|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:53 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2022
а други никога не се научават дори и след големи жертви
|
| Пет Дек 17, 2021 11:11 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Имам смътен спомен, че наскоро в немско имаше някакъв проблем с натоварването на болниците. Вероятно 'щото там повечето са ваксинирани, и се е получил ефект на преваксиниране? И сега ще трябва малко да ги отваксинират с недоваксиниране за да се нормализират... Или в резюме - стандартните шаблонни локуми (изкушавам се да ги квалифицирам като глупости) от медиите...
|
| Пет Дек 17, 2021 11:39 am |
|
 |
|
sthx
|
Критериите за вкарване в болница, или в интензивно отделение, се менят в зависимост от възможностите на болниците. Поне при нас е така. Лекарите казват, че ако са били валидни критериите от предишните вълни на епидемията, то при сегашната четвърта вълна, хоспитализираните са щели да бъдат двойно повече.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Дек 17, 2021 12:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
А познати и приятели минали през болниците, както и медицински персонал твърдят, че някаква част от хоспитализираните реално не са за хоспитализация. Ама явно някои предпочитат да са на топличко, да ги хранят, и по цял ден да фейсбучат и да "барат патето".
|
| Пет Дек 17, 2021 12:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Това го твърдиш от самото начало и все повече аргументи и факти клонят в тая посока. Аз обаче продължавам да вярвам, че това няма научаване. И колкото и да не им се иска на политиците някой ден ще им се наложи да се заемат с ликвидацията на тоя бацил. За съжаление явно до правилното решение ще се стигне, едва след като се пробват всички останали решения.
|
| Пет Дек 17, 2021 2:36 pm |
|
 |
|
nik
|
стига бе миро, кой ще си ликвидира златната кокошка със златните яйца, ще протакат докато може, или докато народа търпи, кой знае
|
| Пет Дек 17, 2021 6:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Малцина са на печалба, повечето лобита тъпят загуби. Проблемът е, че никой не може да направи нищо самостоятелно.
|
| Пет Дек 17, 2021 6:53 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Това с болниците в немско - одитори и журналисти бяха разкрили че болниците са лъгали много яко за броя на коронясалите за да приберат кинти. Живях 10г в южно немско -смея да твърдя че на ниски нива корупция няма,да ама се оказва че кат стане дума за повече кинти и наи вече интереси - има си. По повод тоя скандал питаха хурналята -значи въз основа на тия числа се вимат и мерки ,претоварване на болници,локдауни и въобще свякакви тъпизми от сорта - тяхния министър обеща разледване и дотам - аз поне не намирам някои да е осъден там за тая работа или нещо да се е изменило по отношение на короната. Явно и там всеки факт които подронва пландемията се крие ,даже въведаха задължително ваксане за мед работници и от сорта. Така че ако се съди по това какво става в немско и как там се борят за интереса на биг фарма , в наща Бг просто как могат да се изкривяват фактите и при бг нивото на корумпираност ---- просто не ми се мисли какво е положението.
|
| Пет Дек 17, 2021 7:27 pm |
|
 |
|
nik
|
чиновника не го интересува кой е на загуба, той се радва когато му се отдаде възможност да сложи ръка на бюджет който до преди това не е бил достъпен
|
| Пет Дек 17, 2021 8:01 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И двамата гледаме едни и същи данни, но стигаме до противоположни изводи. Явно един от нас е функционално неграмотен.  Източник: https://data.worldbank.org/indicator/SP ... ions=EU-BGОт както сме влезнали в EU винаги сме били на първо място, защото маладите са по чужбина, а възрастните родители умират от старост. https://graphics.reuters.com/world-coro ... ries/peru/https://graphics.reuters.com/world-coro ... /bulgaria/В Перу има 70% ваксинирани, а българия са 25% (от които 5% са ваксинирани мивки, реалния процент е около 20). И въпреки това Перу ни водят по умрели от Covid19 на процент от населението.  Източник: https://www.statista.com/statistics/110 ... habitants/
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Дек 17, 2021 8:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Освен всичко друго, в Перу населението е основно младо, и бих казал, че е доста по-здраво от това в БГ, там естественият подбор си работи и болнавите така или иначе не преживяват дълго.
|
| Пет Дек 17, 2021 8:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ясно е. Немците са идиоти, европейците са идиоти, японци, корейци, американци са идиоти.
Сал едни българи са най-умните на света. За пореден път.
Аз не мисля, че по тази тема има какво повече да кажа.
Бъдете здрави.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 17, 2021 9:10 pm |
|
 |
|
sthx
|
Нека аз да съм неграмотния, ако това ще оправи нещата. Но няма да ги оправи за съжаление. Пак ще останем първи в Европа по смъртност, причинена от вируса. А това, че сме втори света , радва ли те? Мене не. Горчиво ми е. И дванадесети да сме в тази класация, пак ще ми е горчиво. Цецо го каза за най-умната и интелигентна нация в света , дето се имахме по едно време. Сега сме по Андрешковски най-хитрата. Как ще надхитрим болестта, като се снишим някак си. Тъжно и жалко.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Дек 17, 2021 9:34 pm |
|
 |
|
HCL
|
Според горната теория в Германия автомобилна индустрия и държавния бюджет финансират фармацевтичната... не се връзва, особено ако сравниш абсолютните стойности
|
| Пет Дек 17, 2021 9:48 pm |
|
 |
|
HCL
|
Погледни демографското развитие в Европа. Теорията не се връзва. А таблицата с държавите, ако не беше Перу щях да си помисля, че е извадка от положението в Източна Европа...
|
| Пет Дек 17, 2021 9:53 pm |
|
|