|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:20 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Autodesk Eagle и Fusion 360
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Autodesk Eagle и Fusion 360
Незнам дали нямаше такава тема...ако има, Рек да ги слее. Може да ми се наложи да работя с това нещо...и реших да отворя разговор и за него. Отделно разбрах, че се продава заедно с Fusion 360 (изключвам разните образователни и стари версии). Ако работите с него професионално, ще ми е интересно да чуя мнения за функционалност, цени, подръжка и т.н. https://en.wikipedia.org/wiki/EAGLE_(program)
|
| Пон Яну 03, 2022 4:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Autodesk Eagle и Fusion 360
Да част от пакета на fusion 360 е. Имам лицензно, има и безплатни. Вижда ми се голямо дърво. Отварях няколко платки и ми се стори наказание. Опитах да използвам схематика му да коригирам схема на клиент, и там дърво. Въоръжи се с търпение, има видеа в тубата.
|
| Пон Яну 03, 2022 5:27 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Груби ,
Вече направих една 2 страна платка с това - мисля че споделих - това за хоби неща може би е Ок . Но на това да се ползва за професионално- дърво та дърво.
Във фирмата която работя някога е купила някаква друга и там са ползвали ОРЕЛ ,та има незнам си колко продукта дето Схемата и ПЦб са само орелски и то някви дърти версии. Колегата които е на ти с това трябваше да инасталва верс 5 за да отвори вер 4 и след това чак вер 7.7 го отваряше. наще във фирмата като се е минало на годишен лиценз и го отсвирили и в момента сме макс на 7.7 ,но то любопитство слагах и и последната - същото дърво си е.
Хубавото е че има 1 милион описания и има хиляди компоненти сковани за това нещо щото например СПАРКФУН и от сорта и до ден днешен си публикуват проектите на орел. Но 1 път свикнал с удобства на ПАДС,ОРКАД та даже и смотания алтиум като трябва да се бачка с орела е мъка отвсякъде. нещо то сорта - ако караш в момента мерцедес автоматик ,да те качат на Москвич от 1970 година- и 2 те ще те докарат от швеция до БГ ама с едното ще се измъчиш яко.
Очаквам един студент да се върне от ваканция да може да си дръпна евентуално Студентски лиценз за това ,но не заради Орела а за Фюжъна - това ми трябва да пробва.
|
| Пон Яну 03, 2022 10:58 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Мда... а тия юнаци които искаха да им помагам правят 800-1600V EV системи с това. И ги видях работещи, че чак и сертифицирали лодка и мотор с електро система.
|
| Вто Яну 04, 2022 11:01 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами може би като му свикнеш човек и да става. Вчера ми пратиха една платка, не изглежда зле направена трябват и 2-3 дребни корекции и 20 Мин се пулих като телв в железница, накрая я импортнах в Алтиума и за 10 мин свърших каквото е нужно. Импорта стана доста добър, вкл и полигоните се импортнах, сега има един малък проблем, някои елементи вързани към граунд олекна изгубиха връзките, но то на цялата платка са 20 парка а тия несвързани падове се виждат от км та лесно се оправиха. Това най-вероятно в от мен, като отваряше мрънкаше за някакви нетове но аз изобщо не мислех че ще се импортне така добре и не ги мачнах. Лошото е че иъгъла по никакъв начин не може да отвори приятелска/алтиумска платка, пробвах какво ли не но не ги вижда. Има уж някаква функция за импорт от pcad но нищо не става.
|
| Вто Яну 04, 2022 1:49 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Абе то едно време и на ръка сме чертали платки ама сега да се гърби човек с тъпотии не е работа. Когато бях в немско - ползвахме Експедишън за редовните неща и съответно се купуваха 2-3 лиценза Орел да да се правят разни дребни платчици от рода на преходници,доработки и т.н - още тогава разглеждах какво може да прави орела и ми се виждаше смешна работа. По памет професионалния лиценз беше къде 1к в евра ..... Както казва Тони ,ако му свикнеш работи някакси . А да - аз също правих опити - Орела се импортва в ПАДС стандарт -успях да импортна Схема и ПЦБ и за повече не съм ръчкал че нямаше време. Но една от дългосрочните ми задачи е да мигрирам от Орел на ПАДС и ще ям дървото щото колегата дето едно време е дошъл от другата купената фирма още си кове рани неща в орел и прави компоненти в орелската библиотека и т.н... ама тва си е щото управлението във фирмата е криво ....
Инак това какъв продукт е направил някои - какво общо има с това какав КАД е ползвал......
И мои коментар за електрическата лодка ,аз имам опит с това ,вече бях замесен в такв проект - за момента това е пълна тъпотия .... ако се направят малко анализи лъсват 1 милион неща..... Единствено става за ел джет които да не ходи повече от 500 метра от брега .
|
| Вто Яну 04, 2022 6:22 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Преди години реших подобен проблем в Протел, като му казах да запише файлът в текстов формат. Виж и какви други формати експортва. Сега не знам Алтиумът дали иска. Евентуално да минеш през Протел, но пак може да имаш пропуснати ползи-нетове. Имахме такива проблеми с към Оркад/Кадстар. Та пак всичко трябва да си проверите. То пък там ядохме дървото- уж всичко проверихме и се оказа, че на паметите им са разместени пиновете на ОЕ,RЕ, WE... Та голямо рязане после пак
|
| Сря Яну 05, 2022 12:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|