Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Въпрос за електроинструментите на Kress? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Въпрос за електроинструментите на Kress?
Колеги, малко не е в MCU духа но някой ползвал ли е инструменти на тази фирма? И какви са му впечатленията. Ще си закупувам тези дни дрелка и ъглошлайф, малко по скъпи са от тези на Bosh та приемам съвети - Bosh или Kress!

Сря Авг 02, 2006 7:55 pm
Профил

Мнение Re: Въпрос за електроинструментите на Kress?
Относно дрелката те съветвам да вземеш нашенската с редуктора - 650W. Много са яки, а пък и редукторът съвсем не е без значение. Новите ъглошлайфи WS1000 на Кress изглеждат много добре. Имах стария на Kress, но се поразкапа. Кутията отпред беше пластмасова и не беше устойчива на удар. Новия ъглошлайф е с метална кутия, по-лек, по-удобен и по-мощен. 12000-те оборота си ги държи при нормална работа без ох. Дават 2 години гаранция. Сега имам и двата им ъглошлайфа - и двата работят. И нямат нищо общо с тези които ги продаваха по 9.90. :) . Имам общо 4 машинки на Кress - 2 ъглошлайфа, ъглова шлайфачка и трион. Доволен съм от сервиза на Kress. Поне в Пловдив е така.
Нямам инструменти на Бош. И двете фирми имат инструменти от различни класове и затова можеш да се подведеш по цената. Интерисувай се от цветовата окраска на класовете на двете фирми.
Късмет!
(Защо ли си нямаме българска дума за това?)

Сря Авг 02, 2006 9:15 pm
Профил

Мнение 
Моделите са SBL2200 за дрелката и WS6390 за ъглошлайфа. Интереса ми е за малките инструменти но да са качествени че аман от ментета. Утре трябва да си взема че ще имам малко работа с тях. @sthx какво имаш в предви за наша - елтос или спарки??? Старите елтос са желязни, за новите нямам добро мнение!

Сря Авг 02, 2006 9:26 pm
Профил

Мнение 
Елтос-Спарки не е ли едно и също - ловешката фирма. Филиал на френска фирма са дококото знам. От техните инструменти мога да препоръчам с чиста съвест дрелките с редуктора (метална кутия) и големите ъглошлайфи - 2000W. Сигурно имат и други добри попадения , но нямам наблюдение пряко или косвено.

Сря Авг 02, 2006 9:43 pm
Профил

Мнение 
Малките шлайфове на елтос също бяха хубави, но на елтос, откакто станаха спарки не знам, аз има такъв на елтос, нямам кой знае какви проблеми. Всъщност с такива бяхме оборудвали една рбатилничка и никакви грижи. Пробивните им машни също не са никак лоши, особенно тия 650 W с редуктор и две скорости на редуктора, но сигурно ще е мало голяма за теб, тя е за по груба работа ....бетон и Ф16 примерно :), но то и вече май ги няма. А за бош, тия зелените ... никак ги няма, и гайковертите не са нещо особенно и дрелките и шлайфовете . не съм особенно доволен, жалко че не мога да ти кажа моделите от които не съм, вече ги няма.

Чет Авг 03, 2006 9:06 am
Профил

Мнение 
Oт малките шлайфове на Елтос не бях доволен. Също от прободния им трион. Много бързо се скапаха и не се държаха добре.

Чет Авг 03, 2006 9:51 am
Профил

Мнение 
Ами знам ли може там да е до бройка, чувал съм че се скапва лагерите, но моите си работеха доста добре и не бяха разбити.

Чет Авг 03, 2006 8:08 pm
Профил

Мнение 
Ами взех си дрелката - 90лв., флекса 150лв. Цял ден бачках с тях и засега впечатленията ми са повече от приятни. Дрелката e с идеално балансиран патронник, корпус от стъклени нишки и въпреки 500W e удоволстви да се работи с нея и удара и е доста мощен. Флекса е с малко странна дръжка но след час два работа вече ти се вижда много удобна, електронна защита от претоварване и най-гъзарското рагулатор на оборотите :D . Засега добре, ще видим по нататъка.

Чет Авг 03, 2006 10:32 pm
Профил

Мнение 
Честно казано не виждам смисъл от "гъзарското" регулиране на оборотите на ъглошлайфа. Колото са по-малки оборотите - толкова по-бърже се рони диска. Освен това като се поизхаби дискът, периферната му скорост намалява. Гадното при евтините шлайфове е , че оборотите им са около 6000 и то без натоварване. Дискът се изронва много бързо. Все пак щом са го направили, може и да има някакъв смисъл. Ако не ти представлява трудност - просвети ни.

Пет Авг 04, 2006 3:08 pm
Профил

Мнение 
Ами ползва се когато искаш нещото което режеш да не се нагрява много - например тънка ламарина (по автомобилите), разни пластмаси и други такива материи. Тука са го направили от 4500-11500. Регулатора е двуполупериод, въртящият момент е добре и за ниските обороти. За дисковете съм съгласен, но при тази цена на дисковете...

Пет Авг 04, 2006 3:36 pm
Профил

Мнение 
За тънки ламарини те съветвам да позваш дискове с дебелина 1 мм. По-точен става среза и на практика не се наблюдава прегряване. А пластмассите е по-удачно да се режат с циркуляр.

Съб Авг 05, 2006 12:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
абе чета темата и се чудя :roll:
има ли къде да ползвате мошни ъглошрайфи и дрелки по 500W в микроконтролерите?
напъвах се и не се сетих нищо, но може и да не съм в час нещо...

а иначе, хубавите неща са скъпи.
евтините не са хубави. може да си купиш скъпо нещо не добро.
но няма начин да си купиш нещо хубаво евтино

Съб Авг 05, 2006 1:27 pm
Профил

Мнение 
Как къде бе Дедо Боре, с шлайфа сваляш корпуса на процесора догато се оголи кристала, а с дрелката пробиваш пистата идваща от CP фюза :D
Това в кръга на шегата, иначе поне на мен ми се налага а пък обичам да си имам всичко та като ми потрябва да не се чудя от къде да взема. Затова пуснах темата в общи приказки!

Съб Авг 05, 2006 1:55 pm
Профил

Мнение 
[quote="ДедоБоре"]абе чета темата и се чудя :roll:
има ли къде да ползвате мошни ъглошрайфи и дрелки по 500W в микроконтролерите?
напъвах се и не се сетих нищо, но може и да не съм в час нещо...
/quote]

И аз си мислех така. Едно време даже възропатвахме, против учебния план в МЕИ - защо да учим железарски дисциплини. Преподавателят (кой беше - не знам) , ни отговори по тоталитарен начин - Защото отпред в името на института е буквата М - машинно. В момента почти единствените буквари, които си купувам са с железарска насоченост. За съжаление платките ни не могат да висят във въздуха - трябват кутийки, кутии, шкафове; трябва да се правят отвори в тях, трябва да се завари табло към машината. Не ,че няма кой друг да свърши тази работа, но друго си е поне по-често използваните неща да са ти под ръка.
Вълкът за това му е дебел врата - защото си върши работата сам.

Съб Авг 05, 2006 3:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имам Kres акумулаторен перфоратор - вече 3 години работи без грешка.
Не го ползвам всеки ден - само на места, където няма ток, и за дребни работи, когато не ми се разгъват кабели

Нед Авг 06, 2006 12:19 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща