|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:16 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
 Re: Доставка от TME
Не знам дали е за тая тема, но гледам че се появил още един китайски поялник - AIXUN T3A и май вече има AIXUN T3B. За разлика от Segger-a тоя е доста по-мощен (200W) и поддържа 3 различни типа дръжки, съответно системи човки. Има и интересни стойки. Цената (~200лв) е малко по-висока също, но нормално щото е 3 пъти по-мощен и с повече функции. Но спрямо JBC си е без пари Сигурен съм, че на Ицо много ще му хареса 
|
| Сря Яну 26, 2022 12:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Купувайте каквато сте си харесали китайска скрап. А ако ви налегне усещането, че китаеца ви е оправил, пишете за да знаем какво да не си купуване, пък и да се позабавляваме, и да видим колко "евтини" са евтините китайски отпадъци. Приятел разказваше наскоро: Шефът им завъртял бясна делавера и подменил луминисцентните лампи в офиса с евтини китайци. Щото са хубави и евтини... Отива при една от машините да прави нещо, и мишката и не работи. Бил с мръсни ръце, и тъчпада не бачкал както трябва. Гепил друга мишка от някой от компютрите, ама пак тц. Междувременно влизал в помещението, излизал от него, палил лампи, гасил лампи и по стечение на обстоятелствата се оказал до машината когато лампите били изгасени. И о, миръкъл, мишката и тъчпада проработили. Докато не светнал лампите... Като контрапункт: когато правихме ремонт в офиса сменихме лампите със светодиодни, произведени от Осрам (Ледванс). Нито мигат, нито се "виждат" на измервателните уреди. Затова, купувайте си всякакви китайски отпадъци. Вашият опит е безценен за мен. 
|
| Сря Яну 26, 2022 1:02 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ами щом си заговорил за китайски ламби - нека тъй да е  Почти цялата база съм я направил с китайчета 2R (Galy LED Slim 36W)- естествено са си купувани от фирмата дето си е в БГ ама пак са си китайчета. Освен 8-те които колегата включи на 380V без да иска, има още 2-3 дето ме мързи да ги свалям и да ги изследвам, но най вероятно са сдухани кондензатори (което и на осрам да е пак се случва). Общо са около 300 броя, като най-старите са от преди 3-4 години и от тях няма нито една да е дала фира. Първите ги купихме на 14лв. без ДДС, сега последните преди 2-3 месеца бяха вече 22... а... забравих - нямам проблем с мишките и тъчпадовете. Че даже и в моя офис са такива и са над мене...
|
| Сря Яну 26, 2022 1:15 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Знам, знам... Когато правихме ремонта в офиса, за телата 1200 х 300 офертата на Ледванс леко накиселяваше, та колега мина да види как са като "премигване" тия на 2R. Ефектът не е добре видим с камерите на повечето модерни умнофони, ама имам един леко ретро с който истината лъсва. Та като погледнал през него 90% от телата в магазина били "на зебри". И не купихме такива. Пак взехме Ледванс, нищо че цената накиселяваше. Ама вие споделяйте какви китайски чудеса сте закупили. Не се стеснявайте.  Редакция: Забравих лошата новина... За моите критерии, един случай "имах проблем с мишката" успешно преборва стотина "нямах проблем с мишката".
|
| Сря Яну 26, 2022 1:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Както писах и преди, али-то е пълно с всякакви боклуци. Сигурно има хиляда производителя на поялници. От тях 3 са по-известните и за които има добри мнения. Причината да пиша тук е не толкова да ги хвалим, а да се знаят кои са. По картинки е трудно да се отсеят тия дето стават от хилядите други. Естествено за тия дето могат да си позволят 5х по-висока цена, винаги могат да се вземат JBC, Hakko или друг оригинал. А при такава разлика в цените няма как да се очаква 100% същото качество. Въпросът е да няма груби изцепки.
В случая тоя има проблем с овършутването. Сега се зачетох във форума на Дейв, някой обясняваше че държи 100% мощност до достигане на температурата. Естествено като нагряваш с 200W малка човчица и най-малкото закъснение с меренето води до подминаване на заданието. Не изглежда като голям проблем, но го има.
|
| Сря Яну 26, 2022 2:07 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Всякакви джаджи има. Друго ми е интересно. С какво решението с контролера на Спарки със съответните дръжки и човки е по-лошо от готовото китайско? Според описанието китайците също били използвали оригинални човки и дръжки, въпреки че приемам тая информация с резерви... Има ли някакви отзиви как се представя като утечки между човката и захранващата мрежа? Че като гледам повечето китайци са с импулсни захранвания. Което е лошо, защото това са китайски импулсни захранвания. Направени с каквото е имало на битака и брака на близкия завод, и от които е спестено каквото е могло да бъде спестено. Като в лампионите обсъждани по-нагоре...  Че ако има утечки и прясно наситената платка стане за ремонт ще е много досадно.
|
| Сря Яну 26, 2022 5:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Гледах го аз това китайското, но то е доста лимитирано от към инструменти които поддържа, освен това е с импулсни което ...някак не ми вдъхва доверие. Тъкмо си мисля да си поиграя с това на Спарки, искам да пробвам няколко различни инструмента че ми е дошла музата за експерименти. Лошото е че го нема да се продава наситено, а някак си не ми се насищат платки, та ако някой се е запасил с наситени в платки в повече може да си купя един комплект.
|
| Сря Яну 26, 2022 6:35 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Хм, Спарки беше споменал че се продавали и наситени платки.
|
| Сря Яну 26, 2022 6:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ако Спарки или някой друг реши да продава завършено изделие, това вече е друга тема...
Иначе за китайчетата има достатъчно отзиви и в тубата и във форума на Дейв и къде ли не. Правени са тестове на изолацията и т.н. С нея точно няма проблем, но споменах, че има други проблеми. Но това е за който се чуди дали да го купи или не.
|
| Сря Яну 26, 2022 6:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Продаваха се завършени платки, ама явно покрай кризата с чиповете и при тях е криза  До де се наканя да си купя спряха да ги продават. Аз нямам проблем да пусна готово изделие, но имам едни съмнения, че няма да върви много ако трябва да се реализира поне минималната разумна печалба, иначе в момента се чудя с какво да уплътня времето на мехиканчетата и не ми пречи да ги хвана да асемблират станции, естествено това ако Спарки е ОК. Сега като стана дума, аз мисля, че някъде видях да се продава станция с неговия контролер, ще взема да поровя къде го гледах.
|
| Сря Яну 26, 2022 7:48 pm |
|
|