Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
съвет за PDA 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение съвет за PDA
преди време имаше един модел Visor нa Handspring.
не беше кой знае какво - монохромна графика на 4 бита, 2МВ флеш, серийна порта и IrDA.
има си codewarrior за него, който дори и да го купиш не е скъп. сравнително лесно се пишат програмки за него.
може най-голямото му предимство, е че има сравнително добре документиран слот за разширения.
можеш да си направиш платчица с твой хардуер и да си напишеш програмка за този хардуер.
цената му преди 3 години се въртеше около $100.
после palm купи Handspring.

сега по-лесно ще намериш неупотребявяани зимни видинки, отколкото visor [-(

дайте идея с какво по-съвременно може да се замени това.
- цветен дисплей не е нужен, но то май всички са с такъв
- да има начин да се пишат собствени програми (предполагам, че на всички модели с СЕ ще се пише лесно на .NET?)
- да може да се закача собствен хардуер
- WiFi ще е предимство
- да не струва много (<$300)

Пет Авг 04, 2006 8:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз имам един с потрошен тъч. Иначе май бачкаше. Рalm Vizor (само че е с USB вместо сериен порт). Отзад мисля имаше PCMCIA..

Забравил си да кажеш колко броя ти трябват...

Пет Авг 04, 2006 9:29 am
Профил
Аватар

Мнение 
не става въпрос за единични бройки. търся нещо, което да може да се намира поне още 2 години без проблем
или да е достатъчно евтино, че да си купя 50 парчета.
примерно - сега все още може да се намери количество от IIIe за около $35, което за 50бр ще ми излезе колкото 3 аксима. обаче няма слот

Пет Авг 04, 2006 9:39 am
Профил

Мнение 
Пазя си още първия ми Visor Platinum... Следя Palm устройствата отдавна и ползвам телефончетата от TREO серията сега съм с TREO650.. Преди време си играх с едно PalmOne Zire... Доста прилично се държеше. То е единия от наследниците на Visor. Лошото е че новите модели нямат такъв разширителен слот като Visora... Предимно слагат слотове за SD карти. Но пък за сметка на това има USB интерфеис, който мисля че няма да е голям зор да се подкара за собствени нужди... Има си и WiFi и синьо зъбче.. Гледам сега са изкарали PalmTx ама е 300$ и то в US.. Ето линк:

http://www.palm.com/us/products/handhelds/tx/specs.epl

Пет Авг 04, 2006 9:49 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Аз лично се забавлявам с един iPAQ3600. Идва си с Windows CE и Microsoft предлагат Embedded Visual Tools, което включва Embedded Visual C, Embedded Visual Basic и други такива бози. Може да се дръпне от сайта им. Ако не ти харесва може да му турниш Линукс. Аз бях му сложил Opie. Много място гълта, ама е по-добро и върви по-леко. Бях се навил да се забавлявам с Qt-то, понеже може да се пише директно във frame-буфера, и се идеално за движещи се картинки. Процесора му е XSCALE SA-1110 на Интел. Има много ресурси в нета. Обясняват ти от къде можеш да си изкараш JTAG, има описание на всичките куплунзи, GIO-та, памети, адресни пространства... абе почти всичко, което ти трее. Дисплея му е QVGA (320x240), шарен.
Аз си го купих преди около 1-2 години от eBay за 60 гущера + доставка.
...толкова много неща съм намислил да му правя, че просто се чудя...

Пет Авг 04, 2006 9:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо и мен ме интересува нещо подобно. Да може да се пише сравнително удобно за него, и да има някакъв слот за връзка към външен свят (USB не е достатъчно гъвкаво). Нещо за което да има достатъчно документация. Екрана не ми пука какъв е. Аз и без това ще го ползвам за текст. Ей го на, често ми трябва прост терминал за връзка по серийния порт и все мъкна лаптопа. Друг път ми трябва нещо да събера и препрограмирам конфигурационни параметри. На мен ми трябва една бройка, така че и цената не ми е чак такъв критерии. Но никога не съм се допирал до подобни базикни. А тъй като го искам за горе долу специфични нужди - приемам съвети всякакви.

Пет Авг 04, 2006 11:29 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
nickich написа:
Аз лично се забавлявам с един iPAQ3600. Идва си с Windows CE и Microsoft предлагат Embedded Visual Tools, което включва Embedded Visual C, Embedded Visual Basic и други такива бози. Може да се дръпне от сайта им. Ако не ти харесва може да му турниш Линукс. Аз бях му сложил Opie. Много място гълта, ама е по-добро и върви по-леко. Бях се навил да се забавлявам с Qt-то, понеже може да се пише директно във frame-буфера, и се идеално за движещи се картинки. Процесора му е XSCALE SA-1110 на Интел. Има много ресурси в нета. Обясняват ти от къде можеш да си изкараш JTAG, има описание на всичките куплунзи, GIO-та, памети, адресни пространства... абе почти всичко, което ти трее. Дисплея му е QVGA (320x240), шарен.
Аз си го купих преди около 1-2 години от eBay за 60 гущера + доставка.
...толкова много неща съм намислил да му правя, че просто се чудя...

От къде го теглиш този линукс за покети. Той върху Уиндоуса ли се намазва? И какво се случва след инсталационен ресет? Уиндоуса пак ли тръгва?

Пет Авг 04, 2006 6:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]