Отговори на тема  [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 63  Следваща
Коронавирус 2022 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2022
nik написа:
правото на избор е нож с 2 остриета - този който те заразява - решил че има право на избор да ходи където си иска и да прави каквото си иска та за това кашляйки идва при теб, този който има ваксини за продаване - и той решава че има право на избор и за това плащайки рушвети на най високо ниво прикрива страничните ефекти и си урежда сладък бизнес за милиарди като принуждава много да се ваксинират дори без да имат наистина нужда от това

според мен криво разбраната свобода на избор доведе до сегашната ситуация, т.е. няма как всичко да е наред ако всеки малоумник или безкрупулен тарикат правят каквото си искат наоколо щото видиш ли имали право на избор

Не мога да се съглася, че да ми ограничават достъпа до дадени магазини защото не съм се боднал е правилно. А колко работодатели принудиха работниците си да се боднат за да не излетят от работа?
По твоята логика трябва всички да се набодем с всички в@ксини за всичко възможно за да може да ходим свободно? Е извинявай ама това е абсурдно! Все едно да започнеш да пиеш всички лекарства които през целия ден се рекламират на всички възможни места "само по веднъж на ден".

Погледнете колко хора от какво друго умират и ще видите, че това е пълен цирк. Пак казвам аз не съдя тези които са се боднали 1,2,3,4 пъти или искат да го направят, нито бих се отнасял с тях по друг начин за разлика от тези които не се бодат. Това си е тяхно решение и тяхна воля (дай боже). Обаче никой не може да ме убеди, че щом на онези горе така им е хрумнало аз трябва да се бода за да имам "сертификат" с нещо което НЯМА сертификат и още повече е в тестов период. Да не навлизам в подробности да не засегна някой.

"Европа-ТА и корона-ТА
В последно време ситуацията се мени толкова бързо , колкото бързо се сменят противоепидемичните мерки и законите у нас (в случая в Германия). Само за няколко дена валящите новини обръщат на пух и прах предприетата линия на правителството за «преборване» на пандемията чрез масова ваксинация и граничещи с диктатуро-фашизоидни мерки. За съжаление не само при нас, но и във всички европейски страни е така. Изключение прави само нашата мила и китна Родина (България), която е трън в очите на цивилизования Евросъюз. Днес, докато бях на работа, една от националните им радиостанции поне 3 часа излъчваше новината, че квотата на имунизираните в България е достигнала срамните 25% и че Евросъюзът е повече от възмутен. Тук ми се иска да цитирам думите на един от нашите политици, които чух напоследък: « Не всичко, което се прави на Запад е правилно. Да не забравяме 1933 година, когато цяла Европа реши да полудее, тогава само България остана нормална». Подробностите са излишни, но сега не завиждам на Кирето и Радев как ще разплитат нашите конци пед Урсула-ТА. Доколкото познавам политическата ориентировка на нашите лидери, по-скоро очаквам затягане на мерките в България точно толкова, колкото е в цяла Европа.
Но тук в Германия всичко е под контрол! Вчера в местния вестник прочетох гръмкото заглавие «Над 1 милион жълти гривни са продадени!!» и препратка към следващата страница. Зачитам се: « Голямите вериги като Кауфхоф и други са многодоволни от количеството продадени гривни за посетителите на магазиниите. Един брой струва 4 цента и осигурява посещение на магазина 3 дни поред, без да се изисква допълнително представяне за зелен сертификат.Останалите вериги са също толкова въодушевени и подкрепят акцията, като и те ще пуснат на пазара същите гривни за посетители.» Брей, -помислям си, колко пара ще падне!Ако това беше в България, ние знаем 2 и 200 и щяхме на бърза ръка да му намерим цаката, но това е Германия и всичко е под контрол!!!!! Тъй като съм зле с математиката, дори и не правя опит да ги сметна но съм повече от убедена, че до края на декември печалбата само от хартиени гривнички ще скочи до небесата, защото става въпрос за търговските вериги в цяла Германия . Остава горчилката в съзнанието ми, че отново те раздават удари под кръста на средните и дребни предприемачи.
/продължението следва/"

Чет Дек 16, 2021 8:10 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Да ти се чуди човек, чии го крепиш в тая гадна Германия, а не си дойдеш в "нормалната" България. Връзват ли ви там тия фашисти? :lol:

Чет Дек 16, 2021 8:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Да ти се чуди човек, чии го крепиш в тая гадна Германия, а не си дойдеш в "нормалната" България. Връзват ли ви там тия фашисти? :lol:

Ако имаш предвид мен, аз съм си в България и нямам никакво намерение да работя за чужда държава. Просто цитирах пост на една Жена която живее там и споделя картинката.

Чет Дек 16, 2021 8:19 pm
Профил
Аватар

Добре де, за ЕЖК-то е въпроса.

Чет Дек 16, 2021 8:24 pm
Профил ICQ

nikolay.kolev написа:
По твоята логика трябва всички да се набодем с всички в@ксини за всичко възможно за да може да ходим свободно?

не съм казвал такова нещо, това не е моята логика, а някакви си твои изсмукани заключения в опит да докажеш правотата си, която всъщност е правота само от твоята камбанария, питай още 10 човека и ще ти кажат 10 различни неща, в зависимост от това кой чии интереси обслужва, единия доктор ти казва боди се, другия ти казва недей

всеки си мисли че е прав за нещо, и свободата му е даденост, което всъщност не е така, всъщност точно заради такива свободомислещи се докарахме до това положение - тия дето кръчмата е по-важна от здравето - разнасяха бацила доволно, щото видиш ли му нарушават свободата ако пропусне няколко напивания
после дойдоха другите свободомислещи дето си мислят че щом правителството вземе рушвета и узакони издевателствата с ваксина с неясни последствия за здравето - значи всичко е наред

Чет Дек 16, 2021 10:23 pm
Профил
Аватар

Прав си, че всеки си го вижда от своята камбанария. Аз не се опитвам да те убеждавам в моята правота

, а казвам че за мен това е правилно и аз си държа на моето. По отношение на разнасянето и заведенията не ме слагай в това число. Работя всеки ден почти по 12-16 часа и да ти кажа изобщо не ми е до заведения и т.н. Лично според мен няма никакво значение кой къде ходи, с маска или без тоеа са глупости. Когато отгоре решат тогава ще спре. Има си черно на бяло документи по въпроса на световната банка и т.н. там си е написано всичко.
И да се върнем на ограниченията, според теб как в някой магазини има кови в други няма? В това няма грам логика както и в това, че "мерките" ни спасяват. Незнам как го виждат другите и моля да споделят но около нас много фирми взеха да затварят не от вируса, а от мерките.

https://video.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/ ... e=61BBB63B

Чет Дек 16, 2021 10:40 pm
Профил

според мен хаоса и неуредиците с бюрокрацията каквито си бяха преди ковид си останаха и след ковид, бих се изненадал ако нещо се промени
това е като да отидеш някъде при чиновници и да те размотават щото трябвало да имаш бележка от нам си къде си, ама после се оказва че тая бележка била за нещо съвсем друго, сега е същото но с правила и ограничения, пълна каша

пък този малоун много ми е съмнителен, остави че го плюят масово като шарлатанин, ами и се опитва да заблюждава - мРНК ваксината била вредна ала бала, ми добре де, да не би РКН ваксината да е единствената срещу ковид? има и векторни ваксини (като спутник например която системно я саботират) и ако е вирусолог то би следвало да знае че има и векторни ваксини на пазара, не е единствено мРНК, обаче тцъ, по-важно е да се прави на интересен от това да се придържа към фактите

много хора включително и доктори съм забелязал, заради 5те минути слава ли, заради интереси ли, не знам защо ама плещят откровени глупости

Пет Дек 17, 2021 12:46 am
Профил
Аватар

ЕС нарочно не даде път на Руската. Нали са от другия отбор. А по въпроса за клипа съм със смесени чувства. Хем той е ваксиниран, а е против?

Пет Дек 17, 2021 7:41 am
Профил

nikolay.kolev написа:
Хем той е ваксиниран, а е против?

New vaccine mandate: https://www.youtube.com/watch?v=apF6bft5kFA
Има хора които са на мнение че всеки с помоща на личния им лекар, трябва за себе си да прецени дали да се ваксинира или не.
Аз примерно мога да обичам да ям люти чушки, но да съм веган и може да мразя сладките. Това дава ли ми право да казвам на другите хора: "Няма да ядете торти и пържоли, ще ядете само люти чушки!"
С други думи всеки отговаря за себе си и не казва на другите какво да правят.

Пет Дек 17, 2021 8:10 am
Профил
Аватар

Само, че когато се касае за обществено здраве, всеки сам си решава не работи. Общественото здраве не е лично, а всеки участва в него.

Интересно ако се касаеше за ебола примерно, пак ли всеки сам трябваше да си решава?

Всеки сам си решава в гората.

Въобще "общество" неминуемо означава лишаване от лични права в една или друга посока. А общество е това, което най-много липсва на нашето племе и прекрасно си личи в момента. Затова и сме на тоя хал де.

Пет Дек 17, 2021 8:46 am
Профил ICQ

И как да сме сигурни че става дума за общественото здраве а не за финансовото здраве на определени хора. Ако се зачетеш ще видиш че няма много файда от ваксините, ся щели да подновяват зелените хартии след 3-та игла, после може и след всяка игла на 3-6 месеца.
Защо в страни с ваксинирани над 70% пак има ограничения, дали само някакви 30% нормални са причината, ми у Израел колко са ваксани и премахнаха ли ограниченията.
Идея си нямам къде ще му излезе края с тая пЛандемия, ся заговориха че много със симптоми не били ковидясали ми били с обикновен сезонен грип.

Пет Дек 17, 2021 9:07 am
Профил
Аватар

Те всички горе са загрижени за нас и нашите деца, вервайте ми!

Пет Дек 17, 2021 9:14 am
Профил

Цецо написа:
Само, че когато се касае за обществено здраве, всеки сам си решава не работи. Общественото здраве не е лично, а всеки участва в него.

Аз всъщност съм на 100% съгласен с теб. Понеже се видя вече че ваксините не вършат никаква работа и ваксинираните се разболяват също като неваксинираните.
За това е задължително всички да са ваксинирани, за да имат същата защита от вируса както неваксинираните.
Не може разни неваксинирани да ме заразяват, мен ваксинирания.
ИСКАМ САМО ВАКИНИРАНИ ДА МЕ ЗАРАЗЯВАТ!

Пет Дек 17, 2021 10:00 am
Профил

nikolay.kolev написа:
Те всички горе са загрижени за нас и нашите деца, вервайте ми!

Чак пък всички - едва ли. Пък и кои са тези "всички" - виждаме, че все пак те се сменят. Първите задачи на държавата е да си опази границите, живота и здравето на населението. Все пак имаме болници, университети за лекари и цяла система за здравеопазване. Дали се справя добре нашата държава с тази си мисия? Статистиката ясно показва, че се справя лошо - по брой ваксинирани сме последни в Европа, съответно по брой смъртни случаи - първи.
А онзи "доктор" от видеото още с първата си теза стана смешен - с ваксината се вкарвал вирус, който можел да причини всякакви бели в организма. Нека да е така. А какво става, като в организма влезе истинския вирус? Поразиите са по 1000. Такава е действителността.

Пет Дек 17, 2021 10:11 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
Защо в страни с ваксинирани над 70% пак има ограничения

Защото само с ваксини не става. Нито само с мерки. Имат си критерии и задействат мерки по тях. Действат хората. Може и да бъркат, ще разберем след време.

Ако мислите, че нашенското е по-добре, ще преброим пилците и тая пролет и ще се види.

ike написа:
Понеже се видя вече че ваксините не вършат никаква работа

Зависи какво разбираш под "никаква работа". Ако си очаквал след ваксиниране всичко да приключи - не няма да приключи. Каква работа вършат се вижда по графиките за хоспитализация и смъртност на едни и същи държави, преди и след масовата ваксинация. Но не - няма да се приключи с две дози. Ваксината просто намалява натоварването на болниците и намалява смъртността. Вируса няма да изчезне от нея. Ще се учим да живеем с него. Просто при едни процеса на учене ще вземе много повече жертви. Това е.

И мерките няма да свършат скоро. Просто при едни ще се налагат, когато е необходимо, а при други хаотично и неефективно.

Пет Дек 17, 2021 10:48 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 63  Следваща