Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Patch кабели / LAN кабели / Сървърен шкаф какви, откъде? 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение Patch кабели / LAN кабели / Сървърен шкаф какви, откъде?
Някакви впечатления какви и откъде могат да се напразаруват читави Patch кабели, LAN кабели и Сървърен шкаф. Става въпрос за домшана употреба. Не се търси ниска цена, важното е да са читави, защото често по няколко месеца няма никои вкъщи, но сървъра и мрежата си работят.

И за който се чуди какво може да му стане на един кабел, ами оказва се че може да се прецака. Имахме грижи по едно време с едни noname patch кабели.

Сря Дек 08, 2021 12:17 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Patch кабели / LAN кабели / Сървърен шкаф какви, откъде?
виж тук https://www.ic-intracom.bg/bg/

Сря Дек 08, 2021 1:37 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Тия даже не съм ги чувал. Аз пазарувам основно от Вилмат, или по точно от търговската им фирма Дейта Оптикс https://www.dobalkans.com/. Имат продукти в различните ценови сегменти. При шкафа, особенно за домашно използване няма никакво значение кой е производителя. Там обикновено разликата е в това как изглежда, колко удобно се сглобява, достъп, охлаждане и аксесоари. При пач кабелите съвсем няма, от която и фирма от тоя тип да ги купиш е все тая. То като цяло това важи за всичко, няма фирма от тоя сорт която да продава нещо неработещо. Има голяма разлика ако ще е за индустриални нужди, или ако ще се препачва често, или търсиш някакви екстри като кабелна по мрежата и др.

Сря Дек 08, 2021 4:23 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

До момента 99% са ми закупени от Negs 6та категория и нямам забележки.

Чет Дек 09, 2021 4:12 pm
Профил

Може и НЕГС, може и Data Optics - от където ви е удобно. Пазарувам такива неща често, разлика при шкафовете има, но за малките размери не е съществена. При пач кабелите не съм съвсем съгласен. Голяма част от по-евтините (предлагат ги всички гореизброени фирми) въобще не са медни. Вие си преценете дали ви устройва. Срещат се и дефектни. За инсталационния кабел, особено Cat.5, също важи - има хубав и евтин. Евтиния НЕ е меден, стъпката на усукване на чифтовете е грешна/неконсистентна. Като закача сертификационния тестер и въобще отказва да мери - дава го оплетен целия. Така че, накратко, има значение какво се купува. Разбира се, според целите, човек може да си подбере подходящи материали.

Чет Дек 09, 2021 4:26 pm
Профил

Сега виждам отново, че става дума за сървърен шкаф. Добро съотношение качество/цена има при шкафовете на Lande (от НЕГС например), Data optics мисля предлагат Estap - също така добри на добра цена. И двете марки са турски (традиционно), изработени са много добре и има разнообразие от аксесоари.

Чет Дек 09, 2021 4:29 pm
Профил

Негс също е вариант, липсват им като че ли продукти в по-високият клас. Преди години пазарувах шкафове и панели основно от Негс, а кабела само брандрекс от който го достави, там по-голям избор има. Последните 6-7 години използвам основно дейтаоптикс, не само защото са познати, но предлагат и и ндустриални решения, и някак ми е по-лесно. Отделно ги използвам за сплайсване на оптики, и не на последно място са ми по-близо. Не нам Негс още ли са в зоната, но от както сме в Лозен тази част на София я избягвам за доставчици.

Чет Дек 09, 2021 10:59 pm
Профил

НЕГС се преместиха на Житница, което ти е още по-далече :)

Пет Дек 10, 2021 10:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]