 от 100 спира ?
Т.е и да е , и да не е на пешеходната пътека пресичането е еднакво. Оглеждаш се, като имаш време минаваш (и се минава на бегом в повечето случей).

Виж за светофарите там е ясна ситуцаията - зелено / червено - прав/крив.
Друг е въпроса , че някои светофари имат много тъпа логика.
Пуска колите да завиват и едновременно или после пуска пешеходците да пресичат.
Т.е

кола
---\
....|
....|

пешеходец:

-------->

И колите мачкат пешеходците, вместо да се даде малко време пешеходците да тръгнат и т.н.
Защото така или иначе при едновременно пускане тези с автомобилите отново 99 от 100 дават газ , че да завият преди пешеходеца, а пешеходеца е с предимство.

Напоследък и все повече забелязвам Шофьори с главно Ш , които като завиват се оглеждат само в противоположната посока на завоя, т.е дали могат да тръгнат без някои да ги удари отзад.
Т.е ако завивам надясно , се оглеждам наляво с малка скорост и ако няма никой/кола/ настъпвам и си визмам десният завой като момента с настъпването на газта е съпъствано с обръщане на главата в посоката на движение.
Този подход има поне 3 момента , в които може да стане лошо. Докато се оглежда наляво той продължава да се изнася напред/навлиза в завой. Абе въобще ...

За да има ефект от цялата история трябва и единият да спазва и другият, но това няма да стане скоро.

Вто Авг 08, 2006 1:36 pm
Профил ICQ

Мнение 
ТоНи....

Говориш ги такива ама не се замисляш... Мангала нема мозък да го измисли тва... Тва го е измислил некой друг който седи зад мангала и прибира парите... Поне такова е мойто мнение... И това е страшното... Ще го набиеш (ако не се изсипе тумбата мангали) ама после? 30 мангала ше излезат свидетели и ще ти очернят живота... Тва им е бил основен метод на оцеляване по европа на мангалите дълго време... И знам че зад тях са седели адвокати дето са прибирали по-голямата част от кинтите... Това не е никак майтап работа... Незнам ама на последък се замисям за едно нещо.. Сори че леко OFFtopic ама да споделя... Някой каза че мангалите в БГ са 1 700 000..... Незнам дали е верно... но ако е... замисляли ли сте се че това е половината от гласоподаващото население на БГ... Което лесно се купува и се поддава на евтини трикове с кебапчета и бира... Е как мислите че управляващите ще ги закачат да си плащат тоци и т.н. и няма да им дават помощи като са им основните избиратели... и то МНОГО ЕВТИНИ избиратели... Дано да не съм прав и да бъркам ... Но май нещата натам отиват... Горко ни на тия дето сме тука останали... След като и закона не може да ни защити... тез които плащаме данъци на тая скапана държава... Пак се извинявам за оффтопика.. ма на последък яко съм избеснял... :oops:

Вто Авг 08, 2006 1:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Циганска работа
Цецо написа:
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=90359&cid=1&eid=797

Ми за мен избора е Австралия, ЮАР, и може би, САЩ. След 15-20 год. и Русия. Т.е. някоя достатъчно фашистка държава с достатъчно напреднала пазарна икономика. :)

Вто Авг 08, 2006 1:54 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Има лесно - казвам им да викат полиция и да ме съдят :)
Със 15 годишен опит като шофйор, мисля че мога да докажа в съда кое е прав.
Не забравяйте че те не могат да си позволят адвокат да подемат граждански иск...
А съдията е доло горе умен и няма да позволи дело на държавата срещу някой дето не го е направил нарочно.

Сигурен съм че и полицаите го знаят вече този номер и при тях няма да мине :lol:

Вто Авг 08, 2006 2:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какво друго може да измисли тая сган... :twisted:

Само тоягата ги оправя. И нищо друго!

Това не са нормални хора. Не мога да си представя нормален човек да хване детето си и да го засили като камък пред някоя кола. :?

Вто Авг 08, 2006 3:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:

Това не са нормални хора. Не мога да си представя нормален човек да хване детето си и да го засили като камък пред някоя кола. :?

Ми парите са си пари, а чавета могат да народят много. :D

Вто Авг 08, 2006 4:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
freestyler написа:
Има лесно - казвам им да викат полиция и да ме съдят :)
Със 15 годишен опит като шофйор, мисля че мога да докажа в съда кое е прав.
Не забравяйте че те не могат да си позволят адвокат да подемат граждански иск...
А съдията е доло горе умен и няма да позволи дело на държавата срещу някой дето не го е направил нарочно.

Сигурен съм че и полицаите го знаят вече този номер и при тях няма да мине :lol:

Точно това не можеш да направиш. Защото се получава следното:

1. Има регистрирано ПТП.
2. Има пострадал човек (или поне се прави на пострадал, пък и не е трудно да го направят вторично пострадал, само за идеята).
3. Започва се следствие.
От тук ти почват проблемите. Ти си следствен. Пострадалия е неоткриваем. Ако следователя е човек на място, след около 1 година може и да прекрати делото. Ако не е - може да го внесе в съда (например защото отказваш да му бутнеш). И се почва - дело, след дело - пострадалия липсва - ти обаче си следствен, че даже и те съдят. На 3-4 път съдията обявява пострадалия за общонационално издирване. А познай колко време ще ти отнеме да си докажеш правата....

Тоя номер не е нов. Това се е практикувало и преди в БГ. Аз лично знам за случай около 90те години. Същите случаи съм гледал по телевизията с черни в САЩ. И резултата беше същия.

И отговора е един навсякъде - бой по тиквите. Ама не на улицата, че тия мангали имат много силно развит стаден инстинкт за самосъхранение.

Вто Авг 08, 2006 4:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Реконструктор написа:
Цецо написа:
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=90359&cid=1&eid=797

Ми за мен избора е Австралия, ЮАР, и може би, САЩ. След 15-20 год. и Русия. Т.е. някоя достатъчно фашистка държава с достатъчно напреднала пазарна икономика. :)

Ами за Австралия и ЮАР незнам, ама в САЩ си имат цигани в изобилие.

Вто Авг 08, 2006 4:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Tisho написа:

Ми парите са си пари, а чавета могат да народят много. :D

Нали... :wink:

Това ме подсеща за един виц.

Играело си циганчето с брадвата и взело че си ударило крака.
Видял го Манго и започнал да го бие.
Циганката крещи :
- Защо го биеш, виж крака му е наранен.
А Манго :
- Крак зараства, ама цървула не... :lol:

Вто Авг 08, 2006 4:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:

Ама са в гета. :)

Вто Авг 08, 2006 4:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Шофьора потегля когато му светне зелено и се увери, че няма пешеходци на пешеходната пътека. Как може в другите държави да те изчакват, без значение колко си навлязъл на пешеходната пътека, само в Булгаристан гледат колкото се може повече пешеходци да прегазят ?

Какви са тия глупости за 2000 лв ? То само тъп шофьор може да измисли такива глупости. Ама много ще се накефя тоя твой приятел него да го премачкат на пешеходна пътека, да остане жив, ама цял живот да се влачи по болници, тогава пак го попитай за 2-те хиляди лефа или направо му кажи, че ако някой го сгази, аз ще дам на шофьора парите :twisted: Обяснявам на дъщеря си, че трябва да пресича на зелено, детето запомнило и след 2 дена ме пита, ами тате как да пресичам на зелено като колите и те минават на зелено ? Питай тоя тъп шофьор, той какво обяснява на своите деца.

За циганите, правещи тия акробатически скокове - само лобут оправя работата. И казани за сапун ....

П.П. Темата може спокойно да се озаглави българска работа, разлика според мен няма да има.

Вто Авг 08, 2006 4:41 pm
Профил WWW
Аватар

Реконструктор написа:
Цецо написа:

Ама са в гета. :)

И си стоят там 8) .

Вто Авг 08, 2006 4:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща