Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Доставка от TME 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Доставка от TME
Ако някой прави сравнително редовни поръчки от TME може ли да ме включи с поялника от линка - https://www.tme.eu/bg/details/at-sa-50/ ... tsi/atten/ ?
Ще си го платя предварително, и ще се договорим как да го получа във Велико Търново.
За връзка тел. 0 осем осем осем 94938 седем

Сря Дек 15, 2021 8:30 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Доставка от TME
КЕТ електроникс, доставят редовно без надценка

Сря Дек 15, 2021 9:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Благодаря! Ще се свържа утре с тях.

Сря Дек 15, 2021 10:38 pm
Профил

За 100-на лева от алито може да си вземеш kseger и е много по-добра оферта според мен.

Чет Дек 16, 2021 10:03 am
Профил
Аватар

Оферта и "алито" в едно изречение е нонсенс... :D
А умишлено да си купиш поялник с менте човка-нагревател на Хако пък съвсем. То не че и оригиналното Хако е нещо особено, ама ментето е съвсем боклучаво.

Чет Дек 16, 2021 11:01 am
Профил

Препоръчвам нещо, което имам. Верно аз си взех "по-скъпия" вариант с метална дръжка и XA-grade човки. Доволен съм, усещането е за стабилност, нищо не се огъва или криви като натискаш поялника, кабелът е с добър силикон, т.е. не се пречупва, нацепва и т.н. От студено до 300С сгрява за 8-9 секунди, мощността е повече от прилична.
С две думи нямам забележки. Не мога да сравня с оригинално хако но там цените са космически така или иначе. Но спрямо обикновен поялник, всяко решение с човки от рода на Т12 изглежда като космическа технология. Тук Спарки ли беше имаше такъв проект, даже с много повече функции от китайските. И също бих го препоръчал спрямо кой да е обикновен поялник и спрямо и китайските клонинги. Аз просто нямах нерви и желание сам да си лепя платки и т.н.
Между другото има доста китайски версии. Избрах KSeger защото дръжките им са с датчик за движение, т.е. няма нужда от специална стойка. И даже работи прилично. Усеща когато спреш да мърдаш човката и си сваля температурата. Мръднеш и за 2-3 секунди достига работната температура.

Чет Дек 16, 2021 12:41 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Между другото има доста китайски версии. Избрах KSeger защото дръжките им са с датчик за движение, т.е. няма нужда от специална стойка...

Никой нормален поялник няма нужда от специална стойка. И това за да не се амортизира китайския човка-нагревателя струващ $2 - 4?
Хм... :-k Той така или иначе е бил за в кофата още когато е произведен...

Чет Дек 16, 2021 12:55 pm
Профил

Аз обяснявам каква е разликата между това китайче и другите китайчета. Ако някой смята, че няма нужда от автоматичния слийп, спокойно може да спести едни 5$ или там колкото е разликата.
За мен е полезна екстра, понеже ме мързи постоянно да включвам/изключвам, а и съм разсеян и често го забравям включен по цял ден. За съжаление няма вечни човки или нагреватели. Всички са с някакъв живот, ако ще да са от масивно злато и от най-марковия производител. И тоя живот винаги зависи от температурата.

Между другото китайците не ми дават комисионна, така че нямам никакъв интерес да ви зарибявам за каквото и да е било. Като не ви кефи, ами купувайте си оригиналните по 1000+лв или тия изделия от 50. Просто споделям опит и впечатления, щото далеч не всичко от Китай е така, както изглежда.

Чет Дек 16, 2021 1:23 pm
Профил
Аватар

Проблема с китайците е, че няма релация между това на картинката и това, което ще получиш. Нито между това, което си получил първия път и това, което ще получиш 6 месеца по-късно.

Затова ако случайно уцелиш нещо читаво, скоростно поръчваш още няколко, че утре вече е друго. Също така не е добре рЕзко да поръчаш по-големи количества, щото рЕзко минаваш в графата, клъвнал шаран. :)

Чет Дек 16, 2021 8:22 pm
Профил ICQ
Аватар

miro_atc написа:
Аз обяснявам каква е разликата между това китайче и другите китайчета. Ако някой смята, че няма нужда от автоматичния слийп, спокойно може да спести едни 5$ или там колкото е разликата.
За мен е полезна екстра, понеже ме мързи постоянно да включвам/изключвам, а и съм разсеян и често го забравям включен по цял ден. За съжаление няма вечни човки или нагреватели. Всички са с някакъв живот, ако ще да са от масивно злато и от най-марковия производител. И тоя живот винаги зависи от температурата.

Между другото китайците не ми дават комисионна, така че нямам никакъв интерес да ви зарибявам за каквото и да е било. Като не ви кефи, ами купувайте си оригиналните по 1000+лв или тия изделия от 50. Просто споделям опит и впечатления, щото далеч не всичко от Китай е така, както изглежда.

Навремето, покрай двата проекта на Спарки се зарибих и купих от али-леля човки Т12 и дръжки за тях.
Ами няма такива боклуци. Един нагревател не нагрява, друг стига някаква температура и започва да прави глупости. Ако пусна ОТК на 100% бракът ще е над 50%. Другите уж работят, но топлинният контакт между нагревателя и човката е някакъв. Не какъвто трябва, а някакъв.
Дръжките ту контактуват, ту не. Едната се счупи при вадене на нагревателя. Пластмасата е като от рециклирани бъркалки за кафе.

Финално намерих работеща комбинация човка - дръжка, и известно време ги използвах, но не за основен поялник.
Един ден ме стегна шапката и посетих местния вносител на Хако. Закупих нова дръжка, две човки и драмата с китайските боклуци приключи.

Та Миро, аз не си правя вятър на устата само за да кажа лоша дума за тия мизерабъли чайниците. Понатрупал съм опит... Е, по неправилният начин, но това е положението.

Накратко - не си причинявайте това с китайските имитации на Хако. Безсмислено е. Загуба на време и средства. :lol:

Ако трябва да бъда честен, не съм впечатлен и от оригиналното Хако де. Велерци се справят осезаемо по-добре. Например, 20 (двадесет) годишния ми Велер все още загрява за около 3 - 4 секунди, и работи значително по-добре от хаковците с които съм работил.

Редакция:
И за да не съм голословен, колекцията с отпадъци:
Прикачени файлове:
chinese_garbage.jpg
chinese_garbage.jpg [ 182.45 KiB | Прегледано 4502 пъти ]

Чет Дек 16, 2021 9:12 pm
Профил

Е всички сме се набутвали с боклуци. И точно затова споделям от какво съм доволен, защото не е лесно от чувала с гайки да извадиш болт ;-)

Е примерно в момента аз се оглеждам за духалка. В алито има колкото искаш на всякакви цени. Най-евтините са ясни, ама от другите дали има читави не знам. Ако някой препоръча нещо ще ми е много по-лесно, отколкото да стрелям в тъмното.

Пет Дек 17, 2021 10:17 am
Профил
Аватар

Съгласен съм с теб, че препоръките са полезно нещо. Уви, това почти не работи за китайската скрап. Там всеки продукт, независимо какво менте е, има емнадесет копия. И това че си успял да закупиш нещо прилично, не означава че ако закупиш същото изделие, със същите означения и външен вид след година, ще получиш същия продукт.

Пет Дек 17, 2021 11:47 am
Профил

Да, с търговците никога не знаеш... Аз затова предпочитам да купувам от официалната страница на производителя. Дори и стоката да е ясна, както един път се изкуших да взема нещо на Sonoff ли беше не помня. Някакъв посредник го предлагаше от Европа викам си ще стане по-бързо. Естествено не стана по-бързо. Така че търговците винаги могат да те изненадат.
Предполагам и при производителите няма 100% гаранция. Но общо взето един производител трудно променя качеството си. Особено когато прави едно нещо и го прави от много години като KSeger или като Sonoff, Аqara и т.н. Между другото оня ден докато си говорим тук реших да си поръчам още човки, ама от конкуренцията. Та ето каква интересна забележка са сложили хората:
Прикачени файлове:
solder.png
solder.png [ 215.49 KiB | Прегледано 4464 пъти ]

А щом китаец ти каже, че някои от продуктите му не са толкова качествени, мисля че може да му се вярва на 100% :-)

Пет Дек 17, 2021 12:27 pm
Профил

Абе аз от хакото съм доволен, няколко велерци съм имал и в никакъв случай хакото не им отстъпва, дори бих казал като скорост и стабилност на температурата е по добре. Малкото кофти до де се свикне с тънката дръжка.

Пон Дек 27, 2021 1:03 am
Профил
Аватар

Основният акцент не е върху Хако, а върху китайските му имитации.

Пон Дек 27, 2021 10:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща