Отговори на тема  [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 63  Следваща
Коронавирус 2022 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2022
отличниците
https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... D0%B0.html

Пон Яну 17, 2022 8:56 pm
Профил ICQ

timt написа:
@miro_atc, значи предумишлено убийство с цел облагодетелстване. Наистина главният прокурор е за смяна и тези дето не се самосезират.

Мисля, че малко пресилваш нещата. Да, ходят по ръба на закона, но това все още не е забранено и не е престъпно.
Пак ще кажа, че ако не са тия ще са други. Да се бориш срещу политици, които яхват някакви искания на някакви хора е като да пикаеш срещу вятъра. Така само ще настроиш още повече хора. Номерът и да се спечелят хората, а не да се убият политиците дето ги яхват.

emilvtc написа:
Като има проблем - трябва да се вземат адекватни мерки за решаването му (е, ако искаме да се реши де и ако с него не се прави опит да се отклони вниманието от друг). Та на базата на наличната информация като се вземат такива, след време при налична нова информация се взимат нови и старите, които не работят трябва да отпаднат.

Проблемът е, че хората не винаги искат "адекватни" мерки. Примерно аз съм пушач и знам че това не е особено здравословно, ама не пуша на закрито и не тровя други. Затова не бих приел мерки против навиците ми.
В случая с бацила е още по-тежко, понеже политиците взеха доста решения без да питат хората и още по-зле без да са наясно с последствията. Примерно никой не ни пита дали да се каринтинират хората от Ухан, когато там имаше епидемия. Напротив най-демонстративно ги прибираха със самолети и ги пускаха даже без да им мерят температура. Защото ние сме свободни и дума не можеше да става за ограничаване свободата. Тогава това бяха "адекватните" им мерки. Е после като пламнаха случаите забравиха за свободите и почнаха да се грижат за изглаждане на кривите и това стана "адекватното". После ваксините и т.н.
Очевадно и специалистите и политиците не винаги могат да вземат адекватни мерки. И тук антиваксърите са прави - може да се вземат бързи и тежки мерки, но само ако са наистина временни. За по-дълготрайните демокрацията изисква допитване до хората. Още повече, че няма мерки които да дадат голям ефект без да се спазват.
За съжаление хората също биха взели грешни решения. Но това не е толкова страшно. Всъщност то правилно решение май няма в случая. За мен правилно би било да се ликвидира бацила, само че за целта целия свят трябва да се обедини. Демек няма да стане. Всичко останало е компромис между здраве и пари и по точно по какъв начин да ги загубим. Ок, ваксинирането е някакъв път да се минимизират загубите, но има важни подробности и не е панацея.

Пон Яну 17, 2022 9:08 pm
Профил

ike написа:

miro_atc написа:
Държаха се точно като сегашните антиваксъри и противници на сертификати и прочие.

Това че ти не ползваш линейни трансформатори, а само импулсни това прави ли те антитрансформър?
Никой човек с IQ над 70 не би отказал ваксина срещу Тетанус или Бяс.
Това което в момента искат да направят задължително работи толкова, колкото противогрипна ваксина за грипа от миналата зима, т.е. изобщо не работи.
Аз съм против Сертификатите. Това че си сертифициран наивник ти дава право да разпространяваш вируса, а аз нямам право, по каква логика?

Ставаше въпрос, че всички са антиваксъри, докато не се сблъскат с реалността... Имаше доста политици, помниш оня дето играеше хокей и оня в Бразилия. Може би само оня рижавия няма да си промени мнението, но то там така или иначе доста неща не зависят само от президента, а и той отдавна не е президент.

Иначе логиката е ясно и не е някаква тайна - сертификатите са за вдигането на ваксинацията. И те това го постигат - факт. Ваксинацията очевидно работи или поне няма друго решение, което да намаля пораженията. Разбира се, пак ще кажа че винаги заменяме един проблем с друг проблем. Демек нищо не е перфектно, просто няма по-добро.

Пон Яну 17, 2022 9:22 pm
Профил
Аватар

Антиваксърите са съизмерими с привържениците на плоската Земя, къде е драмата?!
Аз също нямам ковид-ваксина, ще чакам на хората да им дойде ред за петата доза и тогава може би. В случая моята жена изненадващо не е толкова проклета колкото на ТоНи :D

Преди малко ми рИва: ама как в четвъртък никога няма деца с положителен тест, само в понеделник?! После обясни защо, де, ама аз си зяпах филма. Отдавна не гледам сериозно на тези идиотщини.

Пон Яну 17, 2022 10:20 pm
Профил

Moderna и Pfizer прогнозираха ежегодни ваксинации срещу COVID-19

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/te ... 19-6136627

Пълен цирк .

Разбирам ламтежа за кинти ама чак пък толкова.
Пак да си припомним че в началото се обещаваше че щом се набодеш и няма да се заразиш.
Ама даже и шефа на нащо ( УСА) CDC каза по ТВ то че ваксата НЕ предпазва от зараряване .....

Вто Яну 18, 2022 7:09 pm
Профил

HSB написа:
Moderna и Pfizer прогнозираха ежегодни ваксинации срещу COVID-19
............................................
Ама даже и шефа на нащо ( УСА) CDC каза по ТВ то че ваксата НЕ предпазва от зараряване .....

Това че ваксините не предпазват го пише в договорите на производителите с правителствата.
В началото ще е веднъж годишно, а след това ще е на всеки 4 месеца.

Вто Яну 18, 2022 7:28 pm
Профил

Та в духа на "световната конспирация" - преди вртеме ни пробваха с ваксина против грип., после против птичия, после против свинския и чак сега с ковидния постигнаха някакъв успех за масово ваксиниране и контрол над масите. Дано са си постигнали целта и да ни оставят на мира, но едва ли...

Какво ли следва сега ?

"Кефи" обаче как е построена системата.
Нареждат на министъра на образованието ("съветват" го от вън), той по веригата задейства тези под него, те пък тези под тях ... и така до учителя, който се опитва да оказва натиск на родителите на направят нещо, което не искат. И доста хора по веригата осъзнават тъпотиите, които трябва да свършат, но никой от тях не смее да каже, че "царя е гол", за да не си загуби работата. В крайна сметка целите на "съветващите" се постигат, въпреки неодобрението на хората и дори на част от тези по веригата...
Т.е. сами си го правим ... Като във вица защо на българския котел в ада няма дявол пазач да връща обратно опитващите да избягат... Ми защото те сами се "пазят" ...

Баси и света в който живеем ...

За да излезем от порочния кръг трябва болшинството от хората да са образовани и научени да мислят, а системата се стреми точно към обратното - да ги формира тъпи и послушни.

Вто Яну 18, 2022 8:20 pm
Профил
Аватар

emilvtc написа:
За да излезем от порочния кръг трябва болшинството от хората да са образовани и научени да мислят.

Т.е. тия дето се ваксинират са тъпи и не са научени да мислят. :)

Това включва целия развит свят, разбира се. Това САЩ, Западна Европа, Ю. Корея, Япония - държави населени с ниско образовани и немислещи същества.

На другия полюс - България, Румъния, Русия, Сърбия, Македония - цвета на научната мисъл, очевидно най-умното население на земята е събрано там. Мислят та се късат.

Но то тези неща са видни и от преди Ковида. То и за това тълпи западняци се блъскат за руски и български визи, а и топ университетите са точно в тези държави, студентския елит се избива да сръбне капчица от това море от знания.

То същото сечение се наблюдава и на локално ниво де. Антиваксърите във България до един са образовани и високо ерудирани личности. Сбирката на Възраждане показа такъв интелект на квадратен метър, че Кембридж изглеждаше като дом за умствено изостанали. И обратно ваксинираните очевадно са тъпи и необразовани хора, основно без образование. Да не си помислите, че някой инженер се е ваксинирал? Срам ако има такъв.

Вто Яну 18, 2022 8:40 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

emilvtc написа:
Та в духа на "световната конспирация" - преди вртеме ни пробваха с ваксина против грип., после против птичия, после против свинския и чак сега с ковидния постигнаха някакъв успех за масово ваксиниране и контрол над масите. Дано са си постигнали целта и да ни оставят на мира, но едва ли...

Онзи ден гледах един комик на гости на водещ в някво шоу в щатите. Питат го ти ваксинира ли се и какво мислиш за конспиративните теории по въпроса. Оня вика ваксиниран съм, аз съм покорна овчица. За какво им е да избиват стадото, така ще останат само тарикатите. Мисля, че ваксинират стадото да могат да избият тарикатите. Нещо от този род. :D

Вто Яну 18, 2022 8:51 pm
Профил
Аватар

Не бре Цецо, ваксинираните са най-умните. Те са каймака на обществото. И в развитите страни, и в завитите, и в отвитите. :mrgreen:

Вто Яну 18, 2022 8:52 pm
Профил

Цецо, бъркаш нещата, тия дето ги споменаваш не са тъпи, мое да са много умни и чудесни инженери и програмисти но си мислят по техните си проблеми и имат пълно доверие на провителствата си щото повечето са млади и така са възпитани на послушание и да си гледат работата и кариерата.
Тия за които говори Емил са хора които почват да се чудят как така изведнъж политиците толкова се загрижиха за нашето здраве при положение че до преди ковида хич не им пукаше за здравето на хората.
Повечето нямат такова доверие в правителството, е пример тука каква е нашата здравна система, и изведнъж такава огромна грижа, на теб не ти ли прави впечатление.

Вто Яну 18, 2022 8:52 pm
Профил

Цецо написа:
Т.е. тия дето се ваксинират са тъпи и не са научени да мислят. :)

Според мен поради ред причини на базата на информацията която са имали и доверието (може би) към управляващите ги са направили правилния според тях избор към комента.

Единствено времето ще покаже дали е така.

Цецо написа:
На другия полюс - България, Румъния, Русия, Сърбия, Македония - цвета на научната мисъл, очевидно най-умното население на земята е събрано там. Мислят та се късат.

Тук за съжаление си прав, но в крайна сметка сами сме си виновни, че позволихме и се докарахме до тук.

Вто Яну 18, 2022 8:56 pm
Профил

itso.t написа:
Не бре Цецо, ваксинираните са най-умните. Те са каймака на обществото. И в развитите страни, и в завитите, и в отвитите. :mrgreen:

Ваксинираните може и да не са по-умните, но със сигурност за по-разумните.

Koнспирации, корпорации, капиталисти, печалбари, странични ефекти, чипове и още 101 кладеци за вода за антиваксарските идеологии. Глупости на тракалета. Човек първо трябва да се погрижи за собствения си живот и здраве, а след това да размишлява за устройството на света, ако си мисли, че може.

Вто Яну 18, 2022 10:35 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
...Човек първо трябва да се погрижи за собствения си живот и здраве, а след това да размишлява за устройството на света, ако си мисли, че може.

С това съм напълно съгласен. Уви, все още няма яснота дали ваксинираните (срещу не знам какво, твърдят че било срещу ковид, но друго наблюдаваме) са направили именно това.

Вто Яну 18, 2022 10:56 pm
Профил

Ами поразчетох се сега заради щерката, не е рядко май, само не разпрах преминава ли, а ако да речем при едни 20% води до невъзможност за бременност ? Ще излезе, че за да спасим 1 млрд стрци които и без това са пътници ще отпишем 2 млрд, от бъдещото поколение, основно с бели и образовани родители, и те тогава вече ще настане рай на земята, само маймуни и жълтури.

Сря Яну 19, 2022 12:25 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 63  Следваща