Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Toва ни чака 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
абе тоя нефт го чакаха да свършва още преди 2000 година, а той проклетия все не ще :)
верно че все някога ще свърши, но дали ще сме живи? :)
всъщност, цялата тая патаклама със ресурсите е плод на глобалната кампания "ребята, давайте жить дружно". ясно е, че каквито и ресурси да са, все се стига до момент когато не стигат. така че правилния въпрос не е "как да измислим ресурс който ще ни стигне завинаги", а "на кого да заграбим ресурсите, и как да направим така, че да не заграбят нашите" :)

Сря Авг 02, 2006 7:57 pm
Профил

Мнение 
Zaphod, така мислят сега американците, но те имат тази възможност. Ние нямаме. Но каквито и възможности да имат с тяхната инфраструктура най-много ще изпатят в по-далечно бъдеще. Нека някой от американците тука да каже, колко километра изминава всеки ден за да иде на работа и виждат ли се въобще пешеходци - с изключение на центровете на няколко града и безпризорни негри.

Сря Авг 02, 2006 9:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
2 мили на отиване и 2 на връщане - общо 4. Пробвал съм се и пеша - за 30 мин. ходя на работа 8) . Ама аз съм изключение - повечето колеги 10 мили в едната посока ги нямат за нищо - почват да се шашкат като станат повече от 30 в едната посока 8) . Ама пак си купуват ламите и не им пука.

Сря Авг 02, 2006 9:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
вече не ви ли карат да приказвате в километри бе? гледам че по дискавърито мешат яко мили, километри, инчове, сантиметри, целзии, фаренхайти, ама все пак зеха май да им свикват.

Сря Авг 02, 2006 10:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Няма такива работи - всичко си е имперско :? .

Сря Авг 02, 2006 10:32 pm
Профил

Мнение 
Абе ще купуват ще купуват и ще спрат по някое време, с постоянното покаване на бензина ..... въпреки че новите лами не са като старите де. Доста по икономични са, моя таралясник разхода му беше сигурно 17-18 на 100, нещо такова, веднъц го засичак 17 мили на галон, някой ако иска да обръща и да смята :), новите им са си 24-30, а японските карат по 30-34 мили с галон, и то с 6 цилиндрови двигатели. С300 ако не се лъжа беше 21, ама може да греша. Та са станали сравнително икономични, в БГ таратайката си гори 12/100 ако не я наискам много, иначе на магистралата .......

Чет Авг 03, 2006 9:12 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
9 мили в едната посока от къщи до офиса = 15 минути. Или 7.5 мили с колелото = 30-35 минути. Правех си много груби сметки, че бензинът до офиса и обратно ми излиза по $3-4 на ден...

Пет Авг 04, 2006 8:01 am
Профил WWW

Мнение 
Хм .. бая дзвер караш май, 3$-4$ за 18 мили ..... освен ако не прекарваш 10 от тия 15 мин в задръстване ....

Пет Авг 04, 2006 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
@ToHu: Абе не е дзвер и не чакам по задръствания - главно карам по едни местни магистралки. Ама джипката на такова каране минава близо 17 мили с един галон, и сега като е бензинът $3 на галон... $4 е може би много, признавам си - освен ако не ида да си купя нещо за обяд. Иначе 17 мили на галон разход излиза да е към 13.8 л/100 км в европейски мерки. Но за голяма и удобна кола с 210 к.с. двигател все още си заслужава. Пробвал съм разни коли, дето горят по-малко, ама нещо не са ми удобни - много си сгибан вътре, а и няма да мога да си събирам инструментите и усилвателите като ми се налага ;-) (което се случва доста често).

Пет Авг 04, 2006 7:19 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Добър ден на всички! Преди десетина години показаха по Канал 1 Мерцедес 190 с оргинално модифициран дизел, който си вървеше с рапично олио. Германеца каза тогава че слъчогледовото олио било, като супер дизел. Даже преди години край Сливен правиха опити по някаква програма за отглеждане на рапица със същата цел.

Съб Авг 05, 2006 12:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2