Отговори на тема  [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 63  Следваща
Коронавирус 2022 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2022
Аз имам подозрения че след време ще се окаже че ефекта от ТЕЗИ ваксини е съизмерим с плацебо ефекта. Информацията за ефективността на ваксините постепенно отива в тази посока, бавно но сигурно. ЗА съжаление данните не се разглеждат трезво и бепристрастно, а с маниакално усърдие се втълпява вина на неваксинираните - видите ли, не сте се ваксинирали, затова цяла Европа пламна (имаше такива изказвания в Афро парламента). Защо? До кога?
Наскоро гледах Панорама с Бойко Василев. На гости му беше някакъв доктор (проф Румен Пандев) - линк. Каза си го в прав текст човека - високата смъртност у нас по никакъв начин не може да се обясни само с липсата на ваксинация. Това е симптом на самата здравна система. Дори да бяхме ваксинирани, пяк щяхме да сме на челното място в Европа по смътност. Не мисля някой да вярва в обратното.
Смъртността от сърдечно-съдови заболявания, диабет и свързаните с наднормено тегло заболявания е в порядък по-висока, но това не е епидемия. Щото хората си умират тихо вкъщи и не затормозяват и без това недоклатената ни и безхаберна здравна система.
В Търново били запълнени 90% от интензивните легла. Затова се планира локдаун. Пропуска се обаче да се спомене - общ брой на интензивните легла - 17 (седемнайсет). Затва - затваряме цялата област.

В израел се правили опити с 4-та доза. Резултатите били доста обезпокоителни - повишаване на риска от проблеми със сърцето с поне един порядък. Вероятно може да се намери информация...

Ситуацията на мен ми изглежда патова. При невъзможност да се продължава с ваксините на 6 месечна база как ще преборят пандемията? Да не се окаже в даден момент преборена въпреки неваксиниранте държави... не знам.

Сря Яну 19, 2022 3:33 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

velio написа:
Аз имам подозрения че след време ще се окаже че ефекта от ТЕЗИ ваксини е съизмерим с плацебо ефекта. Информацията за ефективността на ваксините постепенно отива в тази посока, бавно но сигурно. ЗА съжаление данните не се разглеждат трезво и бепристрастно, а с маниакално усърдие се втълпява вина на неваксинираните - видите ли, не сте се ваксинирали, затова цяла Европа пламна (имаше такива изказвания в Афро парламента). Защо? До кога?
Наскоро гледах Панорама с Бойко Василев. На гости му беше някакъв доктор (проф Румен Пандев) - линк. Каза си го в прав текст човека - високата смъртност у нас по никакъв начин не може да се обясни само с липсата на ваксинация. Това е симптом на самата здравна система. Дори да бяхме ваксинирани, пяк щяхме да сме на челното място в Европа по смътност. Не мисля някой да вярва в обратното.
Смъртността от сърдечно-съдови заболявания, диабет и свързаните с наднормено тегло заболявания е в порядък по-висока, но това не е епидемия. Щото хората си умират тихо вкъщи и не затормозяват и без това недоклатената ни и безхаберна здравна система.
В Търново били запълнени 90% от интензивните легла. Затова се планира локдаун. Пропуска се обаче да се спомене - общ брой на интензивните легла - 17 (седемнайсет). Затва - затваряме цялата област.

В израел се правили опити с 4-та доза. Резултатите били доста обезпокоителни - повишаване на риска от проблеми със сърцето с поне един порядък. Вероятно може да се намери информация...

Ситуацията на мен ми изглежда патова. При невъзможност да се продължава с ваксините на 6 месечна база как ще преборят пандемията? Да не се окаже в даден момент преборена въпреки неваксиниранте държави... не знам.

Аз изобщо не мисля, че някой иска да пребори пландемията. Кучетата си лаят, кервана си върви...

Сря Яну 19, 2022 4:04 pm
Профил

velio написа:
Дори да бяхме ваксинирани, пяк щяхме да сме на челното място в Европа по смътност.

Най-вероятно да. Ваксините не са панацея. Не са и плацебо както намекваш. Истината е някъде по средата.
Но по-важното в случая е, че не са единственият фактор за смъртността. Трудно е да се каже кой от другите фактори колко влияе. Няма такова изследване и трудно би могло да бъде направено. А и е глупаво да се хвърлят усилия в изследвания на трупове, докато в същото време няма кой да прегледа живите.
Така че можем само да спекулираме с косвени данни. Това, което на мен ми прави впечатление е прекалено точното съвпадение на общата смъртност с пиковете на заразата. Корелацията е толкова силна, че няма как да е случайна. Очевадно има връзка между двете. Въпросът е каква е тя. Според мен това зависи от кривите.
Със сигурност има хора, които си отиват защото сега достъпа до болниците е по-сложен. Но подобни случаи според мен трябва да водят до повишаване на фона (постоянната съставка). Защото ако имаш да кажем сърдечно заболяване и не се лекуваш може да живееш месец, седмица, година или ден. Даже в рамките на едно заболяване няма точен срок, а заболяванията са много и различни. Демек те ще доведат до повишение, ама това повишение няма логика да следва графиката на заразените.
С тая графика може да са свързани единствено спешните случаи. Да кажем инсулт/инфаркт където ако до час-два не се реагира си пътник. Определено когато са пълни интензивните с ковид ще има и много такива случаи. Но мен според техния дял изобщо не е чак толкова висок и не обяснява числата. Още повече, че спешната ни помощ куца перманентно, а не само по време на пиковете.
Най-логичното обяснение (освен ниската ваксинация) си е лечението на ковида. Знам че много лекари правят всичко по силите си, но според мен не се справяме добре. Цялата организация куца за съжаление. Като гледам данните някои държави си смъкнаха смъртността 10 пъти, а при нас да е намаляла 2 пъти. Надявам се да намалее още, щото при нас микрончето дойде по-късно. Евентуално повишаването на ваксинацията също ще помогне. Но едва ли смъртността ще намалее още 5 пъти, т.е. пак ще си останем на челните места.

Сря Яну 19, 2022 4:44 pm
Профил

emilvtc написа:
Има проблем с вируса и само идиот не би предприел някакви мерки.

На мен не ми пука от самото начало, и не бих взел никакви мерки, аз съм си идиот по голям от тиквички и Прасчо на куп, ще гласувате ли за мен :D
За мен мерките са ясни, тоя вирус е манна небесна, без мерки вече всички щяха да са го боледували и средната възраст на населението щеше да се понижи доста, в онаследените имоти щяха да се заселят млади наследници които като усетили се на широко щяха да започнат да правят деца, те на и раждаемостта щеше да се повиши ...да не говорим за бюджетните икономии от пенсии и здравеопазване....

Сря Яну 19, 2022 5:06 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Да ти го кажа и в прав текст... според мен повтаряш като папагал глупави и неверни твърдения. Тъпо е защото не е като да няма проблеми и с мерки и с ваксини. Но вместо това се хващаш кое как се брояло, кое се съобщавало, как се съобщавало. Това са глупости. Както и да ти го съобщят ти само ще си го преместваш от единия крачол в другия.

Знам Миро. Неслучайно по-напред в темата споменах, че ваксинираните са най-умните същества на тая планета. Те са каймака на човечеството, и от устите и клавиатурите им извират единствено мъдрости. :mrgreen:
Хубавото е, че на простосмъртните ни е простено да кажем някоя и друга глупост. :mrgreen:

А накратко - изобщо не ми се води безсмислен спор за медиите и начина по който те отразяват заобикалящият ни свят.
Ти си на едно мнение, аз съм на друго. Нито ти ще промениш моето, нито аз твоето.

Сря Яну 19, 2022 5:11 pm
Профил

ToHu написа:
На мен не ми пука от самото начало, и не бих взел никакви мерки, ...

Не вярвам, че не ти пука.

А относно за кой гласуваме - резултатите от изборите го показват (ако приемем, че не са манипулирани). Гласуваме (25% от нас) за нови месии (за царя, Бойко и др. за които не сме и чували 6 месеца преди изборите), за БСП (баси, тази измет още я има и по-лошото - малоумници, които гласуват за нея) и за недоразумения като Възраждане ... Какво да ти кажа повече.
Представи се като месия и като нищо ще те изберем :-)

Сря Яну 19, 2022 5:59 pm
Профил

itso.t написа:
Хубавото е, че на простосмъртните ни е простено да кажем някоя и друга глупост. :mrgreen:

Така е, засега и аз пиша глупости, ама някой ден като се боцна ще почна с мъдростите ;-)

Сря Яну 19, 2022 6:20 pm
Профил
Аватар

Баси, не бях забелязъл че съм поумнял и безсмъртен. След два Пфайзера и един Ковид преди 2 седмици никакви признаци нито за предните две, нито 5G комуникация. За автоимунни заболявания, забавен цикъл, миокардит и т.н. съвсем няма да говоря.

Но пък мислех, че ще пукна от балъшко падане по лице със ски на пътеката - вероятно си бях пукнал ребро и болеше на умирачка. Но ваксините и Ковид-а ми го оправиха...

Сря Яну 19, 2022 7:04 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
emilvtc написа:
Има проблем с вируса и само идиот не би предприел някакви мерки.

На мен не ми пука от самото начало, и не бих взел никакви мерки, аз съм си идиот по голям от тиквички и Прасчо на куп, ще гласувате ли за мен :D
За мен мерките са ясни, тоя вирус е манна небесна, без мерки вече всички щяха да са го боледували и средната възраст на населението щеше да се понижи доста, в онаследените имоти щяха да се заселят млади наследници които като усетили се на широко щяха да започнат да правят деца, те на и раждаемостта щеше да се повиши ...да не говорим за бюджетните икономии от пенсии и здравеопазване....

Искаш да кажеш че в БГ има мерки, или че те се спазват или че в болниците правят нещо за да лекуват хората? Общо взето сме на самотек, особено в прованса... Може би е малко по-добре отколкото да не правят съвсем нищо, ама не е като в белите държави. Т.е. общо взето е както искаш да бъде, но резултатите не са това дето го очакваш. Най-малкото младите се изнасят географски.

Сря Яну 19, 2022 7:14 pm
Профил
Аватар

стара ваксина за "нов" респираторен вирус е като скок с парашут - някой "скачат" и не знаят какво се е случило, други вярват, че няма дефектни парашути...

а отличниците показват "отлични" резултати
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/izrael-s ... vid-rekord

Сря Яну 19, 2022 7:17 pm
Профил ICQ
Аватар

TheWizard написа:
...а отличниците показват "отлични" резултати

Ами не, обърка го. Трябва да е така:
А "отличниците" показват отлични резултати.

Сря Яну 19, 2022 7:54 pm
Профил
Аватар

Ама вий сте пълни идиоти, бе! Гледайте какви чудеса прави ваксината:
https://www.msn.com/en-in/sports/sports ... vp-AASNUM2

Ся без майтап: Джокович беше лакмусова хартийка до колко сме станали овце, както мачът във фашистка Германия срещу отбор с негър. Аз очаквах поне 4-5 тенисисти да напуснат след него и да повлачат крак. Бееее!
Не ми се мисли какво предстои, защото свободата се губи лесно, но мнооого трудно се придобива!

Последна промяна bongo_x2 на Сря Яну 19, 2022 8:10 pm, променена общо 1 път

Сря Яну 19, 2022 8:07 pm
Профил

Великобритания премахва зеления сертификат, маските и работата от вкъщи

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/te ... ki-6136678

Естествено че е заради това че там има мнозинството което са витаминизирани.
Обаче има и алтернативно обяснение ( мое) - ако прдължават с тъпотите ,ще стане супер излагация че и с витамини и без тях вируса си се разпространява ...да ама това лесно може да се покрие като се каже на стадото че има вълна на грипна епидемия и КРОМИД тестовете няма да откриват кромид...статистиките ще ги нагласят и готово - всичко е супер.

Сингапур и Норвегия и те разкараха мерките, Испания обяви че ще го разглежда като сезонен грип .... всичко върви по план.
Предполагам че Израел са следващите - по статията от по горе...... и там ако че са натъпкани с фарма чорба и там кромидоболните са много.

Последна промяна HSB на Сря Яну 19, 2022 11:01 pm, променена общо 1 път

Сря Яну 19, 2022 8:08 pm
Профил

Не е ясно какво ще е положинието и при нас като дойде.
След 1-2 седмици ще се разбере.

Кофти е наистина, че ваксините не помагат и че нямаме средство за противодействие.

Странно е, че от сертификати, натиск за ваксиниране, локдауни и другите взети мерки в белите държави сега се отива в другата крайност. Просто ще е "върха", ако всичко това се прави за да се потули истината за вируса и ваксините ...

Сря Яну 19, 2022 8:38 pm
Профил
Аватар

Средствата за противодействие са открити преди столетия: спокойствие и силна/здравословна храна, чист въздух, физическа активност и т.н.
Точно срещу Короната са открити ред лекарства, елементарни или не съвсем, но повечето са прекалено евтини и достъпни и се неглижират от медикомафията. Отделно е неправилното лечение на "критичните" случаи продължаващо до ден днешен. Доилка, к'во да кажа?!
Ама вече става дума за свобода и живот!

PS Вече знам от какво ще умра и със сигурност няма да е от няк'в коронавирус! Кога - Господ знае. Ако междувременно не ми падне тухла на главата, де.
Уф, забравих да добавя: годинките ми се съкратиха съществено ЗАРАДИ коронавируса, в Ада със злато да ги хранят, дано! :)

А в момента по новините върви как в USA се мъчат да предотвратят войната между Русия и Украйна. Да, бе!

И в кошмарите ми тази песен не е ставала отново актуална: https://www.youtube.com/watch?v=jUnDSJXQoWQ

Последна промяна bongo_x2 на Сря Яну 19, 2022 9:57 pm, променена общо 1 път

Сря Яну 19, 2022 9:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 63  Следваща